Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 029 (The Apostle´s Imprisonment, and their Release by an Angel)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

16. Апостол лишаване от свобода, както и освобождаването им от Ангел (Деяния 5:17-25)


ДЕЯНИЯ 5:17-25
17 Тогава първосвещеникът се изправи, и всички онези, които бяха с него (което е сектата на садукеите), и те бяха изпълнени с възмущение, 18 и положиха ръцете си върху апостолите и ги поставя в общия затвор. 19 Но през нощта ангел на Господа отвори вратата на тъмницата и ги изведе, и каза: 20 "Давай, стоят в храма и да говори на людете всичките думи на този живот." 21 А когато чу, че те влезе в храма рано сутринта и преподава. А първосвещеникът и тези с него дойде и призова Съвета, заедно с всичките старейшини на израилтяните, и изпратен в затвора, за да ги донесе. 22 Но когато дойдоха полицаите и не ги намери в затвора, те се върнаха и съобщиха, 23 казва: "Всъщност ние открихме затвора затвори здраво, а охраната стоеше отвън пред вратите, но когато ги отворихме, не намерихме един вътре! "24 а когато първосвещеника, капитанът на храма, както и главните свещеници, като чуха тези неща, те се чудеха какъв е резултатът ще бъде. 25 И тъй, един дойдоха и ги извести, казвайки: "Виж, мъжете, които ще ви постави в затвора стоят в храма и поучават людете!"

Навсякъде, където Господ изгражда църквата Си, Сатана основава до нея храм за своите зли духове, за да живеят. Омраза на ада извори, когато хората се преобразуват в името на Исус. Това се случва естествено, така че не се учудвайте, скъпи вярващ, ако опонентите бурно атакува мисионерските си усилия. Самият Исус умря на кръста, в центъра на изкупителна Неговата работа.

Когато видя, че апостолите не са били съпричастни на искането си да престане да говори за името на Исус главните свещеници, те са загубили търпение изцяло. Мнозина от хората са се присъединили тази вяра, призова триумф на Него, който е бил възкресен от мъртвите, и чиято мощност е роден хиляди доказателство, свидетелство за завършване на помирение към Бога. Върховният жрец се разярил. Той вероятно е бил страшен за единството на нацията, мисля, че той, като пастир на хората, свято задължение да унищожи тази нова ерес. На липсата на гъвкавост на класически и либералната мисъл и предразсъдъци отиде в движение. Религиозните лидери си представял, че да се отървете от християнството служене на Бога. Тези, които бяха най-откровен да се присъединят с тях са секта на садукеите, които са имали особена враждебност към Евангелието на Христос, вярата, които са потвърдени и учението за възкресението на мъртвите, учение, те категорично отрече. Те бяха изпълнени с възмущение от последователите на Исус ", които носеха силно свидетелство на човек, който е победил смъртта.

Апостолите и църквата смятат, че нарастващата неприязън, но те нито са избягали, нито минава в нелегалност, но се събраха в двора на храма, пред целия народ. Християнството не се нарича да се скрие, но е да се появи посред бял ден. На определен ден, владетелите арестува всички дванадесет апостоли и ги тури в затвор, съгласно поговорката: "Ако отрежете главата на змията няма да бъдат съпричастни на своята гърчи".

 Христос, обаче, помисли Обратно, защото Той и не апостоли, епископи, или министри, е бил ръководител на църковно тяло. Той изпрати Своя ангел в нощта, за да тихо отвори вратите на затворите. Изведнъж този великолепен същество застана пред объркани апостоли, които се молеха в подготовката на съдебния процес. Удивително нещо е, че ангелът не възнамерява да достави на апостолите от проучването. Нито пък той ги донесе легло или удобен матрак, или им заповяда да избяга. Вместо това, той ги посъветвал да влезе в двора на храма и прогласяват публично това, което Христос е работил и каза. От тези думи на вечен живот Евангелието ще набъбне в сърцата на слушателите. Ангелът им заповяда да говоря с хората, въпреки опозицията и заплаха, всичките думи на живот в Бога. Спазвайте "всички думи", т.е., без пропускане или изключване за страх на враговете. Това е Божията заповед за вас, скъпи братко, и на всеки вярващ: говори с хората си всичките думи на живот. Вашите думи и за повишаване на осведомеността изобщо не са важни, защото те са пълни със смъртта. Но свидетелство за живота на Христос произвежда вечен живот в тези, които идват да се повярва.

Дванадесетте апостоли се изправи и излезе, оставяйки си от затвора в средата на охраната. Те влязоха в двора на храма в зората и започва да преподава поклонници и посетители, които бяха дошли по-рано. Те чакаха, объркани и несигурни за изграждането на своя Господ. Те чувстваха, че нещо голямо е на път да се случи с тях, за живия Господ се е намесила значително в хода на събитията чрез Неговото славно ангел.

В почивката на ден, всички синедрион, Висшия съвет на еврейския народ, състои от седемдесет главните свещеници, почитаните тели, и хитри правни експерти, свиква. Освен това, на първосвещеника също така призова за първенците на хората. Неговият проект е да унищожи тази ерес на Исус от Назарет веднъж и за всички. Когато всички мъже се е явил и е седнал на главата на съвета изпраща заповеди в затвора, за да арестуваните апостоли пред тях. Но когато пристигна в затвора, те стават страхливи и много изненадан, въпреки плътно затворени врати и контактни уплътнения затворниците са напълно изчезнали. Няма и следа от тях е да се намери. Когато Съветът изслуша доклада, който е изчезнал, те са били на загуба думи. Те бяха наясно с чудесата апостолите са работили, дори сянката на Петър беше донесъл изцеление на болните.

Този доклад е силен удар за тези, които са били съзерцателен и донесе срам на онзи, който е наречен на съдебния процес. Бог беше веднъж преди разклати тези съдии, за да им покаже ясно, че те са за да осъдят невинни вярващи сред верните децата на нацията. Страна на защитени Неговите апостоли на Христос. В послушание са проповядва пълно словото на живота на своите хора.

МОЛИТВА: Господи, Ти си Бог, и животът ви се проявява във Вашата Евангелието. Помогнете ни да обявят Вашето име с пълна дързост, смирение, предпазливост и любов на всички онези, които гладуват за правдата, че те могат да бъдат запълнени с живота си за спасението.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на командването на ангела на апостоли?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 11:04 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)