Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 027 (The Death of Ananias and Sapphira)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

14. Смъртта на Анания и Сапфира (Деяния 5:1-11)


ДЕЯНИЯ 5:7-11
7 Сега тя е около три часа по-късно, когато жена му дойде, без да знае какво се е случило. 8 И Петър я отговори "Кажете ми дали сте продали земята за толкова много?" Тя каза: "Да, за толкова много." 9 Тогава Петър каза: "Как е, че сте се уговорили заедно, за да тествате Духа на Господа? Виж, краката на тези, които са погребан съпругът ти, са на вратата, и ще те извършват. "10 И веднага тя падна в краката му и вдъхна последния си. И по младите мъже дойдоха и намериха я мъртва, и я извършване, я погребаха до мъжа си. 11 И голям страх обзе цялата църква и на всички, които чуха тези неща.

Църква бе разтърсена от това решение на Бога. Всеки видя остатъци от собствената си греховен живот в светлината на Господа, и се страхува да се удари чрез продължаване на Божия гняв. Много се покая през сълзи и разкаяние пред Бога, и стана осветени в страх и трепет.

Младите мъже се изправи и увили тялото на мъртвеца. С треперещи сърца те са извършили до тялото на онзи, който току-що са били повалени от думата на Светия Дух, сякаш ударен от гръм. Тези, които са извършени на тялото трябва да се молих и се ангажираха изцяло на Бога. напълно от любовта към парите.

Нито един от членовете на църквата са имали смелостта да каже на съпругата на убития, че Бог наказва за измама на съпруга си с незабавна смърт. Светият Дух да им попречи да казва си това, защото всички те смятат, че Духът на Господа е дала личната преценка. Когато Сапфира дойде на срещата, три часа по-късно, надявайки се да се топля гордо на църквата в знак на благодарност за това голям принос, Петър веднага се приближи към нея и попита: "Беше всичко това сте получили за продажба на полето" апостол исках да се даде възможност на жената да се покаят и да се разгледа на Божията истина. Тя е обидила срещу наклон по отношение на съпруга си, след като са пропуснали да му дава съвети. Тя не го призове към истината и смирение, но сподели с него в измамливо намерението си. Вероятно тя насърчава го да не раздават всичките пари, но да се мисли и на неговото семейство. С лъжливи, гордост и лицемерие тя влезе в съгласие със съпруга си.

Петър свали воала от лицето на този лицемер, тъй като той е направил на мъжа си. Той я попита в удивление за на злото, че е възникнал през труден си измама в средата на църквата: "Как може вие ​​и вашият съпруг реши да сложи Духа Господен на изпитание" В брака, Бог трябва да се подчини преди поддаване на на съпруга си. Ние трябва да се покоряваме на Бога, а не човек, дори и в нашите семейства. Когато мъжът е съставен, за да направи това, което е зло, съпругата му трябва да го предупредя, отхвърли думите му, и молете се за него, че той може да бъде доставен от вината, злоба и егоизъм.

Сапфира и нейния съпруг е станал духа на дявола. Те се противопоставиха на работата на Светия Дух, и започна да влиза в дух на гордост, лъжа, и лицемерие. Този зъл дух, те възнамеряват да въведат в кръга на праведен и благочестив. Ако е немаркирано би убил взаимна любов в църквата, и стъпкани истината под краката им. Апостолите не са ги помолих да донесе пълния размер на парите, които е получил от продажбата на полето. Заради хвали пред обществото, че двамата се размножава тази лъжа.

Божието проклятие също идва върху тази жена от измама. Тя е докарана до смърт от Господ на живота в нозете на апостолите, на същото място, където тя е била не желаят да определят живота си като пълна саможертва. Велик е падането. Всяка жена в църквата отново започнах да мисля за смисъла на духовното отговорност на съпруга си у дома. Жена могат да направят своите съпрузи в Рая или да ги хвърлят в ада. Скромен и усърден жени, които уповава на Бога преодоляване на изкушенията на съпрузите си чрез молитвите си. Тя, която желае да издигне мъжа си място на славата, помпозност и разкош, изцяло попада в лапите на дявола, заедно със съпруга си и децата си.

Сърцата на младите мъже бие бързо, тъй като те жена самозванец да я погребат до него в долината Кедрон. Това беше урок на обществото. Семейна двойка в едно семейство, баща и майка, на същия ден, в същата църква, е починал. Това е ужасен удар за вярващите, които са били обучени в трайни един на друг в Святия Дух. Те се чудеха помежду си: пренебрегнем да се обърне внимание на тази двойка, и не успяват да им даде предупреждение?

Ли сме по-добре, отколкото те в намеренията на сърцата ни? Ананий и Сапфира се превърна в предупреждение към всички християни по всяко време, напомняйки ни, че нашият Бог е ревнив Бог и огън, който пояжда.

МОЛИТВА: O святия Бог, Ти си Всезнаещия. Вие знаете нашето минало и нашето настояще. Избави ни от себе си, и не ни въвеждай в изкушение. Избави ме от пари, арогантност, и лъжата, освети ме напълно от кръвта на Твоя Син. Създаване изправени семействата в нашите църкви, където двойки говори истината един на друг. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Какво е духовно задължение на семейните двойки един към друг?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 11:02 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)