Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 182 (Two Blind Men Receive Their Sight)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 3 - ИСУС МИНИСТЕРСТВО В ДОЛИНАТА НА РЕКА ЙОРДАН ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО СИ В ЕРУСАЛИМ (Матей 19:1 - 20:34)

12. Двама слепи проглеждат в Ерихон (Матей 20:29-34)


МАТЕЙ 20:29-34
29 И когато те излизаха от Ерихон, голямо множество вървеше подире. 30 Ето, двама слепци, седящи край пътя, като чуха, че Исус минавал, извикаха: "Господи, имай милост върху нас, син на Давид!" 31 народът ги смъмри, казвайки им, че те трябва да бъдат тихи , но те извикаха още повече ", Господи, имай милост върху нас, син на Давид!" 32 Исус се спря, повика ги и попита: "Какво искаш да направя за теб?" 33 Те му казали, "Господи, че очите ни могат да бъдат отворени." 34 Исус се смили, допря до очите им, и веднага очите им, погледа им, и те го последваха.

Христос слезе от планините на Галилея до дълбока долината на река Йордан, продължи пътя си през Ерихон, град на палми, и отиде до Ерусалим на върха на планината. Това е пътят към смъртта. Исус не ще се отклони от него за час на обратно изкупуване света наближава.

Много го последва, които желаят да слушат думите му и ще видиш Неговите чудеса. Тогава двама слепи чу шум, и когато те са знаели, че Исус, божествения Лекар минавал, извикаха заедно вика за помощ. Те Го нарича от добре познати заглавие: "О, Сине Давидов, помилуй нас".

Това име е определена за обещаната наследник на цар Давид, който също ще бъде Божия Син. Той ще седне на Давидовия престол, за да се установи вечно царство, което ще се произнесе в истина и мир (2 Царе 7:12-14). Викът на слепци създаде сериозна политическа опасност за Исус. Двамата не свидетел на Христос с очите си, но те Го видяха със сърцата си и го нарече, според гръцкия текст, плаче "О, Господи!" Те вярват в Неговото чудесно присъствие, абсолютна власт, и любов натура. Те не Му се доверим само в частен разговор, но също така и в обществото.

Множествата не искат да чуят този опасен вик, така че те се опитаха да ги накара да замълчат. Те не се отбележи, че тези двама мъже да видя със сърцата си, въпреки слепотата си, а не като множествата, които са гледали без признание. Като такъв, много хора днес отхвърлят свидетелството на Христос, защото фантазията си, че са праведни, и че само другите са в необходимостта от изкупление на Спасителя.

Христос чу вик и слушаше изповедта на вярата им. Той се спря, докато той е по пътя си да изкупи света, напуснали самостоятелно доволни множества, и попита бедните слепци "Какво искате от мен да направя за вас?"

Това е въпросът, който Исус ви питам днес. Какво искаш да направя за теб? Търсите ли честта? Пари ли? Плеасуре? Или отворени очи да видят своя Господ и да получите Неговата любов и сила? Исус се отваря днес много затворени очи между народите. Бихте ли го помолите да отвори очите на съседите си, че много може да се засили чрез съвместните свидетелства за вас и вярващи около вас?

Христос изцелявал двете просия слепци като поставите ръката си върху очите им. Христос е бил първият, който те са в състояние физически да видите. Те доказаха своята вяра в Него и да Го последва веднага. Но те не погледнем към множеството, но се фиксират погледа си върху Христос, и остана с Него, за да изразят своята благодарност за тях изцеление.

Христос умря за нас на кръста, като изрази голямата любов на Бог за грешниците. Виждали ли сте го като Един, който висеше на дървото на срама, Неговата пролята кръв за грешниците? Какво мислите за него? Да не си дошъл да Го познавате и Го обичаме? Попитайте за собствените си очи, да бъдем духовно открити, поиска от името на другите също.

Някои спомена, че двама слепи Христос изцелявал според евангелист Матей не бяха споменати от Марк като две, но като един сляп човек на име Вартимей.

В отговор на това, ние казваме, че Марк споменава само Вартимей, защото той вероятно е бил добре познат. В неговия текст, Марк казва: "Той излезе, .... Вартимей, един сляп ... сб по пътя просия ", тогава той извика за помощ. Евангелист Марк, споменат по този сляп човек, защото той е поразените на бедността син на виден гражданин. Естествено, синът му привлече много внимание, така че Марк особено внимание на Вартимей. Въпреки, че е в състояние да отвори очите на един сляп човек е в състояние да отвори очите на мнозина. Ако някой беше казал, че Христос отвори "очите и каза, че Христос не отвори Вартимей" Вартимей очи, нямаше да има противоречие. Както и да е, няма противоречие толкова дълго, като един от тях спомена само добре познат сляп човек, който извика най. Това не отрича, че Христос отвори очи и очите на много други.

МОЛИТВА: Отец, Ви благодаря, защото Вие ни просвети с Евангелието на Твоя Син, и отне от нас мрака на нашия живот. Ние искаме за себе си и за всички около нас за отворени очи и чисто сърце, надарен с проницателност да се види Твоята любов и Твоя Син изкуплението и силата на спасението. Ние освети Вашият бащински име и питам за идването на Твоето царство. Моля, нека бъде Твоята воля у нас и на земята винаги.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава титлата "Син на Давид" означава това?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:24 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)