Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 267 (The Determined Resurrection of the Crucified)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 6 - ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС (Матей 28:1-20)

2. Решен Възкресението на Разпнатия (Матей 28:5-7)


МАТЕЙ 28:5-7
5 Ангелът отговори жените, "Не се страхувайте, защото зная, че търсите Исус, който е бил разпънат на кръст. 6 Той не е тук, защото той се е повишила, точно както той каза. Елате и вижте мястото, където Господ лъже. 7 Върви бързо и кажете на учениците Му: "Той е възкръснал от мъртвите, и ето, той отива преди вас в Галилея; там ще го видите" Ето, аз ви казах"

Показанията на ангела изисква внимание. Бог го е изпратил от името на всички жени, така че цялото човечество може да признае чудодейните си работа. Човека Исус наистина е възкръснал от мъртвите.

Бог е почел жените чрез изпращане на един ангел да ги и тях защитени от се страхува. Той заяви, да ги мислите на сърцата им, че те обича Исус, и мислеше за него. Ангелът не изобличи жени за това, че не помнят думите на Исус, но се говори за тях, сякаш са малки деца, защото те са силно озадачен. Гробницата е била открита, пазачите лежи на земята като мъртви, и блестящ ангел говори за тях. Това е отвъд техните чувства и умовете.

Ослепителната ангел пред шокираните жени, че е знаел за намеренията си. Те търсеха за мъртвото тяло на разпънатия Исус. Това божествено откровение удари всички, които отричат кръста и твърдението, че Исус не е бил разпънат на кръст. Синът на Мария са завършили спасение на грозното кръст, спасителна за всеки, който вярва в Божия Агнец. Ангелът, декларирани на объркани жени, че Христос е възкръснал и че тялото на Исус не е бил там. Той насочи вниманието си към мястото, където е бил поставен, че те може да се види, че гробницата в скалата наистина беше празна.

Ангелът блестящ свидетелства за възкресението на Христос, честно обявява, че той стана от собствената си сила. Човешкият Син е преодолял и побеждава смъртта. Това е надеждата на милиони, за да избегне смъртта. Христос е нарушил своята сила и открито триумфира над него. Този, който се е вкопчил в живия Исус ще ходят с Него през долината на сянката на смъртта, но те трябва да се уплаша от злото, както и те влизат в пълнотата на живота в рая.

Тогава ангелът напомни на жените, че не разкриват нищо ново, но повтори това, което Исус им бе казал преди смъртта си. Това показва, че всяка дума, която Исус казва в Евангелията е много важно и е достоен за пълна вяра. Непокаяните не вярва, но Исус предлага прошка на всички хора. Днес той дава Своя вечен живот на всеки, който отвори сърцето си за Светия Дух и с благодарност получава прошка.

Ангелът не Исус "Човешкият Син," но "Господ", знаейки, че Христос слезе от небето, да дойде човек, който да ги избави от робството на дявола. Онзи, който почиваше в гроба Самия Господ, но то стана. Всички философи, пророци и лидери загинаха, а костите им да останат в своите гробници, но нашият Господ е възкръснал и се е потвърдено, че ни надежда за живот от Неговото възкресение.

След това чудотворно събитие, жените стават евангелисти. Те бяха първите очевидци Бог избра да обяви възкръсналия Христос на света. Дори и днес вярващи момичета и майки могат да свидетелстват за силата на възкресението на Христос на съмнение мъже, така че те могат да получат надежда от свидетелските им показания и да участва на нов живот в Исус.

След това ангелът декларирани пред двете жени, че Исус ще върви пред учениците Си в Галилея, Той им беше казал преди три дни. Той ще се появи лично с тях. Господ не искаше да се скрие, но да се декларират пред Неговата бъде обичан като скоро, тъй като те вярват на новините на Неговото славно възкресение.

На последно място, ангелът потвърди пред стреснати жени, че те не трябва да се забравя всичко, което той им беше казал. Той е бил изпратен им от Бога, че всички хора да могат да чуят великата и чудесна новина, че Разпнатия живее. Той е Господ и триумфира над смъртта, греха и Сатана.

Вярвате ли в откровение на ангела, и в показанията на жените?

МОЛИТВА: Господи Исусе, ти си възкръснал от мъртвите. Ние прославяме и се радват за смъртта не може да те задържи, но Вие го преодоля, победила и са живи. Ние прославяме и радвайте се, че сте отворили вратата на надеждата. Смъртта не е край, но все пак ни даде вечен живот. Изпълни ни с живота си, и да ни приеме след смъртта ни. Помогнете ни да кажем на нашите познати на Вашето триумф над смъртта, че те могат да се покаят, както направихме, да получат опрощение на греховете си, да бъдат осветени с обитаването на Твоя Свят Дух, и да живеем с всички живеещи във вечния живот.

ВЪПРОС:

  1. Какво ангелът каже на двете жени?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:18 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)