Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 269 (The Artifice of the Elders)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 6 - ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС (Матей 28:1-20)

4. Хитрост на старейшините на юдеите (Матей 28:11-15)


МАТЕЙ 28:11-15
11 Сега, докато те отиваха, ето, някои от пазачите дойдоха в града и известиха на главните свещеници всичко това се е случило. 12 Когато те са били събраха със старейшините и се съвещаваха, дадоха голямо количество сребро на войниците, 13 казва: "Кажете, че учениците Му дойдоха през нощта и Го откраднаха, когато ние спяхме. 14 Ако това стигне до ушите на управителя, ние ще го убедим и ще ви направи свободни на безпокойство. "15 И тъй, взеха парите, и постъпиха както им е било казано. Тази поговорка се е разпространил в чужбина, сред евреите, и продължава и до днес.

Първосвещениците чул от войниците, че Исус е възкръснал от мъртвите и че един ангел е разговарял с жените. На страх и гняв те измислил една история, пълна с лъжи и противоречия. Те подкупил охраната с пари и им наредили да се каже, че те заспали на гроба, както и учениците са откраднали мъртвото тяло на Исус. Тази сметка е невъзможно, а е по-скоро комична. Какво Синедриона се опитват да предотвратят, че е изчезването на тялото на Исус от гроба, сега всъщност се е случило. И все пак, истината не може да бъде удушен с пари и лъжата, истината не е една мисъл, но възбудения човек живее сред нас.

Каква голяма разлика между нагласите на жените, които са станали свидетели на ангел и главните свещеници ", които наредил на войниците да лежи. При жените виждаме истината, мир и радост. В религиозните лидери виждаме лъжеш, подкупи и страх.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, Ти си жив Светия завинаги. Ние Ти се покланяме за смъртта не може да те задържи. Силата на живота си отвори ужасен затвор за смъртта. Вие ни оправдано от Вашето изкупление на кръста, и ни даде Вашето спокойствие веднага след възкресението. Ние Ви благодаря, че ни се обади братята си. Ние хвалят и се радват в радост чрез вас Бог стана наистина нашия Отец. Бь Йоур възкресение, ни накара децата на Бог завинаги.

ВЪПРОС:

  1. Какви бяха противоречиви думи, които еврейските лидери заявиха, че пазителите на гробницата на Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:21 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)