Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 268 (The Appearance of Christ)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 6 - ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС (Матей 28:1-20)

3. Явяването на Христос (Матей 28:8-10)


МАТЕЙ 28:8-10
8 Те излязоха бързо от гроба със страх и голяма радост, и завтекоха се да известят на учениците Му. 9 те отидоха да кажете на учениците Му, ето, Иисус ги срещна, казвайки: "Радвайте се!" Те дойдоха и се държи на краката си, и му се поклониха. 10 Тогава Исус им каза: "Не се страхувайте. Иди и кажи на братята ми, че те трябва да идат в Галилея, и там ще Ме видят."

Двете жени се завтече бързо от гроба. Страх и голяма радост ускори темпото си. Те послушаха думите на ангела, и се затича на учениците, за да им кажа, слава на живия Исус. Радостта на добавяне крила за тяхното движение.

Изведнъж, видяха Исуса, че иде към тях. Те спряха, запленена преди жив Господ Бог, както Той вървеше. Той тихо се говори за тях. Тхе Оне, който стоеше пред тях, не е нито дух, нито призрак. Той говори разбираеми думи, не проклина враговете си, които Го разпнаха, нито злоупотребява с Неговите ученици, които са избягали от Него. Вместо това, Той даде на жените Новият му мир. Думата радостен "Мир" е сърцето на празника Великден.

Който иска да разбере обхвата на тази божествена поздрав трябва да забравяме, че разделянето между Бога и човека е резултат на нашите грехове, които са прегрешения срещу един свят Бог. Светият застана срещу нас, и Неговата присъда оцветени историята на човечеството. Но Исус, приемайки наказанието за нашия грях като наш заместител, умря на кръста и ни примири с Твореца. Ние имаме мир с Бога чрез нашия Господ Исус Христос. Този призив, "имаме мир, изпълнен с радост" е най-голямото послание, което може да комуникира с никого. Господ, Който е възкресил от мъртвите, е доказателство и гаранция за нашия мир с Бога. Ако Христос беше останал в гроба си, ние не би да знае, че всъщност бяхме примирили с Бога. Въпреки това, Христос е възкръснал, и този факт се потвърждава за нас, че Бог е приел жертвата на Исус като откуп за нас. Той беше невинния Агнец, който умря като светия заместител на наше място.

Не е имало нередности в Христос. В пълна хармония със Своя Отец, Той е изпълнил всички изисквания на правдата. Така Бог остава праведен, макар Той оправдава грешници, защото Той е завършил наказанието ни в Неговия Син. Скъпи приятели, сте получили мир с Бога чрез вяра в Христос, живите, въздигнал?

Христос не поздрави жените казват: "Мир на тебе." Той не принуждава Своя мир на никого, но ни прави отговорни за приемане или отхвърляне на Неговия мир, което Той предлага свободно за нас. Неговата любов не да ни накара да приемем Неговата мир, но леко ни заповядва да я получат като свободни хора.

Когато жените осъзнах, че това е Исус, който стоеше пред тях, те се хвърлиха в нозете Му, Му се поклониха и се опита да го задържи. Той не им попречи да го докосва, така че знаех, че той не е въображение или призрак, но е живо същество с докоснат физическото тяло. Разбиране на божествеността на Исус "плаши жените. Затова, Господ подчерта отново това, което ангелът вече казах за тях в гроба, "Не се страхувайте!" По този ред, Исус ни казва да не се страхува от смъртта или от това, което идва след смъртта, защото Той е доказателството нашата надежда.

След това Исус посочен му, бягащи ученици като "Моите братя" Тази красива фраза показа любовта си към тях над нашето разбиране. В Неговите страдания, смърт и възкресение, Исус ни, предоставено на привилегията да участват на Своя Синовничеството. Ние се превърнахме в деца на Бога чрез нашата вяра в Неговия Син. Вечният Бог вече не е ядосан с нас, за нашите грехове, но е обявил нашия Светия отец. Вечния Съдия не ни осъдят, но ни приема като Негови скъпи братя. Колко голяма е Неговата благодат за онези, които вярват, че ние, които сме грешници, да чуят решението от устата на Христос, "Моите братя".

Тогава Исус призова жените в експлоатация от изпращането им на Своите ученици, за да потвърдите съобщението на ангела, че Той е ще отидат пред братята си в Галилея и да ги посрещне там.

Така, живия Христос се среща с вас днес, не просто да ви даде радост, но също така и да ви изпрати на вашите близки и приятели, че те могат да посрещнем Господа и опит Неговата благодат.

МОЛИТВА: Можете да прославят нашия жив Господ Бог, който от мъртвите, се срещна с жените, които търсеха мъртвите Вашето тяло и видя ангела в празното гробница. Ние Ви благодаря, че вие ​​сте им предложили Вашето спокойствие, след като направи помирението между Бога и човеците. Вие сте нашият мир. Ни Вашите братя, като синове и дъщери на нашия Небесен Отец. Ние Ви прослави за от Вашето възкресението, доказа, че Ваше Светейшество, нашето действително спасение, и триумфа над смъртта. Ти ни пратеници на живота си. Ти ни даде живот, който бихме могли да общуват Вашето спокойствие на всеки, който иска да живее в.

ВЪПРОС:

  1. Какво научихте от срещата на Христос с жените, когато те са избягали от празния гроб?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:20 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)