Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 230 (Christ’s Judgment on His Loving Followers)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

15. Решение на Неговото любящо последователи на Христос (Матей 25:34-40)


МАТЕЙ 25:34-40
34 Тогава Царят ще каже на тези, на дясната му ръка, "Елате, благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света; 35 бях гладен, и ти ми даде храна за ядене. Жаден бях, и Ме напоихте. Странник бях, и ми отне инча 36 гол бях, и Ме облякохте. Бях болен, а вие ме посети. В тъмница бях, и Ме споходихте "37 Тогава праведните ще-отговоря на него, казвайки:" Господи, кога Те видяхме гладен, и те храня, или жаден, и ще ви даде едно питие? 38 Когато сме ви видя като непознат и да ви отведе в, или гол, и да облича вас? 25:39 Когато видяхме болен, или в тъмница, и дойде при вас? 40 Царят ще им отговори: "Най-вероятно аз да ви кажа, тъй като сте направили това на един от най-малко от тези мои братя, го е направил за мен."

Христос призовава Своите верни последователи ", благословени от Отца Ми," защото става чрез вярата си в Него, децата на Бог в истината. Вечното Светия е техният баща. Той наля Неговият добър Дух в тях, напълни сърцата им със Своята любов, и им даде му много благословии. Те не са добри сами по себе си, но чрез вярата си в Христос, те бяха променени и подновени във всички области на живота си. В сърцата си те носят скрит Божието царство, който ще се появи сияеща от лицата им, когато Христос дойде. Тогава Христос ще повторя, "Блажени са кротките, защото те ще наследят земята" и след това ще бъде вярно.

Христос обясни, че небесното царство, в действителност, е царството на Отца. Хората на Неговото царство са братя и сестри в Святия Дух, родени от един Баща, и Христос ги смята за свой собствени братя и сестри. Ли принадлежат към семейството на Бога? Знаете ли, че Светия Един е вашият Отец на вечността? Христовата кръв освещава напълно, и Неговия Дух ви подканва към дела на доброта и постоянство в Негова служба. Ние сме казали, че Светият Дух е гаранция, че нашето наследство в царството.

В часа на съда, Христос не ще тежи вашата интелектуална или емоционална вяра, но плодът на вашата любов. Той не ще обсъди с вас доктрини и ритуали, нито пък ще ви попитам деноминацията, с която принадлежи към. Той ще ви попита дали Доволни ли сте тези, които са гладни с ежедневния хляб и духовно хранене. Той е наясно с всяка чаша вода на нуждаещите се. Той е записал всяка дума, с която можете утеши изпадналите в беда, отваряне към тях начин да си радостни срещи. Били ли сте някога представи нови дрехи или дори стари дрехи на един беден човек? Самият Христос получи своя подарък и го постави, защото самият той смята за всички в нужда. Всичко, което правите на другите, да направите за самия Христос. Той се грижи дълбоко за тези, които страдат.

Служба за Христос, ще бъдат разгледани в съда, но не за оправдание, защото това е завършено на Голгота. Истинската си същност ще бъде разкрита в Деня на Страшния съд. Посещавате ли болен? Четеш ли на слепите? Помогне ли вашите слаби съученици? Да се молите за притеснен и самотен? Нека Духът на Господа промените в верен слуга? Всички ваши мисли, молитви и сълзи не са от голяма полза, ако те не са последвана от практически действия в служба на другите чрез Христос. Христос подкрепя Своя народ, и се интересува в техен интерес. Той е в тях и те са в Него. Ако Самия Христос са били признати сред бедните, колко лесно ще му помогне? В затвора, колко често ще го посещава? Където и бедната му слуги, Христос е готова да получавате нашите щедрост към тях, и те ще бъдат пуснати за наша сметка.

В притчата, че е странно, че в деня на страшния съд, благословени от Отца попитам Христос, "Когато сме ви служи?" Те не осъзнават значението на техните произведения на любов или стойността на тяхното проповядване. Те говорят и действа от сърце тече с любов. Те се смирят с презрените и бедните, отколкото богатите и известните. По този начин, те следват примера на Христос. Спасителят слезе от небето, за да се лекува болния и да спаси грешниците. Ако искате да се срещне с Христос, търсене за бедните и нуждаещите се около вас. Там ще намерите Христос, и да се променя в Неговия образ.

МОЛИТВА: О Ти, Светия, Ти си любовта. Прости ми егоизъм и си счупя гордо сърце, че може да служи на тези, които имат нужда от вас със смирение. Искам да достигнат до бедните грешници, както седеше с тях и да ги спаси. Изпълни ме с любовта си, че може да наследи, с благословени от баща си, духовното царство, което сте закупили за нас от Твоята смърт. Ние Ви прослави, защото Вие сте вечния съдия. Моята сметка е във вашите ръце. Вие сте наш Изкупител, и на Твоята смърт, ние полагаме нашата надежда.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус в речта си за решението, не говори за вяра, но се концентрира само върху дела на любов?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:23 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)