Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 041 (Stephen becoming the First Martyr)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)
21. Стивън отбрана (Деяния 7:1-53)

д) Стивън Взирайки се в Отворен Небето и неговия Пребиването с камъни; си да стане първият мъченик (Деяния 7:54 - 8:1)


ДЕЯНИЯ 7:54-8:1
54 Когато чух тези неща, те са били ужилени в сърцата си, и те Скърца го със зъбите си. 55 Но той е на Светия Дух, погледнал към небето и видя Божията слава на Бога, и Исуса стоящ отдясно на Бога, 56 и каза: "Виж! Виждам небесата отворени и на Божия Син стои отдясно на Бога "57 Тогава извикаха със силен глас, запушиха си ушите и се втурна към него с едно съгласие, 58 и те изхвърлиха го вън от града и го убиха. И свидетелите сложиха дрехите си в краката на един млад мъж на име Саул. 59 И те с камъни Стефан, тъй като той се обажда на Бога, казвайки: "Господи Исусе, приеми духа ми." 60 Тогава той коленичи и извика с висок глас: "Господи, не им зарежда с този грях." И когато И като рече това, заспа. 8:1 А Саул се съгласявате до смъртта му.

Религиозните лидери на Висшия съвет чу гласа на Бога и Светия Дух прониза сърцата им. Въпреки това, те решително се противопоставиха всеки наклон, да се покаят и продължава да се бори срещу Бога. Изпълнен с дух на ада, те Скърца зъбите си. Въпреки това, те се контролира, за да не може да пропуснете изслуша ясна дума за богохулство от устата на Стивън. До края, че е разговарял с най-голяма мъдрост за истини, написани само в Закона. Той бе представен на старата вяра в блясъка на новата светлина. Те не са били в състояние да намери законно аргумент срещу него, за да им се даде възможност да го унищожи.

Дизайн на Господ в този решаващ момент е да се прослави Син Исус в изключителен начин. Свет, невинен, увенчан с победа, Стивън стоеше като кротък агне пред вълци грабители, които са били готови да се появят върху него и да го погълне.

Лицето на Стивън блестеше като лице на ангел. Очите му гледаха небето отворено, и ушите си чух не повече ругатни от враговете на Бога. Той забрави хората и съдебни около него, а да видим Бог лично в слава. Пророците не са често виждаме Бог в Неговата слава, и когато те са ще падне върху него види. Стивън, обаче, остана прав, чудесно изпълнен с радост и веселие.

Този ясновидец видя движение в небето, когато Божият Син е нараснал от трона си от дясната страна на Своя Отец, за да получим Неговата първият мъченик. Исус е обикновено снимката в Библията седнал отдясно на Бога. Това е единственият случай, в който Исус изглежда нараства от трона си. Въпреки че Стивън не е видял Христос по време на живота си на земята, той признава своя Господ Исус на пръв поглед като на Човешкия Син, като истински мъж в славата на Божията светлина, заобиколен от ангели, слава, и огнени лъчи разкош .

Говорейки с радост и щастие, свидетел на Христос свидетелства за това, което Бог му беше показал. Той потвърди думите на Христос с остротата на меча на Светия Дух, когато той, на когото цялата слава се дължи, каза пред Висшия съвет: "сега нататък ще видите Човешкия Син, седящ отдясно на Силата "нечестиви управници, обаче, не са тези, които да го види, но Стивън, който е преследван и презиран от тях, видях небето отворено.

Евреите считат, че това свидетелство за проявлението на славата на Христос продължава в Светата Троица, за да бъде най-висока точка в богохулство. Те разбраха, законът им забранява да изслуша тези богохулства, да не би като лоша мисъл може да влезе в сърцата им и да ги накара да се съмняват или да даде внимание на ереси. Така те покриват ушите си, знаейки, че всеки, който богохулно засегна уникален единството на Бог, трябва незабавно да бъде убит с камъни.

Благородни мъже, извика силно, и свещениците изпищя. Те всички се нахвърлиха върху Стивън като зверове върху плячката си. Те го измъкна от къщата и се затича с него по улиците и алеи на светия град. Те хвърлиха го вън от градските стени, така че градът на мира не може да бъде замърсена от смъртта на този богохулник.

Стивън се чувствали сигурни в средата на силен викове и шум. Той се молеше в подготовката за смъртта му, и душата си, готов да се издигне в небето, където своя Господ и Спасител е готов да го приеме. До края той остана послушни на Светия Дух, който го изпълни с любов към враговете си. Тъй като камъни и скали удари на тялото и главата му, той извика, наричайки на Човешкия Син, когото е видял: "Господи Исусе, приеми духа ми" мъченик знаеше, че Христос е Самият Господ, който отговаря на нашите молитви и има в ръцете си ключовете на живота и смъртта. Както оня, който е бил разпънат на кръст, извършено Неговия Дух в ръцете на баща си, така че Светият Дух го ръководи, който е бил убит с камъни да се доверите напълно в силата на Всемогъщия. Той не трябва да трепери или се страхувайте. В този мир на ума и радост Стивън молеше, дори докато тялото му е мизерно счупен, разбит, и че са претоварени с дъжд от камъни. Накрая той падна, а след това, коленичил, той извика с висок глас: "Господи! Не си спомням този грях срещу тях! "Тъй като Бог му е простил, така че Стивън е простил на владетелите на своя народ, любов, незабавно и безусловно. Божията любов се изля в сърцето си. Този Дух го държат в смъртта му. Той спеше в мир, спокойно, независимо от камъните, които са били хвърли върху него и му строши черепа и счупени костите му. Те го изтребени от страха си от него, сякаш са засегнати от бяс бясно куче.

Не е далеч от спалните светец стоеше млад мъж на име Саул, ревностен ученик и строга фарисей. Той имаше честта да пази дрехите на лъжесвидетели, които, според закона, трябваше да хвърли първия камък на един осъден на смърт. В омразата си Саул желания с цялото си сърце, за да участват в пребиването с камъни богохулник до смърт. Но той трябваше да бди над дрехите. Саул, като чу точно последните думи на мъченика, за който той го мразеше още повече. Много се зарадва при смъртта му. Но подсъзнанието му бе изпълнен с показанията на мъченик за Светата Троица в отвореното небе. Също така, картината на Стивън любов молитва, дори докато умира в разгара на дъжд от камъни, не оставяйте ума му. Така той падна остави фенерчето на Евангелието в ръката на своя враг, който след това атакуваха мощните основите на Стария завет повече, отколкото някой някога е. По този начин той освободи християнската църква изцяло от еврейския дух. Святият Дух управлява развитието на изкупителен план на Бога без никакви грешки или забавяне, в съответствие с вечна любов на Бог.

МОЛИТВА: О, Света Троица, ние се покланяме и ви обичам, за Вас и Вие ни обичат, и не ни отхвърлят. Ние Ви благодаря за милостив проява на себе си Стивън, които са закупили това свидетелство за нас от смъртта му. Ние знаем и свидетелствам, че вие сте един в Троица, пълна с любов и истина. Помогнете ни да бъде верен до смърт, и изясняване на нашето свидетелство от Вашето всемогъщата сила.

ВЪПРОС:

  1. Напишете последните три твърдения на Стивън и техните значения, както вие ги разбирам.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 11:20 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)