Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 028 (Revival and many Healings)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

15. Възраждане и много изцеления (Деяния 5:12-16)


ДЕЯНИЯ 5:12-16
12 И чрез ръцете на много знаци и чудеса на апостолите са били извършени сред хората. И всички те бяха с единодушно в Соломоновия вход. 13 Но нито един от останалите смееше да се присъедини към тях, но хората, които ги счетоха силно. 14 И вярващите все повече се прибави към Господа, множество както на мъжете, така и жените, 15, така че те донесоха от болните по улиците и ги слагаха на постелки и на легла, че наймалко сянката на Петър покрай може да падне върху някои от тях. 16 Също така множество събрани от околните градове в Ерусалим, като болни хора и тези, които са били измъчвани от нечисти духове, и всички те са излекувани.

Светиите не са егоистични в тяхното общуване, само живеят сами за себе си. Те не парфюм помежду си с тамян от лицемерни похвала. Вместо това, те бяха пълни със състрадание, те също пострадаха за проблемите на своя народ. Те не само проповядва, но също така и оздравял, и поиска помощ от Божията ръка. Те не само сервира Бог с техните гласове, но също така и с ръцете си и мускулите.

Светците не излизат доверие в собствената си лична власт, нито пък те организират благотворителна организация или да събират пари за бедните. Вместо това, те дадоха на силата на Бог, че е бил надарен с тях. В резултат на това техните услуги се превърна в открита банер за цел да прослави Исус. Спасителят е работил много знамения и чудеса чрез тях, които са били в отговор на молитвите на.4:24-30. Бог протегна ръка и надделя над болести, демони, както и проблеми чрез Неговите апостоли. Неговото царство ще се случи, очевидно и осезаемо.

Вярващите не построи църква с ръце. Те не са били в нужда от светия дом за Бог, сърцата им са били на мястото, където Бог обитава. Сглобени в собствените си домове в малки кръгове, или срещнаха в преддверието на храма, където самият Исус е бил възпитател на хората. Там те пееха псалми, говореше, и се помоли заедно. Гледката на тяхната компания е добре познат на всички хора. Те бяха обичан и почитан, тъй като нито един от тях някога са се оплакали срещу друга. Те знаеха помежду си чрез Светия Дух, и копнееше да се съберат по всяко време.

Странно, народът не се състезава за тях, знаейки, че апостолите са имали общ фонд, пълен с пари, готови да бъдат разпределени между нуждаещите се членове. Нито пък да отидат до тях, за да разследва силата на Бог, който е бил свободно изтичащи от Своите раби. Те останаха да гледат, неутрално и страхливо, защото усети, че Бог е жилище, което се намира в тези вярващи. Който не е готов да умре незабавно да си егоизъм остана далеч от общението на светиите. Само групи от мъже и жени, които твърдо вярват и се превръща в християнската църква. Те се подновява, и са надарени със сила и сигурност в Господа.

Евреите обичайно брои само мъже. Лука евангелист, обаче, подчерта, че множества от жените са имали последвано от апостолите на Христос, живеещи в силата и спасението на Светия Дух. Тяхната вяра не е философски убеждения, а реално участие в спасението и силата на Бога, защото живееше в тях. Потокът от силата на Светия Дух е толкова широко разпространен в тези дни, които са били извършени много чудеса, точно както в дните на Исус (Марк 6:56), когато болните са били извършени на улиците и се поставя на легла и тепиха да се докоснат дрехата на Исус, тъй като той премина от селата и малките градове. По този начин, мнозина да бъдат излекувани чрез вярата си в Исус. По същия начин, сянката на Петър стана толкова изпълнен с власт, че Светият Дух течеше от него. Любовта на Христос е осезаема духовна атмосфера, в която се изцели душата на човека.

Това движение възраждане не остават незабелязани в еврейските селища и градове. Хората са дошли от околните райони с болни и обладани от демони, за апостолите, за да ги лекува. По своя този начин, втората част от голяма комисионна Христовата заповед е била реализирана. Апостолите трябваше да започне да проповядва Евангелието в Ерусалим, а след това се разпространява в Юдея. Те изцели всички болни от силата на Христос. Думата "всички" не е от поп, свещеник или епископ, но от опитен лекар със задълбочено познаване на корупционни правомощия, болести и спиртни напитки, които причиняват лудост при мъжете. Силата на Този, Който е възкресил от мъртвите, което е сега жилище в жива църква, надделя над всички унищожаване на дявола. По този начин учениците придружава своя Господ в шествието на своя триумф. Дори и днес, Христос доставя много от веригите на греха, на облигации на дявола, и болезнени заболявания. За вярващите тя остава за тях да бъдат съединени в общението на любовта, да се молим заедно като храм на Бога, и да представи на ръководството на Светия Дух в любов и истина. Е християнската църква се реализира във вас, скъпи братко? Проучване на Книгата на Деянията на апостолите и подробно своите сметки в Исус Христос е същият вчера, днес и завинаги.

МОЛИТВА: Благословете Господа, душе моя, и всичко, което е вътре в мене, нека хвали святото Му име! Благословете Господа, душе моя, и да не забравиш всичките Му благодеяния: Кой прощава всичките ти беззакония, който лекува всички болести, които изкупва от рова живота, който корони с милосърдие и благи милости, които устата си с добри неща, така че младостта ти се подновява като на орел.

ВЪПРОС:

  1. Каква е тайната на благотворителност в ранната църква?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 11:03 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)