Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 231 (The Judge’s Judgment on the Evil Ones)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

16. Съдия Решение на злите сили (Матей 25:41-46)


МАТЕЙ 25:41-46
41 Тогава ще рече и на тези на лявата ръка, "Махнете се от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и неговите ангели; 42 бях гладен, и ти не ми даде храна, за да се яде, жаден бях, и вие не Ме напоихте; 43 странник бях, и не сте ме вземе, голи, и ти не ме облече; болен и в тъмница, и не сте посетете мен. "44" Тогава те ще отговори, казвайки: "Господи, кога те видя гладен, или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница, и не ви помогне? 45 Тогава той ще им отговори, като каза: "Най-вероятно аз да ви кажа, тъй като не го направи един от най-малкото от тях, не го направи за мен." 46 Те ще отидат във вечно наказание, но праведните във вечен живот".

Когато размишляваме над последното решение, може да поиска, ако добро, много добро и зло са само частично зло. Не доброто често грях, а не злото понякога помогне? Скъпи приятели, всичко добро, нечестивите по своята същност, но кръвта на Христос ги оправда, и в отговор на тяхната вяра, Духът на Бога да ги напълни с добри дела на правдата. Те били спасени от вярата си, а не от техните произведения.

Въпреки това, те станаха добри и са били приети чрез вяра в Христос. Той извършил Единение за греховете си, така че те могат да бъдат пречистени, се променя от Светия Дух и да станат светии. Никакви следи от греховете им остава след тяхното оправдание. След това Светият Дух създава добри дела в тях, и Христос продължава да очисти тях ежедневно през целия си живот.

И все пак, злото остава зло, за всеки човек е зло, ако съдим по Божията святост. За щастие, Бог е планирал за спасението на злите хора от смъртта на Христос, за да изкупи греха си. Но онези, които Го отхвърлиха, не би могъл да знае силата на освещението, и пренебрегвани им излекуване. Ето защо, техните творби остана егоист и собствената си праведност е просто лицемерие.

В Неговата милост, Христос се идентифицира с бедните и отчаяни. Когато се оценява на грешници, Той каза, че те нито го обичаше, нито Му служат, когато беше гладен, жаден, болен, голи, непознат, или лишени от свобода. Те протестираха, че те никога не са го виждали в беда или нужда от помощ. Господ е обяснил за тях, че пренебрегва нуждаещите се са му пренебрегвани. Следователно, всички техни произведения са безполезни, защото се е грижил за себе си и роднини повече, отколкото са направили за Христос и Неговите последователи. В центъра на живота си не е Христос, но себе си, парите си, и тяхното социално положение.

Този, който отхвърля Спасителя втвърдява сърцето си против Духа на Божията любов. Дяволът го изпълва с самонадеяност, и той става един от неговите перверзни последователи. Христос не просто да се обадите тези мъже зло, но "ангелите на дявола". Каква суров име! Той също така ги наричаше ", вие проклети, защото като синове и служители на Сатана, те отвори живота си, за да лъжа, изневяра, измама, омраза и отмъщение.

Небето е живот, то е свято щастие. Животът на душите ни зависи от единение с Бога чрез посредничеството на Исус Христос, точно както нашите органи зависят от единение с душата. Небесен живот ще бъде съществуване в присъствието на Бога, в перфектно съответствие и общение с Него. Тя се нарича "вечен" живот, защото смъртта не може да го прекратите, нито старост развалят комфорта на него, нито скръб го озлобявам. Така животът и смъртта, доброто и злото, благословия и проклятие, са пред нас, че ние може да избере пътя ни. Това, което ние избираме въпроси!

Скъпи приятели, Христос е единственият Спасител на света. Той ви прости греховете си. Вярвайте в Неговата сила, че Неговата любов може да преодолее своя егоизъм и да сте светлина на Бога и дете на Всевишния. Тогава няма да пожелавам честта или лукс, а по-скоро се смириш да се превърне в най-малко на светиите, някой, който се моли на Бога за враговете си. Това е от Божия Дух, който ви кара да миротворец и установява във вечния живот. Отвърни от отчаяние и унищожаване с никаква надежда за рая! Знайте, че праведните в Христа ще блеснат като слънцето, защото Христос живее в тях и ги покрива със Своята любов, истина и святост. Той ще ги приемат с радост, когато те влязат Неговото присъствие, за вечната Божия образ се появява в тях.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, са се увеличили от мъртвите. Ние прославяме и Те славя, защото Ти ни изкупи и да ни спаси от нашите грехове. Дяволът няма власт над нас. Преодоля семето на смъртта в нашите корумпирани органи, и ни изкупи не със сребро или злато, но с вашите страдания и смърт, че ние може да бъде Твое и живеят в Твоето царство с всички светии в пълнотата на Твоята сила. Ти възкръсна от мъртвите, и Вие живеете и да се произнесе с Отца и Светия Дух, един Бог до вечни векове. Направи така, че можем да се докосват до живота на всички наши съседи, приятели, и врагове, че те могат да се покаят, вярвам в Тебе, и да бъде обновена и осветена от благодатта.

ВЪПРОС:

  1. Защо доброто ще се появи без грехове и нечестивите изглежда злото в съдния ден?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:25 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)