Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 031 (Gamaliel’s Advice and the Whipping of the Apostles)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

18. Гамалиил консултации и разбиване на апостолите (Деяния 5:34-42)


ДЕЯНИЯ 5:34-42
34 Тогава един в съвета се изправи фарисей на име, учител на закона по отношение на всички хора, и им заповяда да се сложи апостолите навън за малко. 35 А той им каза: "Мъже на Израел, внимавайте на себе си това, което възнамерявате да правите по отношение на тези мъже. 36 Защото някъде преди стана, твърдейки, че да бъда някой. Броят на мъжете, около четиристотин, се присъедини към него. Той бил убит, и всички, които му се подчиняват бяха разпръснати и се стигна до нищо. 37 След този човек, Юда от Галилея стана в ден от преброяването на населението, и се отдръпна много хора след него. Той също загина, и всички, които му се подчиняват бяха разпръснати. 38 И сега ви казвам, пази се от тия човеци и оставете ги, защото, ако този план или това дело е от човеци, ще се стигне до нищо, 39 но ако е от Бога, не може да го свалят да не би можете дори да се намери да се бори срещу Бога. "40 и те се съгласиха с него, и, като повикаха апостолите и ги били, те заповяда, че не трябва да говори в името на Исус, и да ги пусне. 41 И те излязоха от присъствието на съвета, радостни, че са били счетени за достойни да претърпят опозоряване за Неговото име. 42 И всеки ден в храма, и във всяка къща, те не престават преподаването и проповядването на Исус Христос.

Фарисеите вярвали в съществуването на ангели, във възкресението на мъртвите, и във възможността да видим Бог в нашия свят. Ето защо, когато чуха, че апостолите е бил освободен от заключената затвор, те се страхуват. Те биха могли нито да отричат възможността на възкресението на Исус, нито за намесата му в съвета.

Гамалиил, лидерът на фарисеите и учен учен и виден лекар на закона, се изправи. -Късно той ще се превърне в религиозен наставник на Павел. Този човек, който е високо уважаван от всички хора, говори умерено яростта на възбуда съвет. Гамалиил не е сигурен, ако ръката на Бог е работил с апостолите, или ако тези хора наистина са изпратени от Всевишния. Този учен е погледна втренчено в тях, и вижда нито наглост. Вместо това е имало смелост, любов и правота. Те не изглежда да е еретици или зли мъже. В неговата мъдрост и предпазливост, той посъветва колегите си на Висшия съвет да вземе своето време и не говорят смъртна присъда. Той не искаше да има невинна кръв хвърли отново, да не би съвета стоят неграмотно против волята на Бога.

Гамалиил не вярват в Исус Христос, нито пък той реши да отговори на призива на апостолите. Независимо от това, живия Господ използва скромен учител на закона в този критичен час, за да се запази Неговите апостоли и ги запазете като свидетели на Неговото възкресение.

Колко странно, че този учен не се е възползвал от закона като референтна за подкрепа на неговия аргумент, но по-скоро, като се ръководи публиката чрез експериментални истини. Политическите лидери и основатели от тук се знае, че се възползват от техните последователи. Ако, обаче, властта в тях не е от Бога, техните последователи скоро ще се разпръснат, след смъртта на техните лидери. Единствено Бог дава на Неговото царство началото му, непрекъснатост и края. Освен това, Христос е автор и завършилият на вяра в Неговите последователи.

Днес ние може да разгледа забележките Гамалиил за лицето на Исус по аналитичен начин. Движение на Христос не избледняват в неизвестност след смъртта му, но е живял, като енергично и разцвет, както винаги. Днес тя обхваща половината от света, и показва, че не е от мъжете, но от Бога.

Имаше единодушно съгласие от седемдесет членове на Висшия съвет. А голяма част от тях смятат, разкаяние за съгласуване на умишленото унищожаване на двадесет изправени мъже. По този начин те се съгласиха да изчакаме и да хвърли не присъства присъда. Независимо от това, разярени членовете на съвета и на първосвещеника, жажда за отмъщение и тежко наказание, принудени на съвета, за да има всеки един от смелите и невинни благодетели бита с тридесет и девет удари по техните голи гърбове.

Пазачите доведоха всеки един от обвиняемите ученици. В съответствие с несправедливото решение на Висшия съвет, камшици скоро ужилен техните голи гърбове. Те не възрази, но избра за радост изпада в немилост. Те понесе страданията им с непобедим бодрост, защото те не страдат заради собствените си престъпления, но и за името на Исус Христос. Господ им каза: "Блажени сте, когато те хулят и ви гонят, и да кажа на всички видове зло против вас лъжливо, заради Мене. Радвайте се и се веселете, защото голяма е наградата ви на небесата "(Мат. 5:11-12).

Какъв беше резултатът на този решаващ изслушване? Споменаването на името на Исус продължава да бъде забранено. Дори и днес, се споменава остава нежелан сред евреите. Който го произнася, обаче, не е убит или преследвани. Църква е имала почивка от преследване за известно време. Те проповядват публично в името на Исус, въпреки забраната. Независимо от това, меча на опасност остава изготвен над главите им.

След разбиване, апостолите продължи весело и смело към двора на храма. Там те продължават дейността си като свидетел на Онзи, Който е бил повдигнат триумфално от мъртвите. По ръцете и на гърба си те носеха, за да го видят всички, марка на миглите им е дал. Хората осъзнаха, че владетелите на своя народ мразеше името на Исус, точно толкова, колкото и преди, и че всеки един, който вярва в Него, е подложена на преследване. Тази опасност обаче е отделил плявата от житото, и вярващите постоянни и улегнал. Господ направи благодат изобилстват с тях всеки ден.

Апостолите продължиха да посещават домовете, преподаване на вярващите, и ги потвърждава в Писанията, псалми и пророците. Те тълкува думите на Исус, което те самите са чули от Него и се събират. В същото време, овчарите гледаха за загубили своята овце и проповядва на народа в храма. Те ги предлагат пълно спасение в Него, който е бил разпънат на кръст. Съдържанието на посланието им е кристализирала в две кратки изявления: Исус е Христос, Този, Който бил разпнат и е възкресил от мъртвите, и че това отхвърли Назарянина е божественият Кинг, който цари днес в небето в дясната страна на Бога. Апостолите не са се страхували, но свидетелства свободно, че Исус Христос е единствената надежда за всички хора.

МОЛИТВА: O жив Господ Бог, са били бити, защото на Твоята любов, и така са си апостоли, след като. Прости ми за моята и разделението на сърцето ми. Научи ме да бъда благодарен за Твоята любов. Води ни да учат вярващите с предпазливост и да проповядва на глупаци с Вашата мъдрост и сила.

ВЪПРОС:

  1. Какво е решението на Висшия съвет означава по отношение на продължаването на християнската църква?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 11:07 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)