Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 232 (Jesus Prophesies His Death)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

1. Исус пророкува смъртта му (Матей 26:1-2)


МАТЕЙ 26:1-2
1 Това се случи, когато Исус свърши тия думи, които той каза на учениците Си, 2 "Знаете ли, че след два дни на Пасхата идва и Човешкият Син ще бъде предаден на разпятие."

Който иска да знае величието на Евангелието според Матей, трябва да признаем, че Исус е Господ, Цар и Съдия на света, и всяка власт и души са в Неговите ръце. Как учудващо, че Той не изключва над мъжете, като тиранин, но той почина като Божия Агнец, за да изкупи греховете на цялото човечество. Величието на тази божествена изкупление надхвърля нашето разбиране. Чрез него Божията правда пребъдва в покаяние и вярва грешници. Кралят умря, за да се класира на хората си да влиза в славата на Неговото царство, че който вярва в Него, да не погине.

Исус се опита да изготви своята изгубена нация с главня на Неговата любов. Изреченията му бяха пълни с власт и святост, а творбите му показа Неговото състрадание и милост. Когато свърши всичките Си учения и чудеса, Той започна последния етап в Своя земен живот и желание влезе Неговата смърт в съответствие със Своя Отец. Неговото служение като лечебен проповедник приключи, и Неговата служба, за да примири човека с Бога започна. Странното е, че Той завърши спасението на света в рамките на кратък период от около 24 часа. Може би това уникално събитие, което е най-важната дата в света се проведе на 13 Нисан (април), 28 АД

Пасхата фестивала е предназначена за запазване на евреите "повторно на освобождението им от египетско робство съгласно решението на Фараона Рамзес II, един тиранин, който не позволи на хората на Бог, за да отпразнуват празника си с Господ им в пустинята. В резултат на това ангелът Господен дойде и уби всяко първородно в Египет на хора и животни. Синове на Авраам бяха по-добри от други, но те са вярвали в силата на убитите Ламб Оф Год и потърсилите закрила в кръвта му. Затова са избягали Божия гняв и осъждение. От този момент нататък, те празнуваха Пасхата да запомните, че на Божия гняв премина над тях.

Христос изпълни смисъла на този стар празник и да го изпълни с нов смисъл на обратно изкупуване за целия свят. Той стана изкупителната жертва, който е спасил човечеството от Божия гняв - гняв, който преминава над онези, които са обединени с Него чрез вяра.

Христос знаеше предварително час на смъртта Му, както пророците бе предсказал. Той също знаеше начина на неговата смърт. Фанатизирани евреи ще го предадат в ръцете на езичниците, които биха ноктите Светия крал и съдия дърво на срама.

Оказва се, в тази болезнена развитие, че властите не са в техните решения, защото те не признават или да вярвате в Христа. Следователно те осъди Праведният и са били принудени да го унищожи. Това е така, защо трябва да бъдете предпазливи, преди да изпълните общественото мнение. Не се произнася, освен ако внимателно да разглежда докладите, които ще чуете и поведението на тези, които ги осигуряват. Исус каза: "Можете да ги познаете по плодовете им." Следователно, приемете верен слуга и го запази, дори и ако всички го отхвърля.

МОЛИТВА: Господи Исусе, Съдейки, Ви прослави, защото Ти-шени Твоето учение и чудеса, преди да отиде на кръста. Вие не бягат, но завърши Вашето служение на Божия Агнец и изкупен този зъл свят. Ние Ви благодаря, защото Вие сте божествената изкупителна жертва на Пасхата, за да ни пазят от Божия гняв, ако ние вярваме в. Ние Ви благодарим за смирението на Твоята любов и защото Ти завърши пътя си като Божия Агнец за по-голяма за спасяване на всеки, който идва при вас.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на Пасхата?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:27 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)