Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 262 (The Strange Events at Jesus' Death)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

28. Странни събития при смъртта на Исус (Матей 27:51-53)


МАТЕЙ 27:51-53
51 Ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу. Земята се тресеше, и скалите се разпукаха. 52 гробници са открити и много тела на светиите, които са починали са били повдигнати, 53 и излизат от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град и появили за мнозина.

Последиците от смъртта на Христос скоро се появи. Завесата на храма, който се изправи пред най-святото място, се раздра на две. Това има голямо значение. Старият Завет е завършена и започва нова. Начинът на Святия Бог е отвориха широко чрез Христовата смърт за тези, които вярват в Него, защото Бог е станал Отца си.

Завесата на храма е за укриване. Тя е забранена за всяко лице, с изключение на Върховния жрец, за да видите вътрешността на място, и той, но веднъж годишно. Придружителният церемония и облак от дим на тамян означавано тъмнината на тази диспенсация (2 Коринтяни 3:13). Сега, в смъртта на Христос, всичко беше отворена. Мистериите бяха обявени, така че всеки може да прочете тяхното значение.

Когато Христос издъхна, веднага Божия живот влезе в някои благочестиви вярващи от Стария завет. Тези, които са оправдани от кръвта на Христос, не ще умре завинаги. Смъртта на Христос е донесъл най-голямата промяна на целия свят. Духът Божий живее вътре в нас вечно, защото на изкуплението, извършено от Христос, и ние ще живеем вечно общение с Него.

Умря на кръста, Исус Христос е победил, изключена, и инвалиди смърт. Светиите, които са възникнали първи трофеи от победата на кръста на Христос над силите на смъртта. След като оногова, който имаше силата на смъртта, Той изпълни писанието: "Аз ще ги откуп от силата на преизподнята" (Осия 13:14).

Вярата започва да расте в езичниците, така че те да свидетелства за на Разпнатия. От момента, в който евреите първо отново въплъти Божията любов, милиони хора са се обърнали към Господ Исус и са били спасени. Е тази вълна на Божията благодат, която достигна и докосна къщата си и града?

Силата на греха е приключила. Законът не може да повдигне оплакване срещу нас, защото сме умрели с Христа чрез вяра. Са доставените от Божия гняв, наказанието за греха и страха от смъртта. Христос е победител! Той ни е направил партньори в своя триумф. Той умря като заместител за нас и ни обичаше до края, дори до смърт. Къде е нашата благодарност? Как да служим на Спасителя? Кога ще кажем на другите за най-важното събитие в историята на човечеството, това е ден на помирението ни с Бога?

Някои хора казват, че Христос не би могъл да послужи като заместител за нас, защото никой, който е обременен от собствения си грях може да понесе бремето на друг. Вярно е, че човек, който е пълен с грехове, не може да понесе греховете на друг. Но Христос, Който не е знаел грях, е в състояние да бъде заместител за всички грешници, защото Той е безгрешен. Ето защо Христос е имал право да носят бремето на другите. Ние го хвалят, да Му благодарим и да получат от Него нашето възкресение от мъртвите, защото Той е оправдано и осветени ни изцяло от Неговата благодат.

МОЛИТВА: Господи Исусе, ние ви прослави, за Твоята смърт е отворен пътят към Бога. Сега имаме право да се доближи до Светия за нието чрез Вашият изкупление, и да се види, че Светият се превърна нашият любящ Отец в името на заместителна Твоята смърт за нас. Ние Ви благодаря, защото някои от праведните мъртви на Стария Завет излезе от гробовете си, когато е починал. Те се явиха на мнозина като доказателство на тържествува над смъртта, греха, Сатана, и дори Бог гняв. Вие сте нашия живот и единственият Спасител. Ние искаме вашите напътствия, за да съветва тези, които все още са мъртви в греховете си и не виждат тайната на обосновка, така че те живеят,. Благодарим Ти, защото Ти им се отвори, както и начинът, по който на святия Бог, по-голяма от ценното си кръв. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Защо грешник не може да понесе греховете на другите?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:11 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)