Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 101 (Risks of Preaching)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)
3. МЕТОДИТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 10:5 - 11:1) -- ВТОРА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

б) Рискове от проповед (Матей 10:16-25)


МАТЕЙ 10:21-23
21 Бротхер ще предаде брата на смърт, и баща чадо. Децата ще се издигне против родителите си, и да ги накара да се умъртви. 22 Ще бъдете мразени от всички мъже заради Моето име, но който устои до край, той ще бъде спасен. 23 Но когато ви гонят от тоя град, бягайте в следващия, най-вероятно ти кажа, няма да са преминали през градовете на Израел, докато Човешкият Син е дошъл.

Исус изобразени четири източника на опасност пред Своите ученици, всеки от които чака за Своите последователи. Тези източници на проблеми на обикновените хора, религиозен съд, гражданската власт и собствените си семейства. Колко болезнено е, когато братята мрази брат или сестра за вярата си в Исус и обичани родители, се превръщат във врагове на изкупените Онзи, който отвори сърцето си за Христос.

След един верен баща, в диктаторска страна видя сина си обръщане в леглото по време на сън. Той попита сина си, който е наполовина буден, какво го смути. Момчето отговори, че лидер на младежката принудени от него да шпионира от родителите си и да му каже всичко, което говори за по време на вечеря.

Студент по медицина пише, че нейният баща я мразеха, защото тя напуска вярата на бащите си, но в същото време той я обичаше, защото на нея смирение, любов и чистота вътре и извън къщата. Напротив, нейният баща я обичаше брат за продължаване си във вярата на бащите, но го мразеше в същото време за снизхождение си във всяка нечистота. Студентът ни помоли да си помогне чрез нашите молитви, че тя може да бъде в състояние да ходят в святост и да бъде активен свидетел чрез мълчанието си, защото тя, като момиче, е бил възпрепятстван от обсъждане или да спори с баща си.

Омразата на силните и на обществото достига най-високата си точка, когато страната се управлява от тиранин, който им тактиката на медиите да принуди хората да се представя за него и за партията му. Ние намираме в историята на църквата, вълни на тежки гонения, че са убити много и пролее кръвта на невинните, като доказателство за любовта си към Исус, своя Господ. Те бяха сигурни Той живее и нищо не може да ги отдели от любовта си. Ние сме изправени пред критични моменти, за фалшив Христос наближава да ни обедини народите и религиите срещу истинския Христос. Време на ограничен решението си, той ще доминира повечето от християните и ги измори в тълпи. След това ще се появи, които с вяра се придържа с Христос, и да се учат от Неговия Дух, търпение и издръжливост, който ще продължи да обича и да благослови враговете си и бъди милостив с тези, които са преследвани от зли духове.

Нашето спасение започва на кръста, бе реализиран при второто раждане и се пречиства чрез страдания, като апостолът казва: "Ние през много скърби трябва да влезем в царството на Бога." През Второто пришествие на Христос нашето спасение ще се усъвършенства чрез благодат.

Христос не поставя всеки един от неговите свидетели на мъченичество. Той заповядал на Своите ученици от време на време, за да избяга в друг град, ако те са били преследвани в първия, и там отново да бъдат негови свидетели. Исус свидетелства за Своите верни апостоли, че градовете, в които може да се прибегне, за да са безкрайни, докато дойде Той. Ето защо, учениците, по време на тежка опасност, може да се промени тяхното жилище и пребиваване, за да се осигури, когато Господ в Своето провидение, се отваря друга врата на Неговата служба. , Която лети от ръководството на Господ трябва да послужи отново. Това не е срамно за Христовите служители да се откажат от земята, при условие че те не изоставят своите цветове. Те могат да избегнат начин на опасност, въпреки че те не трябва да се избегне на митото.

Спазвайте грижа на Христос на Своите ученици, осигуряване на места за отстъпление и подслон за тях. Преследването няма да вилнеят във всички места, по едно и също време. Когато един град е станал твърде горещо за тях, друг е запазено за по-хладна сянка и малко светилище, полза, трябва да се използва, а не да бъдат пренебрегнати. Но винаги с тази уговорка, няма грешни, незаконни средства трябва да се използва, за да избяга, защото тогава не е врата на отваряне на Бога.

Христос наистина рядко се говори за Неговата смърт и възкресение преди тази проповед на Матей. Сега той обяснява с тях за Неговото идване, целта на историята на човечеството, поставяйки пред тях, на първо място, голяма надежда. Страдания, смърт и възкресение ще остане очакване на християнина, но присъствието на Исус в слава, когато Той преодолява всички царства и прави Неговите врагове под нозете му е вечната Му цел. "Блажени са кротките, защото те ще наследят земята."

МОЛИТВА: О Светия иде Моля те, прости ми слаб смелост, малко вяра и нетърпение. Преодоляване в мен омраза. Научи ме да признае плана на спасението, която може да се приготви да страдат и да свидетелстват за Вашето име публично. Ръководство за мен, когато трябва да се мълчи, или да избяга от ръката на враговете, че, за да възвестява Вашето име на друго място. Накарай ме да се подчиняваме на Вашето лидерство. Благославяйте ония, които причиняват болка за мен и ме гонят и попълнете тези, които ме мразят с ваша милост. Ела бързо нашия Господ Исус. Укрепване на всеки вярващ, който страда от днес за Вашето име или умира заради вас.

ВЪПРОС:

  1. Как да се преодолее вълните на преследване?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:48 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)