Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 100 (Risks of Preaching)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)
3. МЕТОДИТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 10:5 - 11:1) -- ВТОРА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

б) Рискове от проповед (Матей 10:16-25)


МАТЕЙ 10:16
16 Ето, аз ви изпрати като овце посред вълци. Затова бъдете мъдри като змии и незлобиви като гълъби.

Какво ще стане, ако притчата на Христос за изпращане на овце в средата на вълци грабители се сбъдват? Какво ще се случи? И колко дълго ще овцете останат живи? Вълците ще ги погълне в един момент и се оставя нищо, което заслужава да се споменава от тях.

Изглеждаше нелюбезен на Христос, за да изложи своята служители на толкова голяма опасност, които са напуснали всичко, за да Го следваме. Но той знаеше, че славата сервира отново за овцете му във великия ден ще бъде достатъчна отплата за страдания, както и услуги. Но Христос ги изпраща напред, и това е успокояващо. За Онзи, който ги праща напред ще ги защитават и да се грижат за тях, докато не приключи задачата си. Но те биха могли да знаят най-лошото, Той им казва точно това, което те трябва да очакват.

По този начин Христос ни изпраща в света на нашия ден. Но ако живеят или да умрат, Христос остава отговорен за нас. Ние не сме сами, Той е с нас, името му е над нас, и Неговата сила ни заобикаля. Когато се подчинявате на Исус и проповядва във вашия квартал, Той ще ви защити, да си вземат бележка от вашия доставчик на услуги и грижа за вас с Неговата божествена мъдрост. Съществува опасност, но Господ съществува твърде, и ние вярваме в Него. За да не ги оставят на мира, Христос дава ценни съвети на Неговите последователи в средата на този пуст свят, който е изпълнен с вълците.

Христос пита учениците Си, за да бъдат мъдри като змии и незлобиви като гълъби. Но това е по-скоро да се вземат като правило, в който се препоръчва за нас, че мъдростта на разумното, което е да обмисля пътя си, е полезно, по всяко време, но най-вече в случай на бедствие, скръб и страдание. Затова, защото сте изложени на опасности като овце посред вълци "Бъдете мъдри като змии" Не е мъдър като лисици, чиито хитрост е да заблудят други, но като змиите, чиято политика е само да се защитават и да се грижат за тяхното собствената си безопасност.

В делото на Христос, ние трябва да притежава на живот и всички негови удобства леко, но не трябва да бъде разточително от тях. Това е мъдростта на змията, за да се осигури главата му, че не могат да бъдат разбити. Нека бъдем мъдри, да не се дръпнете проблеми върху себе си и един на друг и нека запазим мълчание в лошо време и не се отказвайте престъпление, ако можем да му помогнем.

В замяна на това, Христос иска Неговите последователи да незлобиви като гълъбите. Мек и кротък и безпристрастно, а не само никой не всяка болка, но имайте никой не всеки болен воля. Без жлъчката, като гълъбите. Това винаги трябва да отиде заедно с първите. Те бяха изпратени в посред вълци, следователно трябва да бъде като мъдри като змии.

Змията символизира Сатана, но гълъб символизира Светия Дух. Затова християнин трябва да бъде по-мъдри и по-внимателни, отколкото бесовете, но в светостта на Светия Дух, без беззаконие или вина. Тази забележка се нуждае от молитва и вяра, че няма да стане умен като Сатана и да се погълне в духа си. Но напротив, нека Святия Дух да ни освети до крайния предел, така че ние следваме Исус тясно.

МАТЕЙ 10:17-18
17 А пазете се от човеците, защото те ще ви предадат за страни, и в синагогите им, те ще ви бич. 18 Да, и ще бъде предявен пред управители и царе заради Мене, за да свидетелствувате на тях и на народите.

Исус предупреди Своите ученици, за да не се проповядва с повърхностен ентусиазъм, за най-голямата опасност в света не идва от паяци и тигри, но от самия човек. Исус ни изпрати в милостивия Неговата любов на изгубените. Той не е излъган от хуманистична, че Той знаеше, че във всеки човек има звяр чакат възможност. Това изисква от нас прекомерна мъдрост и духовно осъзнаване, че ние не може да бъде причина за вдъхновяващ и ни нападат.

Апостолите са имали изпълнението на пророчествата на Исус, както четем в книгата за Деянията на апостолите. Във всеки малък град, не е съвет, последвано от съдебен съд, съставен от двадесет и три лица, които са осъдени всеки прелюбодеяние, нарушаване на гладно и неизпълнение на закона. Те имаха право да осъди нарушителите бичуване. Лица, които бяха осъдени на бичуване бита четиридесет удара без един с бич, който се състои от четири кожени кабели на гърдите им и гол гръб. Саул, се принуди християните да се отрече Христос, когато той използва по този начин с тях, но той, след като стана вярващ, беше бичуван по този начин върху голото си тяло. Свидетелството ви води към вашите слушатели или обосновка и живот, или страшния съд и погибелта. Не говоря за собствените си идеи и фантазии, но поиска от молитва за ръководството на Светия Дух на всички времена.

Някои от апостолите се яви пред римските управници и местните царе да бъдем свидетели за името на Исус Христос. Те предлагат спасение за тях, ако те отхвърлят, те ще бъдат свидетели срещу тях в Деня на Страшния съд.

МАТЕЙ 10:19-20
19 А когато ви предадат, не се безпокойте как или какво ще каже, защото това ще ви се даде в същия час, какво ще кажете. 20 Защото не е този, който говори, но Духът на вашия Отец, Който говори чрез вас.

Ли се страхуват от враговете на Христа? Да, те са пълни с измама, тласкани от бащата на лъжец, убиец от самото начало. Но Христос, Господ на живот за вас. Той ви подкрепя и ви дава Духа на истината, които със сигурност ще преодолее страха си, ви утеши в изкушение, потвърди вярата за вас и да прославят името на Исус чрез вас. Вие не трябва да се защитаваш. Чуйте гласа на своя Господ в сърцето си. Не се сърди срещу съдии или противници; тогава Духът на вашия Небесен Отец ще ви напътства мъдро да отговори на тях.

Вие сте назначен свидетел на Отца и Сина от Светия Дух. Отец ви регенерират, Синът ви спаси и Светия Дух във вас е вечна сила. Доверете се на Всевишния с цялото си сърце. Не се доверявайте на собствения си ум. Това е вашият Отец, Който ви защитава и ви вдъхновява в критични часа.

Христос потвърди пред Неговите последователи, че те няма да бъдат оставени сами на себе при такъв опасен случай, но Бог ще изпрати Неговия Дух на мъдрост да се говори в тях, тъй като Неговото провидение им е обещал. Нашият Небесен Отец им дава възможност, не само да се говори за точката ясно, но да се говори със светена ревност. Същия дух, който ги подпомага в амвона ги подпомага в бара. Те могат, но не излизам добре,, които имат такъв адвокат, тъй като той каза на Моисея, "вървим, и аз ще бъда с устата ти и ще те науча какво ще каже" (Изход 4:12).

Молитва: Ние Ви прослави, Отец, Син и Светия Дух, Единия и само Бог, защото Ти си ни е призовал ясно свидетелство. Моля те, прости ни прибързаност ни в говорене и непълна мъдрост. Отворете нашите умове, за вдъхновението ви, че ние може да ви прослави, като слушате гласа на Твоя Свят Дух и говори за това, което Той ни казва. Се пречистват от нас в резултат на нашите грехове и ни изпълват с дух на смирение и кротост, така че изкуплението ви ни освещава в живота ни. Преодоляване на страха в нас и ни изпълват с любов Твоята благост.

ВЪПРОС:

  1. Кои са нашите врагове, и какво обещание Исус ни даде, които ги касаят?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:47 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)