Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 169 (Parable of the Unforgiving Servant)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
4. ПРАКТИЧЕСКИ ПРИНЦИПИ НА ЦАРСТВОТО НА БОГА (Матей 18:1-35) -- ЧЕТВЪРТИ СЪБИРАНЕ НА ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

д) Притчата на непримирим служител (Матей 18:23-35)


МАТЕЙ 18:23-27
23 Ето защо на Небесното царство прилича на един цар, който искаше да помири сметките на слугите си. 24 Когато той е започнал да се примири, човек е онзи, който му дължеше десет хиляди таланта. 25 Но тъй като той не може да плати, господарят му го заповяда да се продават със съпругата му, децата му, и всичко, което имаше, и плащането да се извърши. 26 Затова слугата падна и коленичи пред него, казвайки: "Господи, имай търпение с мен, и аз ще изплати всички вас!" 27 господарят на оня слуга, се смили, го пусна и му прости дълга.

Христос ни обясни заповедта му на безкрайна прошка и ни даде пример на великия цар, който отпусна еквивалент на слугата си днес от около двадесет милиона долара. Всеки един от нас е като този служител, който е дал много, защото Бог ни е дал умове, очи, уши, ръце, и ще. Всеки един от тези подаръци е безценен. Вие сте агент на Бога за Неговите дарове, депозирани в тялото, душата и духа. Дори и вашето семейство, пари, сила и време, но дар от Бог, Доставчикът и дарител на блага. Затова вие ще бъдете отговорни към Него, докато сте живи.

В Неговата притча, Христос ни показа ясна картина на съдния ден. Ако ние се справят с Божиите дарове като безразличен услуги вант, ние не ще бъде в състояние да даде Бог обратно това, което му е, защото сме живели за себе си, а не за Бога. Да разгледа внимателно как да използвате своите дарове. Да живееш за Бога, или за себе си? Ли служат на нуждаещите се, както е указано от Светия Дух, или само собственото си семейство? Пазете се! За вас ще бъде извикан за равносметка за всяка секунда, че Бог е поверил. Ще застане гола пред Него, мънкане в духовния си бедност и неуспех, ако не сте вече изповядал всичките си грехове към Бога.

Царят изпратил слугата си опити и че той заповяда да се продават с жена си и семейството си в робство, докато той напълно да плаща дълга си. Такъв е същото с вас. Вие със сигурност ще бъдат съдени за всички пренебрегвани услуги и множество грехове. Вие носите отговорност не само за себе си, но и за останалите членове на семейството си, както и.

Когато слугата реализира наказанието му, той падна пред господаря си, помоли за Неговата благодат и милост, и призна вината си и непокорство. Кога ще можете също да падне пред Бога и просят прошка и спасение за себе си и семейството си преди идването решение? Кога ще моли за прошка на Светия защото живеете като погрешно безмилостен служител? Бог ще отговори днес молитвата на покаяние, и ще ви прости всички грехове, ако ги признавам. Който вярва в голяма Божията милост ще познаете истината на кръста. Те признават, че Разпнатия е напълно отнети чрез кръвта Му духовните им задължения. В резултат на смъртта на Христос, ние знаем, че Бог наистина ни е простил греховете ни. Помолете Го с вяра да осъзнае своята прошка в живота си, защото той ще ви бъде благодетел, ако държите здраво на кръста.

МОЛИТВА: Небесни Татко, помилуй ме, грешния, който заслужава Твоят гняв. Прости ми примеси, лъжи и негодувание заради смъртта на сина си. Осветете всички мои намерения. Ви благодаря, защото е простил на вас нашите грехове и ни пречиства чрез Христовата изкупителна смърт. Вие няма да ни осъдят, но ни държи в благодатта завинаги.

ВЪПРОС:

  1. Защо и как царят прости безмилостен агент?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:09 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)