Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 042 (First Persecution of the Christian Church at Jerusalem)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

1. Първа преследването на християнската църква в Ерусалим и разхвърляне на вярващите през (Деяния 8:1-8)


ДЕЯНИЯ 8:1-3
1 По това време възниква голямо гонение срещу църквата, който бе в Ерусалим, и всички те бяха разпръснати из регионите на Юдея и Самария, с изключение на апостолите. 2 и благочестиви мъже Стивън погребението му, и ридаха над него. 3 колкото за Саула, той направи поразия на църквата, като влизат във всяка къща, влачейки мъже и жени, да ги ангажира в затвора.

Слушателите бяха изпълнени с ярост заради това, което те смятат за отворен богохулство, говорен от Стивън. Те чуха застъпническа молитва и стана още по-разгневен, за богохулник не е помолил за благодат или милост. Възмутени законници се втурна към четвърти от елинистическата евреи, на тези, които са станали християни. Тяхното намерение е да ги унищожи, защото те също като Стивън започна любов, логически и подреден проповядва на хората от Ерусалим. Първосвещениците пламна допълнително омраза сред хората и огъня на отмъщението разпространява твърде много. Голям гняв нарасна в резултат на митниците, които са били разбити. Старите обиди и завистта отново са възникнали поради възприемани благословии. В тези дни много сълзи се хвърли в Ерусалим. Родителите са били отнети от децата си, мъжете са били разделени от съпругите си, и млади мъже, взети от техните вдовици майки.

Саул беше ревностен и фанатик. Той е бил с авторитетен документ от еврейската висшия съвет да унищожи т.нар. Ерес Исус. Съвети Гамалиил не е имал по-голяма стойност на бележка. Всеки евреин, който не е установен в закона и ритуалите на поклонението да бъде преследван. Саул бурно влезе в къщи, като сила го посещават с тази цел. Той теглени мъже и жени, да ги ангажира в затвора да бъде съден, бичуван, и до смърт, освен ако те се откажат от Христос. Павел е бил по-късно със сълзи на очи да призная, че е преследвал християнската църква, и принуди вярващи да хули против Него, който е възкръснал от мъртвите. Стопанството си на закона в твърд, непреклонен начин го прави сляп и без любов. Това беше, както ако той е бил обладан от демони, не са разбрали, че любовта е изпълнение на закона. Вместо това, той е бил Бог с меч, и не е бил наясно, че по този начин той се превърна в дявол.

Повечето от християните, избягали в съседните региони. Те са живели в пещери, или избяга от разстояние селата, дори презрение Самария, за да потърсят убежище от смъртоносна буря. Хората ги попита: "Защо се тича объркано, без храна и рокля" Те отговориха: "Ние обичаме Христос, и ние обичаме нашите врагове, и това е защо са преследвани." Така те казаха на хората Добрата новина за Този, Който е възкресил от мъртвите. Христос е позволено Своята църква в Ерусалим, да намалявам и позволи тя да се превърне разбити. Нечестивите враг се спусна като орел от синьото небе при стадо от ужасно разпръснати пилета. Така че Евангелието е било съобщено в съответствие с търсенето на Христос, от Ерусалим във всяка еврейска село, и на Самария и други страни. Триумфалното шествие на Христос никога не спира. Тя продължава пътя си до края на света, на всеки език и племе, докато Христос дойде отново.

Не всички от християните, избягали Ерусалим, апостолите, които останаха там са готови да умрат за своя Спасител. Те останаха с възраст и вдовиците, утеши тези, които падна и се грижеше за сираците и бедстващи. Апостолите се появи като верни пастири. Те не се стреми към тяхното собствено освобождение, но изглеждаше след стадото си, особено в дните на злото. Вероятно апостолите се скриха сред много приятели, които са имали благословията на изцеления от техните ръце. Вероятно тези апостоли не били преследвани, защото те са вярващите евреи, които се вслушали в закона и обреди, чест храма от техните непрекъснати молитви, и не са като другите освободените братя християни, като Стивън.

Нито са всички хора от Ерусалим възмутени към християните. Това не е така, обаче, със строгите спътници на Висшия съвет, които са търсили всички алеи и улици, с цел да унищожи и последната следа от тези, които са имали на Светия Дух в тях. Те бяха категорични, за да видите името на Исус Христос, не се съхраняват в спомен. Независимо от това вълнение, много набожни евреи, които не са одобрени убиването на Стефан, се срещнаха заедно. Те носеха тялото на Стивън напред, за да го видите прилично погребан траур за него със силни викове. Те не искат да видят гнева на Бог падането на тях и на техния град, защото на тази голяма несправедливост. Те бяха обичаше този покорен слуга на истината, човекът на любовта, които са им служеше като ангел на Бога на земята. Тези благочестиви мъже бяха близо до духа на Евангелието, но не смееше да се присъединят към християнството публично.

Скъпи братко, готови ли сте да страдат, когато идва час на преследване? Или бихте предпочели да избягат? Слушайте внимателно гласа на Светия Дух, който иска да ви напътства стъпка по стъпка. Не е необходимо да се прослави Син със страдание мъченичество. Може би Той иска да свидетелстват за Него някъде другаде. Така че слушайте внимателно в гласа на Господа. егоизма си, така че да могат да служат на Христос и живеем за Него.

МОЛИТВА: Господи, ти си моя Създател. Помогнете ми, че не може да живее за себе си, но си служат денем и нощем. Научи ме на вярност, дори до точката на смъртта, не само на думи, но и с превод Твоята любов в добри дела. Имай милост към мен, и благослови всички врагове на вашата любов. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Какво е най-значимото събитие по време на преследването на християните в Ерусалим?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:09 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)