Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 263 (Witnesses for the Death of Christ)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

29. Свидетели за смъртта на Христос (Матей 27:54-56)


МАТЕЙ 27:54-56
54 А стотникът и ония, които бяха с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко станало, за която се опасявахме, че е изключително, казвайки: "Наистина тоя беше Син на Бога." 55 Много жени гледат отдалеч , които бяха последвали Иисуса от Галилея и Му служим. 56 Сред тях бяха Мария Магдалина, Мария, майка на Иакова и Иосия, и майката на синовете на Заведея.

Римският стотник знаеше, че Исус е бил разпънат за обвинението в богохулство, да лъжете народа, твърдейки, че той е цар на евреите и на Божия Син. Но това, което е направил това опит по време на часовете, прекарани в близост до кръста? Той не гледат смъртта на престъпник, но на великия човек. Той чу него два пъти Божието призвание в искрената си молитва. Той не прокълнеш враговете си и тези, които Го разпнаха, нито пък се ядосвам с тези, които му се присмиваха. Поради това, стотникът в крайна сметка извика: "Наистина тоя беше Син на Бога!" Това народите е първо да се поучат от опита на кръста, че Исус е уникалният Син на Бога, и той изповяда вярата си в публично.

Това разбиране беше повторено от войници, които хвърлиха жребия за дрехата на Исус. В началото те са били засегнати от на слънцето и силното земетресение, разтърсило. Сега те бяха толкова пресовано от личността на мъртвите Изкупител, че те отново изповедта на своя командир, "Наистина тоя беше Син на Бога!"

Римляните не са единствените очевидци на последните думи на Исус ". Имаше и някои жени, които дойдоха на Разпнатия с благоговение и мъка. Те са го последвали по целия път от Лий и му слугуваше с вноските си, приготвяне на храна, пране на дрехите, и да държат близо до Него и Неговата божествена в святост и чистота.

Жените е трудно да приемат, че Онзи, който триумфира над болести и демони е умрял на кръста. Все пак, някои от жените си спомниха свидетели на всички събития, които са се случили на кръста. Познанията ни от седем отчети на Христос от кръста, както и думите, изречени от главните свещеници, двама разбойници, и войниците, се основава на показанията на жените. Тези жени са били очевидци на смъртта на Христос. Четири от тях са известни по име. С показанията им, стана ясно, че жените също имат важна роля в небесното царство. Без тях ние не би да знае тези подробности за смъртта на Царя на царете.

МОЛИТВА: Благодарим на Господ Исус Христос, защото сте отворили сърцето на стотника, така че той признава и вярваше в своята божественост и призна, като първият езичник, че Ти си Божият Син. Ние Ви благодаря за уважаваните жени, кой ви следват от Галилея, слугуваше, и дойде близо до кръста си, така че да се знаят подробности за последните часове на вашето присъствие на скандален и проклет кръст. Те също така свидетелства на Вашите думи на любов, вяра и надежда в смъртта. Радваме се във вас и вие хвалят за възлагане на тези жени с показанията на Твоето спасение, приключи за нас.

ВЪПРОС:

  1. Каква е ролята на жените в разпъването на Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:13 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)