Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 099 (Fundamental Principles of Preaching)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)
3. МЕТОДИТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 10:5 - 11:1) -- ВТОРА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

a) Основните принципи на проповедта (Матей 10:5-15)


МАТЕЙ 10:11-13
11 в каквато и да е град или село влезете, разберете кой в него е достоен, и ще остане там, докато не отидете. 12 като влезете в домакинството, да го поздравят. 13 Ако домакинството е достоен, мирът ви нека дойде върху него, но ако не бъде достоен, мирът ви нека се върне към вас.

Христос винаги е следвал в личния му служение ръководството на Духа на Своя Отец. Преди да дойде до всеки град или град Молеше се, че тя ще бъде Този, Който в него е достоен да остане с, знаейки, че най-добрият не са добри сами по себе си. Те са тези, които са признати нечестието, изтичащи от сърцата си и се чувствах болка за техните корумпирани природа. Така те станаха достоен за царството на Бога и на получаване на Неговите посланици. Помолете Бог, в началото на служението си, за да ви отведе до каещия се, не на тези, които са доволни от тяхното самодоволство, или да високомерна богата. Той, който е нетърпелив да знаете благодатта на Бога, той е този, който приема благовестието на мира. Бедните ви дава дял в хляба си, но богатите, юрист, силен и високомерен си мисли, че няма нужда от вас. Когато човек изпада в стрес и изразява съжаление, той е по-подготвени да приемат спасението, за твоя Господ е култивиран сърцето си, че може да се засадят Своя мир в него.

"Разпитвайте кой в него е достоен", който се бои от Бога и е направил някои подобрения на светлината и познанието на Исус. Най-добре е все още далеч от заслужават полза на офертата на Евангелието, но някои от тях ще бъде по-вероятно, отколкото други, за да се даде на апостолите и тяхното послание благоприятен прием и няма да стъпчат тези перли под краката им.

Господ ще ни помогне да търсите тези, които гладуват за теоуснесс, а не да отида, в началото, на тези, които ни поканят само да си губим времето и да се ангажират в глупави дискусии. Христос ни съветва да се съсредоточи върху тези, които вече са водени от Духа на Господа. Христос наредил на своите ученици, че те не трябва да се допитаме, който е богат, но кой е достоен, а не кой е най-добрият джентълмен, но кой е най-добрият човек.

С такъв брат, може да поставим, за да посетите тези, които ни заобикалят. По-добре е да има домакин с нас, защото знае, хората и ситуациите, в неговия район по-добре, колкото можем.

Попитайте Христос, за да отворите къща за проповядване във всяка област на вашия град, които могат да доведат, чрез Неговата сила, мнозина към вярата. Къщата ви да се превърне в център за активна служба и извор на мир около вас?

Общата поздрав в страната е "Мир вам!" Тази фраза, тъй като те го използват, се превърна в Евангелието. Ето, това означаваше, мир на Отца и Сина, мира на царството на небето, че те може да се заложи на всички се поздравяват. Който има резерви при произнасянето на това благословение на всеки орган, трябва да помним, че Христос ни казва, че тази молитва на Евангелието е подходящ за всеки, тъй като Евангелието е била предложена на всички. Христос знае, че сърцата и символи на всички хора, и знае, в които този поздрав ще доведе до истинско благословение. Ако домът бъде достоен, той ще се възползва от предимствата на вашата благословия. Ако не, няма причинените вреди, вие няма да загубите ползата от него. Той се върна при вас, молитви на Давид за своите неблагодарните врагове (Псалм 35:13)

Става нас да работим великодушно всички хора, да се моли от сърце за всичко, което знаем и да се държат любезно всички ние се срещаме и след това да го оставя с Бога, за да се определи какъв ефект има върху тях. , Който отговаря на Божия Дух, той ще се възползва от поздрав и да получат благословение от Него, но който закоравява сърцето си за мира и милостта на Бога, той ще получи съдебно решение, за да го отрече.

МАТЕЙ 10:13-15
13 Ако домакинството е достоен, мирът ви нека дойде върху него, но ако не бъде достоен, мирът ви нека се върне към вас. 14 Който не получавате, нито послуша думите ви, като излизате от дома му, или от онзи град, отърсете праха от нозете си. 15 Найвероятно аз ви кажа, че ще бъде по-поносима за земята на Содом и Гомора в съдния ден, отколкото на онзи град.

Ако общността не желаят да приемат Евангелието на Исус, не почука на вратата им постоянно и настойчиво, за Божията любов не ще принуди всеки орган. Неговата сила живее в сърцата на онези, които жадуват за мир и вярност, които доброволно не се отворят към него като в резултат на форсмажорни. Нашата вяра знае не насилствено завземане, нито предаването, но убеденост и отговорност.

Когато един човек, семейство, град, или нация отхвърли Христос и Неговите апостоли, повърхностно или вяло, отделни от тях тихо, че няма да споделя решението, което ще бъде тяхно. Който отхвърля Евангелието на Христос с неговия мир отхвърля самия Бог.

Налице е деня на страшния съд идва, когато всички тези, които отказват Евангелието със сигурност ще се потърси сметка за това, но сега те направи шега от него. Ония, които не искаха да слушат доктрината, че ще ги спаси се прави, за да чуе присъдата, която ще ги съсипе. Тяхното решение е запазено до този ден. Но продължаваме да се молим за тях, дори ако те отхвърлят вас и вашият Господ.

Осъждане на тези, които отхвърлят Евангелието в последния ден ще бъде по-тежко и по-тежък от този на Содом и Гомор. Содом се казва, да понесе наказанието на вечния огън. Но това отмъщение ще дойде в непознат начин при тези, които презират спасението. Содом и Гомор са изключително нечестивите, както и че, която изпълни мярката на беззаконието си, че не са получили ангелите, които бяха изпратени да ги, но ги е злоупотребил и не даде уважение внимание на думите им. И все пак, тя ще бъде по-поносима за тях, отколкото за тези, които не получават министри на Христос и уважение внимание на думите им. Божия гняв срещу тях ще бъде по-пламенен и своите собствени размишления върху себе си по-рязане. Тези думи ще звучи по в ушите на такива, както е справедливо оферта ги направи на вечния живот и по-скоро избрал смъртта. Беззаконието на Израел, когато Бог им е изпратил слугите Си пророците, е представена, тъй като при тази сметка, по-отвратително от беззаконието на Содом. Много повече сега, след като ги изпрати Своя Син, въплътеният Дух на Неговото слово.

Бъдете предпазливи, преди да напусне непокорни. Изследвай себе си, че не може да бъде причина за нежеланието им и непокорство, чрез недоразумение, или поради грубост или прибързаност. Върни се и разглежда себе си първо и да се покаете, че не може да обижда другите. И ако е необходимо, да се върнете и да молим за прошка, така че няма да носи отговорност за изгубена душа.

Христос е потвърдено чрез тези думи факта на Деня на Страшния съд и провъзгласена Неговото Евангелие като единствен начин за спасение от този ужасен ден. Този, който отхвърля или се противопоставя на хората на Евангелието избира за себе си Божия гняв върху него в Деня на Страшния съд.

МОЛИТВА: O Светия отец, Син ни призова да бъдем миротворци. Моля да ни води, за да се държат разумно. Простете ни нашите необмислени действия. Дайте ни искрени приятели и братя и да се открие във всяка четвърт на нашия град, център за Вашето Евангелието, че живата вода може да изтече от него в сухата пустиня.

ВЪПРОС:

  1. Кой ще приеме мира на Бог?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)