Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 183 (Jesus’ Entrance into Jerusalem)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
A - СПОР В ХРАМА (Матей 21:1 - 22:46)

1. Исус "Влизането в Йерусалим (Матей 21:1-9)


МАТЕЙ 21:1-5
1 Когато те се приближават близо до Ерусалим, и стигна до Бет на Елеонския хълм, Исус изпрати двама-пи, 2 казват за тях, "Идете в селото, което е насреща ви, и веднага ще се намери вързана ослица и осле с нея. Развържете тях, и донесете ми ги. 3 Ако някой ви рече нещо, ще кажеш: "Господ се нуждае от тях", и веднага ще ги изпрати. "4 Всичко това беше направено, че за да се сбъдне реченото чрез пророка, казвайки, 5" Кажи дъщеря на Сион, ето, твоят Цар идва при вас, смирен и езда на магаре, на осле, рожба на ослица"

Животът на Исус е въз основа на водени от Духа прозрение, което доведе до изпълнението на пророчеството. Той е живял в пълна хармония със Своя Отец, и Той знаеше предварително какво ще се случи.

Преди Исус да влезе в Ерусалим, Той направи коментар на учениците си, че изрази своето смирение, "Господ има нужда." Синът на Бог, Всемогъщият, се смири и пуснати на образа на слаб човек. Той стана нуждаещите се и бедните, като нищо, дори и едно магаре. Днес ние имаме хубави коли и луксозни къщи, но Исус тръгна от място на място и нямаше къде глава да подслони.

Обещанието на краля в Захария 9:9 включва магарето и осле. Тези животни са изиграли роля в три прекрасни пророчески истини: първо, че Божият Син не е горд, но кротък и смирен, без политически планове или насилие. Второ, че Той е духовен Кинг и Месия, който бе обещано отдавна. Трето, че Той е достоен за голяма радост и викове на триумф.

По времето на Исус, магарета са били използвани за пътуване с много коне са собственост само от велики мъже и обикновено се използва за война. Магарета, от друга страна, са били използвани в нискоразредни услуги като носене на товар. Въпреки, че Христос Емануил (Бог с нас), би могъл да свиква херувим да изпълнява Него (Псалм 18:10), Той прегърна смирение и се качи на магаре.

Някои хора смятат, че Исус е бил придържат към определен обичай в Израил за съдии, да се вози на бели магарета (Съдии 5:10), и техните синове да се вози на магаре жребчета (Съдии 12:14). По този начин Христос ще влиза, а не като завоевател, но като Съдия на Израел ", който за постановяване на решение влезе в този свят."

Книжниците в Стария Завет изрази две изображения на идване на Христос, първи на магаре, и второ, на облак на небето. Те обясниха тази разлика, казва, че Той ще дойде на магаре, ако хората от Стария завет не пазят всички заповеди с вярност (като пазят съботата свято), но че Той ще дойде върху облак на небето, ако хората бяха достойни . Тези образовани книжниците не разбират, че Христос ще дойде на магаре и че ще дойде отново на облак на небето.

Командир на магарето и кончето си в Неговата служба, Христос ни дава пример за справедливост и честност. Той увери, магарета, че собственика на животните са били само назаем. Той каза на учениците Си: "Вие трябва да се каже," Господ има нужда от тях ", и веднага ще ги изпрати", т.е. да ги изпрати обратно на собственика веднага след като той е приключил с тях.

МОЛИТВА: Светия отец, ние се радваме с повелителен вик, за Вашето обещание на пророк Захария ни заповядва да се радваме, когато кралят на небето идва да влезе във владение на духовното Неговото правителство и да установи Своето царство на истината след неговото изкупление. Благодарим Ти Отец,, защото Вашият кротък Син дойде като Един, който е бил скромен и нуждаещите се, така че Усещаше с тези, които живеят в скръб, за да ги благослови с благословията на Светия Си Дух.

ВЪПРОС:

  1. Какво може да се разбере от пророчеството на Захария?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:26 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)