Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 040 (The Complaint against the Stubborn People)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)
21. Стивън отбрана (Деяния 7:1-53)

г) Жалба срещу инат народ (Деяния 7:51-53)


ДЕЯНИЯ 7:51-53
51 "закоравявайте врата си и необрязани по сърце и уши! Вие всякога се противите на Светия Дух, както бащите ви, така правите и вие. 52 Кой от пророците сториха бащите ви не гонят? И те убиха тези, които предсказал идването на само един, от които сега са се превърнали в предатели и убийци, 53, които са получили право от посоката на ангели и не са го пази."

Стивън призна истинската си вяра с думите на мъдростта. Той доказал своята вярност към еврейската традиция като елинистическата евреин, като един, които не са били обучени в училищата от правни експерти. За него Бог е Бог на завета, и Бог на почитаните бащите. Авраам, Мойсей и Давид са били светите лица. Той смята, закона и скинията на свидетелството за възвишени неща. Въпреки това ясно признание, Стивън усети смъртоносна омраза в своите слушатели. Той се опита да изясни в показанията си, което е въз основа на закона, причина за упорството му хора. Той признава, истинското духовно състояние, в което те са били неподготвени да се покаят. Най-накрая Светия Дух ръководи му да атакува. Неговата цел е да премахне булото на лицемерието от лицата на изповядващи равини и строги правни експерти. Млад човек, който не са били обучени в правните науки и съдебната практика, ясно да ги реалното състояние на сърцата им.

Така Стивън разкри своите съдии истината на съвестта си. Независимо от тяхното физическо обрязване, нито е обрязан в ума или в сърцето. Казвайки това той счупи един от символите на завета Божието присъствие с тях, за евреите считат обрязването да бъде знак за тяхното постоянно взаимоотношение с Бог. Който говори дума против обрязването, се смята, че са говорили против самия Бог.

Стивън откровено каза на децата на народа си, че се е съпротивлявала гласа на Светия Дух, и че те не желаеха да слуша Бог. В този момент те не можеха да го слушам повече. Сърцата им са останали нечестивите и непрекъсната, те смятат себе си за добър и праведен, добре образовани и угоден на Бога. Те презират всеки призив към покаяние, и се усмихна при мисълта, че на себеотрицание. Те бяха много обидени, когато чуха тежките думи на наказанието, предречено от Мойсей, Исая, Еремия, Йоан Кръстител, и Исус, че Бог ще клатят твърди сърцата си и да се върне разпръснатите овце, да им бъде пастир (Изход 32:9, 33:3; Исая 63:10; Еремия 9:25, 6:10). Но те нито разбира, нито са си корави сърца омекна, и вместо това те станаха много ядосан.

Скъпи братко, сте разбрали причината за това наказание? Човешкото сърце са зло още от младините му. Малко хора се конвертират и представя Божието водителство, защото човек е по природа непокорни и злобен. Той се стреми да бъде прочут, слабо бог, така че той може да мрази своя Създател и никога не обръщайте внимание на Неговото слово.

С най-злият дух юдеите гонеха всички добри пророци и измъчени тези, които проповядва да ги разкри Божията воля: "Бъдете свети, защото Аз съм свет." Истинските пророци слушат гласа на Светия Дух и влезе в хармония с неговите пророчества. Те обявиха идването на Спасителя на света, е оправдано и само един, божественият цар, който е в състояние да промени всички зли сърца и небесното царство на бедните нашата земя.

И все пак, когато Христос дойде при Неговата собствена изповядващи лицемери не представя Него, и образованите книжниците не го разбра. Стивън евреите предатели на Христос, защото те са пропуснали дизайн на историята на Бога за своята нация, и уби Син на Всевишния несправедливо и неправомерно. С това свидетелство Святия Дух говори отново с цялата откровеност. Той наостри главните свещеници и лидери на нацията към сърцето, така че те биха могли да бъдат разбити и старателно се покаят. Еврейският съвет не само несправедливо убил посредствен млад мъж от Назарет, те също консумират обещаният Месия, на Божиите избрани от самото начало. Този акт бележи височината на тяхното неподчинение, и властта на бесовете и над цялата земя.

Стивън не е доволен от просто зареждане на членовете на Висшия съвет с убийство и престъпления, за които апостолите са многократно ги обвини. Той продължи да оспори съкровената целостта на фарисеите, като им казал: "Вие не получи право директно от Бог, но вместо това, чрез ангели сте получили вторични съдебни решения и безполезни подробности. Вие сте в състояние да се прави разлика между това, което е истинско и кое е маловажно. Отделно от тази съмнителна еврейския закон, не притежава нищо. Не са квалифицирани да спазват командите, нито са праведни, но виновен и прокълнат, тъй като той, който прави лошо в една наредба, не лошо в целия закон. "(Яков 2:10)

С тези силни и решителни думи Стивън разтърси основите на старозаветната праведност, за евреите вярвали, че храма, обрязването, закона и съботата бяха стълбовете и мистерии на завета, чрез което Бог се обвързва само с народа на Израел . Сега Стивън свидетелства за тях открито, че храмът беше празен, сърцата им бяха необрязани, тяхното законодателство не е автентична, и нито те наистина го държат. Тези такси могат да бъдат оприличени на някой, седнал на стол, а друг идва и го изважда от под него. Велик е есента! Повечето от слушателите бяха преодолени от страх и гняв, докато други злобно Скърца зъбите си, сякаш дяволите, имаше възпаление на техните умове.

МОЛИТВА: O святия Бог, разкриват съзнанието ми, ме пази от всяко предателство, научи ме как да се подчини на Светия Дух, прости ми престъпление, ме отстрани от непокорни мисли срещу Бога и човеците, да обреже сърцето ми, да ме конвертирате, дай ми ушите да чуват, и ме спаси от себе си, че да не мога да те мразя, но те обичам, и се предавам в Твоите ръце завинаги.

ВЪПРОС:

  1. Кои бяха най-важните твърдения Стивън направени в обвинението на Висшия съвет?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 11:19 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)