Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 260 (The Official Blasphemy)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

26. Официален Богохулство (Матей 27:39-44)


МАТЕЙ 27:39-44
39 Онези, които минаваше го хулеха, като клатеха глави, 40 и казва: "Ти, който разруши храма и да го изгради в рамките на три дни, да се спести! Ако сте на Божия Син, слез от кръста! "41 Също така първосвещениците подигравка с книжниците, фарисеите и старейшините рекоха, 42" Той спаси други, но той не може да спаси себе си. Ако той е цар на Израил, нека слезе сега от кръста, и ще повярваме в Него. 43 Той вярва в Бога. Нека Бог да го избави сега, ако той го иска, каза той, "Аз съм Син на Бога." 44 разбойници, които бяха разпнати с него, хвърли върху него по същия укор.

Докато беше закачена Светия на обреченото дърво с Мускулите му, изтръгнати под тежестта на тялото му, силите на ада го нападнал. Тези правомощия искаше да унищожи акт на изкуплението на кръста. На евреите и лидерите на хората повтори думите на дявола, "Ако Бог Син, дойде надолу от кръста.", Както ако те бяха казва: "Хайде надолу от дървото на срама и ви вярваме си божественост. "Но тези, които са преминали от кръста излъгал. Те нямаше да му повярва, нито любимци Него и това помирение. Каква подигравка Христос трябваше да изтърпи, слушане на минувачи, които вярата си в Неговата власт зависи от идването Му от кръста! Това изискване е несъмнено вдъхновен от дявола, който от самото начало се опитва да попречи на Исус от попълване на това изкупление. Ако Исус слезе от кръста, Той би са се съобразили с дизайн на дявола, като по този начин унищожава нашето изкупление и нашата среща с Бога.

От подигравка Исус е приел, изглежда ясно, че Той е признал Неговото Синовничеството да Бог. Тези, които минаха под кръста Му свидетелства за изповед на Исус, че Той е истински мъж на истински човек и истински Бог от истинския Бог, роден и не е създаден, като единосъщен с Своя небесен Отец. Онзи, който се осмелява да се противопостави на това поразително свидетелство показва, че той не осъзнава Христовата сила, която е очевидна в Неговите чудеса. Също така, той не признават важността на страстта и смъртта на Христос заради нас съвместяване с Бога. Освен това, той не иска да си знае истината и реалността на Своето възкресение от мъртвите.

Евреите не вярват, че Исус е Син на Бога, нито пък те очакват, че Бог ще освободи Разпнатия от Своя кръст. Вместо това, те изкуши Самия Бог, за да спаси измъчвани, ако Той е Неговия възлюбен Син. Колко трудно е дяволът, който вдъхновява мъжете да изкуши Христос да унищожи обратно изкупуване, изготвен от вечността.

Това беше упрек към Христос, че Той беше разпънат с двама разбойници. Докато той живее, Той е отделен от грешниците. Но в смъртта, Той е свързан с най-долните престъпници, както ако той е бил съучастник с тях в греховете си. Той е направен грях за нас и взе върху Себе Си подобие на греховната плът. Смъртта му, той е причислен към престъпниците. Той е свързан с нечестивия, така че ние в нашата смърт, трябва да бъдат номерирани сред светиите и имаме много сред избраниците.

Божията любов ръководи Исус на кръста. Той не действа егоистично, нито пък той мисли за себе си. Вместо това, Той се фокусира върху жалката множество фенове, които ще заблуди. Неговото идване от небето, Неговия живот сред грешниците, и Неговите чудеса са пълни с любов и себеотрицание. Но дяволът оклеветила Христос, когато той ръководи обладан от демони лидери да плачат, "Той спаси други Себе Си не може да спаси." Христос можеше да се спаси, но, защото Той ни обича, Той е бил разпнат. Той обичаше тези, които му се присмиваха и помоли Отец да им прости. Множеството, което нарича Исус да слезе от кръста се бяха отворени за зло вдъхновение, няма спасение освен чрез Разпнатия. Поради това, какво мислиш за разпъването на кръста?

МОЛИТВА: Небесни Татко, ние се радваме, защото Единороден Син е свята любов. Той не е съгласен с всяко изкушение, егоизъм, или злоба към тези, които му се присмиваха. Той ни изкупи с упорит любовта Му на кръста. Прости греховете ни и ни изпълни с Твоята любов, така че да може да издържи в Твоята благодат. Укрепване ни с Духа на Твоя Син и да ни даде благодат да обичаш грешниците и освети Вашият свято име и Христос, единствената ни Изкупител, в живота на услугата, търпение и благодарност.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на евреите подигравка с Исус?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:08 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)