Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 228 (The Lord Judges the Lazy Servant)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС
13. Притчата за талантите (Матей 25:14-30)

в) Господа съдии Мързел служител (Матей 25:24-30)


МАТЕЙ 25:24-30
24 Той, който бе получил един талант, и рече: "Господи, не съм ви познавал, че сте твърд човек, жънеш гдето не съм сял, и събираш гдето не съм пръскал. 25 Аз се страхувах, и си отиде и скрих таланта ти в земята. Ето, ти си това, което е твое. "26 Но господарят му го отговори:" Ти Зли и лениви слуго. Ти знаеше, че жъна, където не съм сял, и събирам гдето не съм пръскал. 27 Би трябвало да са депозирали парите ми на банкерите, и в моето идване е трябвало да получат обратно взема своето с лихва. 28 отнеме следователно от него таланта и го даде на онзи, който има десет таланта. 29 Защото всеки, който има, ще се даде, и той ще има изобилие, но от онзи, който не трябва, и това, което има, ще бъде отнет. 30 Хвърли безполезен слуга във външната тъмнина, там ще бъде плач и скърцане със зъби."

Нечестивите слуги в притчата на Исус ", беше непокорни бунтовници, и не се доверите на господаря си. Той го нарече несправедливо господар, който пожъната, когато той не бе посял. Този слуга излъга, когато той каза, че се страхува от господаря си и трепереше от страх от гнева си. Ако той наистина се боеше от него, той щеше да работи и се молих търси неговата мъдрост и насоки, най-добрият начин да се размножават таланта си. Но той е живял с безразличие и презрян му пътувания господар, който го извика, да отчита, когато се върна. Той вкопана в земята и скри талант, който той не може да бъде откраднат. Парите са като тор, което е добро за нищо, докато тя се натрупва в купчини. Тя трябва да се разпръснат. Но нечестивите търсят просто, за да се натрупват и да осигури богатство, но като съхранява съкровище ще спечели никой.

Подобно на това е случай на духовните дарби. Много от тях имат много от тях, но те не ги използват за целите, за които са били в тенденция за: тези, които имат качества, но не ги използвайте за Господа, и тези, които са влиятелни и не използват влиянието си в разработването на вяра и любов, където те живеят. Служители, които имат дарби и таланти, но не се възползват от своите дарби, са всички като свободни служители, които се стремят да получат своите собствени цели повече от Христос.

Мъжът е служител на Бога, или роб на своя егоизъм. Министри на Господа не трябва да се стреми за в името на частна печалба, но се жертват, за да върша волята на своя небесен Отец, и да прославят светото Му име. Но непокорни работят и живеят сами за себе си, не обръщат внимание на Бога и не се молите. Това отслабва тях и съвестта си. Те са като слуга, който скри таланта си от Бога, го погребали, и почти го забравих. Живот без Христос, те стават дефицит във вяра, любов и надежда; потъне дълбоко в греха и да станат деца на гнева.

Който мълчи за благословията на неговото духовно прераждане ще отслаби вярата си. Който не обичат Исус, нито Му служат, нито да се жертват за него може да загуби душата си. Исус подчертава принципа на духовно израстване спрямо духовна дефицит, ни предупреждава да не станат хладки.

Господ извади от само талант, че той е мързелив служител, и го даде на един, който има много. Освен това, Христос не само премахва талант от мързелив служител, но го изпъди от Неговото присъствие и да го предаде на враговете си. Ние може да поиска тук, това е честно? Бог е благоразумен. Той знае предварително кой е верен в Негова служба и дава много таланти на този, който ще направи услугата вярно. Той дава малко непокорните. Господ не отхвърли лукавия, но му даде шанс да бъдат верни в продължение на няколко неща. Онзи, който се подиграва на Бога и живее за себе си, трябва да знаят, че търпението на Господ в крайна сметка ще завърши, и след това духовните дарби ще умре като пламъците на една пренебрегвана огън. Христос е изобразен ада в тази притча, като тъмнина, изпълнен със страх и трепет, като последователи на Сатана атакуват онези, които не се подчиняват Бог.

Хората често се страхуват да ходи в тъмнината, особено без лампа. И все пак, ако не служи на Бога с вярност, използват таланта си за славата на нашия небесен Отец, ще трябва да се справя сама през долината на сянката на смъртта. Колко ужасно, за да попадне под властта на демоните без Спасителя.

Бог е светлина, радост и любов. Сатана е тъмнина, нещастие и измама. Истинското лице му е отвратително, и го гледа предизвиква ужас, крещи, и скърцане със зъби. Верните служители ще трябва да изглежда красиво лице, когато те най-накрая влиза във вечния радостта на своя Господ. Те ще се радват в присъствието Му, и да спазват в удоволствието на техния небесен Отец. Небето е място на радост и щастие. Както Неемия, пророк, каза: "Не скръб, за радост на Господа, е вашата сила" (Неемия 8:10).

МОЛИТВА: Небесни Татко, аз Те хваля, защото не ме отхвърлят, но прости ми изневери и забавяне да Ви призная, и ми даде да ви служи. Помогни ми, за да не се грижи за къщата ми и аз като първият ми приоритет, но да пази овцете с усърдие, да ги насочва и грижи за тях ден и нощ. Простете ми слабост в експлоатация, и ми дай мъдрост и сила, за да се знае Твоята воля и да действаме правилно, че може да дойде Твоето царство и името ви да освети в нас.

ВЪПРОС:

  1. Защо Господ талант от лукавия слуга и да го даде за успешното?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:20 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)