Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 184 (Jesus’ Entrance into Jerusalem)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
A - СПОР В ХРАМА (Матей 21:1 - 22:46)

1. Исус "Влизането в Йерусалим (Матей 21:1-9)


МАТЕЙ 21:6-9
6 И тъй учениците отидоха и сториха точно както Исус им заповяда, 7 и на магарето и ослето, и положи дрехите си върху тях, и той седна върху тях. 8 А много голяма мулти-ното постилаха дрехите си по пътя. Други пък сечаха клони от дърветата и постилаха ги по пътя. 9 мулти, които вървяха пред Него, и които са следвали съхраняват вик "Осанна на Давидовия Син!! Блажен е оня, който идва в името на Господа! Осанна във висините!"

Христос е дошъл в съответствие със старите обещания. Той влезе в Ерусалим в шествието на краля на любовта, като Божия мир в сърцето си, езда на магаре, а не кон като царе и завоеватели направихме. Божият Син дойде с доброта и смирение, а не в решението, гняв, или тежестта. Той дойде да спечели тези които ще заблуди. Като първосвещеник и Божият Агнец, той завършва изкупление за греховете на хората от себе си.

И все пак, народът не разберат целта на Неговото първо идване. Те се очаква нова ера на лекота, сила и слава. Така че те аплодираха с думите, определени за главен свещеник в съчетаването на нацията с Бога. Но те потърси Божията помощ и благословия за цел преодоляване на окупационната римляни, вместо да получи прошка от Бога в сърцата им.

Тези, които са приели Христос за свой Цар следва да всички те са и всички те имат под краката му, точно както тълпата постилаха дрехите си по пътя. Когато Христос дойде, той трябва да се каже на душата, че той ще премине (Исая 51:23). Докато учениците, техните дрехи на магарето, някои от хората, дрехите си, заедно с клоните на дърветата, на пътя. Това е традиционното поведение по време на празника на шатрите, който е предназначен да представлява свобода, победа и радост. Този празник се говори в контекста на Евангелието пъти (Захария 14:16).

Днес, Христос идва на хората чрез Неговия Дух. Познавате ли тази привилегия? Той съобщава Божията благодат към вас за целите на жилището във вас. Какво ще правиш? Ще Му се покланят? Ли устните ви Го хвалят? Поставяте ли себе си и способностите си на негово разположение, тъй като хората постилаха дрехите си при нозете Му? Божият Син идва. Как ще го получа?

През това време евреите са живели под игото на римската колонизация. Те получиха Христос с усърдие, надявайки се да получи сила от Него срещу римляните. Но Той не им обещаем, политическа подкрепа, нито пък Той предложи да им помогне да постигнат своите светски цели. Същия начин, Господ не е задължително да ви издигне до висок ранг или предоставяне на материални богатства. Той би предпочел да носите от времето към вечното, от егоизма да се обичат. Ако Го приемем за материални причини, то е вероятно, че скоро ще го отхвърли. Но ако ви моля Неговата прошка за греховете си и да се потърси Своя мир, Той ще отвори сърцето си и да живеят в него. Вечна радост ще запълни живота си.

МОЛИТВА: Отче, аз не съм достоен, че трябва да влезеш под стряхата ми. Пречисти ме заедно с много сърцата и умовете на нацията ни, че може да дойде и да живее в нас завинаги. Освети ни с Твоята сила. Не само преминават от нас, но също така и остани с нас и с всички онези, които търсят с очакване цял свят.

ВЪПРОС:

  1. Какво можем да научим от входа на Христос в Ерусалим?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:26 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)