Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 236 (Preparing the Passover)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

5. Подготовка на Пасха (Матей 26:17-19)


МАТЕЙ 26:17-19
17 А в първия ден на безквасните хлябове, учениците дойдоха при Исус, да му каже: "Къде искаш да се подготвим, за да ядеш пасхата? 18 Той каза:" Идете в града на определен човек, и да му каже: "Учителят казва:" Моето време е под ръка. Аз ще пазя Пасха в къщата си с учениците Си. "" 19 На учениците сториха както им заръча Исус, и приготвиха пасхата.

Исус искаше да подготви благословена атмосфера, за да обяви резюме на неговото проповядване и целта на Неговото идване. Може би той иска да скрие, където той ще се срещне с учениците Си за последен път, така че те ще бъдат необезпокоявани. Святият Дух насочи всички договорености за Господната вечеря.

Това е най-вероятно, че Исус яде Пасхата с учениците Си в четвъртък вечер. Своите ученици, подготвени за него на вечерята, която е съставена от безквасен хляб и горчиви билки, и червено вино. Въпреки това, в деня на убийството на агнета е петък. Текстовете не говорим, че Господната вечеря, която се съдържа печено месо, защото Той не беше грешница, които се нуждаеха от защита от Божия гняв чрез кръвта на убит агне. Исус, той самият е достоен Агнето да бъде убит, за да предпази света от идването гняв. Това ще се случи на следващия ден, петък, ден Исус искаше да умре.

По време на празника на безквасните хлябове, седмица преди Пасха, евреите отстранени всички квас от къщите им и яде безквасен хляб да се посочи тяхното покаяние. Те се опитали да почистват къщите си от всичко, което може да ги държи далеч от Господа. Те смятат, че тези дни в подготовката за тяхното помирение с Господа чрез убийството на пасхалното агне.

МОЛИТВА: Господи Исусе, бяха нетърпеливи да празнуват Пасха с Вашите ученици, за да ги подготвят за новия завет в кръвта на Божия Агнец. Помогнете ни да се подготвят за това велико събитие, да се покаем на всеки познат грях, и празнуват ден на празника на безквасните хлябове и Пасхата духовно според Евангелието.

ВЪПРОС:

  1. Какво "ден на празника на безквасните хлябове" да покаже на евреите в миналото и в настоящето?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:39 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)