Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 200 (The First Woe)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
Б - ХРИСТОС ИЗОБЛИЧАВА И ПРЕДУПРЕЖДАВА ЕВРЕЙСКИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ (Матей 23:1-39) -- ПЕТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

3. Първата Горко на книжниците и фарисеите (Матей 23:13)


МАТЕЙ 23:13
13 Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! За изпояждат домовете на вдовиците, и като показ правите дълги молитви. Затова вие ще получите по-голямо осъждане.

Когато Бог казва: "горко", решение е под ръка, и когато Христос казва: "Горко" осем пъти, това означава, че корупцията се е увеличил до такава степен, че трябва да има неизбежно ще бъде Божие наказание на лицемерите.

Исус нарече книжниците и фарисеите лицемери. Лицемер е актьор. Една религиозна лицемер действа измамно, опитвайки се да се представяте за някой по-свято, отколкото той е. Празна, ритуални действа на книжниците и фарисеите Прилича на квас, се разпространяват като лош пример на хората. Лицемери са в плачевно състояние и пълна изправност. Докато те живеят, тяхната религия е напразно, когато те умират, тяхната гибел е страхотно.

Какво е грехът на невярна благочестието? Това е лицемерие. Христос е бил отвратен, когато той се срещна лицемер, който се престори, че благочестието, докато в действителност, нечестивите. Този вид на лицето продължава в греха и се молеше егоцентрични молитви. Той показа своята религия публично, но не е имало истинска любов в сърцето си. Всички лицемери зависят от изпълнението на актове на вероизповедания, вместо покаяние и промяна на сърцето. Те са доволни от себе си, като се позовава на самодоволство. Те не се стремят, но всъщност отхвърли спасител. Лицемер разпространява заблуждаващи становища и пречи на другите да дойдат на покаяние. Той също така окуражава другите да се доверят, и им помага да се отрекат от своята отчаяна нужда от спасител. Лицемер е ужасно измамник. Ето защо Христос възлюби грешници повече от учителите, които се престори, че да бъдем святи. Първо се покаяха и стават добри, а втората не се покаят и стана втвърди. Тези така наречени учители повлияни тези, които търсят истината, като по този начин ги лишава от спасението.

Някои религии са се развили закони, настоявайки, че всеки вярващ, който следва разпнат Божият Син, да бъдат съдени и убити, освен ако той отхвърля свой Спасител. Тези, които се придържат към самодоволство няма да влиза в необятността на Христовата благодат и ще попречи на тези, които следват своя милостив Господ.

МОЛИТВА: Небесни Татко, мен ме разгледа и поднови, че аз ще кажа истината и да не правят точно обратното. Помогни ми, за да не бъде пречка за другите с думи и дела. Дай ми смирение, смирението на нашия Господ Исус с добротата на Светия Дух. Изпълни ме с любовта си, че мога да живея според Евангелието и да не стане лицемер, но ходи в пътя на истината.

ВЪПРОС:

  1. Защо и как лицемерите възпрепятстват търсачи на истината влезе в небесното царство?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:47 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)