Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 261 (The Frowns of God and Nature on the Crucified)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

27. Мръщи на Бог и природа на Разпнатия (Матей 27:45-50)


МАТЕЙ 27:45-50
45 А от шестия час настана тъмнина по цялата земя до деветия час. 46 За деветия час Иисус извика с висок глас, казвайки: "Ели, Ели, Лима сабачтхани? Това е" Боже мой, Боже мой, защо сте ме оставиха? "47 Някои от тях, които стояха там, когато те чу това, каза: "Този човек е вика Илия". 48 Веднага един от тях се завтече, взе гъба, и го напълни с оцет, и я надяна на тръст, и му даде да пие. 49 Останалите каза: "Нека той да бъде. Да видим дали Илия идва да го спаси. "50 Исус извика пак със силен глас и издъхна.

Една необикновена светлина предвестник на раждането на Христос (Матей 2:2). Поради това е правилно, че един необикновен тъмнината трябва да се съпътства от смъртта Му, защото Той е Светлината на света. Униженията, нанесени на нашия Господ Исус е направил небесата бесен и ги поставя в безредие и объркване. Слънцето никога не беше виждал такова нечестие преди, и следователно оттегли своето лице и не може да го гледате сега.

Исус е бил разпнат в петък, между единадесет и дванадесет часа на обяд. Нация празнува Пасха в събота, като се започне от шест часа в петък вечерта. В същото време, че Исус е бил прикован на кръста, множества от хора влезе в двора на храма агнета убие, така че Божият гняв може да мине през тях. Те не знаеха, че истинската Божия Агнец бил обесен извън стената, за да се съгласуват всички мъже с Бога. Христос е умрял в петък следобед преди Пасха да декларира пред нас, че Той е само Божият Агнец достоен да носи нашите грехове. Той събра всички на Божия гняв върху главата му, така че ангелите на решението може да премине над нас и ние да се оправдае с нашата вяра в Разпнатия.

Матей записва един от седемте изявления, че Христос е говорил по време на кръста, това е, "Боже мой, Боже мой, защо си ме оставил?" Това бе цитиран от Псалм 22:1, когато Дейвид изрази своите страдания и триумфира над враговете си . Пророкуваха Христовите страдания и триумфа си над тях.

Христос не казва: "Защо дадохте разрешение за моите страдания?", Но "Защо си Ме оставил?" Тежки страдания са резултат на Неговото лагер греха на света, така че Той трябваше да бъде изоставен от Бог в Неговата капацитет като заместител на грешниците. Христос вкуси смърт за всички (Евреи 2:9). "Който не е знаел грях стана грях за нас, че ние може да се превърне в Божията правда в Него" (2 Коринтяни 5:21).

Въпреки, че тази дума е препъни-камък за съзнанието на учениците, тъй като тя е нашето ограничено разбиране, обратно изкупуване на целия свят зависи от това. Ако Христос не е признал това уникално изречение, тайната на изкуплението би било скрито от нас.

Наредба на умилостивение, че Христос е започнал в грива е изпълнено на кръста. Той изпи чашата на гнева от Божията ръка, Отец скрил лицето Си от Своя Син, Той понесе в тялото Си греха на света. Милостив Баща промени в искрено съдия и нанесе наказанието ни на Своя Син. За това той се отделени от Него.

Исус Христос издържа решение на кръста на наше място и умира, така че можем да живеем живота му завинаги. Колко са велики загадки на кръста на Исус, носител на нашата преценка, и доставчик на пълно и всеобщо Единение.

В сърцето на мрака, Исус не се справи Своя Отец, за любовта на Отец се е явил толкова разрушителен гняв. И все пак той го нарича, "Боже мой, Боже мой" и се притисна към неговото доверие в Него. Исус доверие Неговата любов, макар че Той не вижда Светия. Това е борбата на вярата, че Христос за нас. Той вярваше в близостта и верността на Своя Отец, въпреки на Неговия съд. Неговата вяра преодоля гнева Си. Злото не откри власт над Него. Исус продължи във вярата си, докато смъртта и остави слабостта на измъчвани Неговото тяло, триумфирайки над трикове на изкусителя и да се сложи край на Божия гняв.

Хора, които стояха до кръста, вероятно не усеща голяма борба в сърцето на Разпнатия. Повечето от войниците, които са присъствали не точно разбират иврит или арамейски. По този начин, те не разбрал думите му, мисля, че Той вика Илия, пророкът. Евреите не позволи на човек на скърби, за да утоли жаждата си, но му се подиграваха до края, като каза, че може би Илия ще възкръсне от мъртвите, за да спаси тази слаба Христос. "нараства по-дебел и зли духове помрачи съзнанието на тези, които са отхвърлили Господи, защото те не признават Господа, дори в последния момент. Физическата тъмнина по отношение на природата 12:00-3:00 в следобедните часове може да е резултат от слънчево затъмнение като знак на тези, закалени от силата на злото.

И все пак, Исус обичаше неговите скрити Отца и повярваха в Него. Той обичаше враговете си и посредничи за тях на Бога като наш. На кръста, Той се молеше за вас, също и прости греховете си, дори ако не сте ги реализират в подробности. Вие сте грешник, но Господ ви обича. Неговата смърт е доказателство за тази любов. Когато Той извика, "Свърши се", Той е мисля за теб също. Неговата любов е получил пълно опрощение за греховете си.

Силен вик на Христос посочва, че въпреки Неговата болка и умора, духът му беше цяло и Неговата природа е силен. Гласът на умиращи хора е едно от първите неща, които не успяват. С задъхан дъх и нерешителна език, няколко счупени думи са едва говори и едва чути. Но точно преди да е изтекла, Христос говори като мъж в силата си. Тази сила показа, че Неговия Дух не е бил принуден от него, но е свободно предаден в ръцете на баща си. Този, който има достатъчно сила да плача, като че когато умря, може да са придобили в насипно състояние от кръста и презрение силите на смъртта. Но за да се покаже, че от вечния Дух Той свободно принесе Себе Си (Евреи 9:14), като Първосвещеник, както и курбан, той извика с висок глас.

МОЛИТВА: Вие се покланяте на Светата Божия Агнец, който отне греха на света. Ти ме изми от греховете си, също с ценното си кръв и ме освещава чрез Твоята смърт. Обичам те дълбоко и Вярвам във Вашата изкупление. Ти ме помири изцяло на Бога и подготвени спасение за всички хора, за Твоето спасение е завършен от жертвената смърт. Превърнете очите на мъжете към кръста си, че те могат да бъдат оправдани от Твоята смърт. Отворете очите си, за да види, че има прошка за греха и че те не могат да бъдат измамени, като се опитват да установят тяхното самодоволство чрез произведенията на лукавия. Ни оправдани напълно и завинаги. Освети нас чрез покаяние и съкрушеност, така че победата на кръста си, ще бъдат реализирани в нас и ние може да бъде подновено в силата на Твоята любов за похвала на светия Вашето име и славата на Отца.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на единствения изказване от кръста, записани от Матей?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:09 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)