Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 227 (The Lord Rewards the Faithful)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС
13. Притчата за талантите (Матей 25:14-30)

б) Господ възнаграждава Верен (Матей 25:19-23)


МАТЕЙ 25:19-23
19 Сега, след като дълго време дойде господарят на тия слуги и примирени сметки с тях. 20 Онзи, който получи петте таланта, донесе още пет таланта, казвайки: "Господи, ти ми предаде пет таланта. Ето, спечели още пет таланта освен тях. "21 господарят му му каза:" Браво, добър и верен слуга. Си бил верен, над няколко неща, аз ще ви постави над много неща. Влез в радостта на господаря си. "22, които двата таланта, и рече:" Господи, ти ми даде два таланта. Ето, аз са придобили още два таланта освен тях. 23 Господарят му каза да го "Хубаво, добри и верни слуго. Си бил верен, над няколко неща, аз ще ви постави над много неща. Влез в радостта на господаря си."

Бог живее скрита и отдалечена от нас, защото на нашата греховност. Не можем да го видите или да го знам точно, но сърцата ни за източник на живота ни. Всички религии изразяват копнежа си за Създателя. Лица, които не за Него са духовно болни.

В Своята любов Бог копнее за нас по-дълбоко, отколкото ние за Него. Той се обявява до нас чрез слугите Си, верни пророци, Неговия Възлюбен Син, в края на краищата, в силата на Светия Дух. Второто пришествие на Христос е неизбежно, за думите на Неговата любов гарантира Неговото идване да съди света и да спаси Своите последователи. Ние очакваме идването на нашия Спасител. Ние не се страхуваме от него, но копнеят за Един, Който умря за нас.

Търговец е един, които, след като са избрали своята търговска, се постара да го научи. След това той инвестира всичко, което има за напредъка на всички други въпроси, подчинен на и живота върху печалбата си. По този начин, прави истински християнин акт в работата на неговата вяра. Ние нямаме запаси от нашата собствена, за да търгуват с, но търговията като служители със стоки на нашия господар. Дарения на ума - причина остроумие, обучение, трябва да се използва в служба на религията. Радости на света, имоти кредит, лихви, власт, привилегия, трябва да бъдат подобрени, за слава на Христос. Общуването с Бога се засилва, когато Евангелието, Библии, министри, и тайнства се използват за тяхното предназначение. Подаръци и грацията на Духа трябва да бъдат упражнени. Това е търговия с нашите таланти.

Верни слуги на Христос са готови да посрещнат своя Господ. Те се подготвят и да се размножават даровете на Светия Дух чрез своите свидетелства, начин на живот, като и актове на любовта. Всеки вярващ става много богат на Светия Дух Божий живее в него. Където и да споделят властта на вашата вяра в Спасителя на другите чрез своето свидетелство, животът на нашия небесен Отец е доказано. Все пак не ви е, че спасява човека от греховете си, но Словото на Бога, което е сила, която е във вас и се работи чрез вас. Е чрез представяне благодат на тези, които ще заблуди, които търсят Неговата слава и чест.

Христос няма да ви съдя, защото на вашата интелигентност, мускулна сила, или красив външен вид. Христос, съдията не съди въз основа на вашите естествени възможности, но въз основа на вярност в експлоатация. Необразован човек може да бъде по-верни, отколкото сте. Това е така, защо в небето той ще изглежда по-красива от вас, независимо от вашите по-големи подаръци. Не се гордея, но работим усилено в името на Божието царство, и попитайте Вашия Кинг, със смирение, преди да дойде отново, "Какво искате да направя?" Тогава Светият Дух ще ви насочи към тези, които копнеят за любов и за Евангелието. Верен ли сте? Служите на Господ като Неговия Дух ви води, така че да могат да споделят умножи и посадъчен Неговите благословии.

Твоята вярност ще бъдат възнаградени не само на Земята, но в рая, когато видите на нашия Отец в цялата Му слава. Светиите в небето не са активни, но са дадени допълнителни отговорности от Бога; участници от неговата мъдрост, слава и удоволствие.

Знаем, че е бедна и необразована майка, която не е имала таланти в областта на изкуствата, но тя се помолила, пееха, благодарят на Бога, и работи усилено, за да подкрепят семейството си. Тя донесе децата си на страха и любовта на Бога и беше търпелив като неин духовен дар, в тях се умножава. Заради верността си с това, което тя имаше, Бог ще я уважавам в лицето. Ли сте да се превърне в причина за Божието благоволение, защото на вашето смирение и вярност?

МОЛИТВА: Светия отец, благодаря Ти, защото Ти ни даде много подаръци и ни удостои с кръвта на сина си за вечен живот. Ние Ви прослави, хвалят и попитайте Вашия Светия Дух, за да ни карат да си признае в думите и делата подаръци сте ни като се има предвид, че много от тях могат да бъдат благословени и добротата ви може да се види в нашата страна. Създаване ни във вярност, мъдрост и смирение, че могат да бъдат доволни от нашите услуги и с духовния плод на Твоята сила в нас.

ВЪПРОС:

  1. Как Господ ще уреди сметките на слугите си, когато Той дойде отново?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:19 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)