Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 063 (The Lord’s Prayer)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
2. Нашите задължения към Бога (Матей 6:1-18)

в) Господната молитва (Матей 6:9-13)


Учениците признават, че те не знаят точно как да се молят на Бога. Святият Дух все още не са се изля в сърцата им, така че те се приближи Иисус, търси основната форма на приет молитва. Той се смили над тях и споделят с тях Неговата голяма молитва.

МАТЕЙ 6:9
9 молете така: "Нашият Отец в небесата, Вашето име може да бъде пазен свято.

Христос не ни научи да се обърне към Бога като Бог, или го наричат могъщ владетел, господар на вселената, или най-милостив. Всички тези заглавия са намерени и в други религии. Той ни учи уникално име на Бога,, който обобщава богатството на Новия Завет в една дума: "Отче наш" Ние не заслужават да се обадя на Бога "Отче наш" и ние сме в състояние да го обърне автоматично. Но Христос е слязъл от небето, родена от Светия Дух. Накара ни партньори в специалния му привилегия, ни влезе в Неговите лични права и е отнел нашите грехове, че можем да станем достойни на правни деца на Бога, чрез приемането и духовно, от второто раждане.

, Който счита, внимателно думите на Господ Исус мъже, споменати в Евангелието, ще наблюдаваме с удивление, че в молитвите си и разговори с учениците Си, Той най-често се използва в речта си за Бога, думата "Ъбба", "Отец "," Баща ми "или" Отче наш "или" баща ти "около 200 пъти. Но когато АД-тоалетка на Неговите врагове или да изгонва бесове от обладани от демони хора, той спомена името само на Бога. И все пак, когато лицето на Своя Отец е скрит от Него, а на кръста, Той извика "Боже мой, Боже мой, защо си ме оставил?" В този момент, той е като в тялото му греховете на света, и състрадание на Своя Отец се превърна в пламенен гняв, Той се явил на Него като вечна съдия. Той осъди нашите грехове в Неговия Син вместо нас.

Въпреки че Отец скри лицето си от него, Исус се бореше вярно. Той се вкопчи в бащинството на Бога и се помоли в края на краищата, казвайки: "Отче, в Твоите ръце предавам духа си." От тогава той е изливане на Светия Дух върху нас, че плаче с радост в нас, "Отче наш в небето "Духът заявява тайнството на бащинството на Бога на вярващите. Това е защо ние Го хвалим и да Му благодарим радост Небесен Отец ни е простил, предоставени ни Своя вечен живот, ни донесе в семейството, наречена нас Своя любим и да ни приемат като служители в царството на Неговата любов. Ето защо, ние не трябва да се страхуват от Бог на отмъщението като езичници, ние получихме право да сезира Светия чрез кръвта на Христос със силата на Светия Дух всяко време и на всяко минути.

Търсене на Христос е първото и най-важно да освети името на Отца. Няма съмнение, че Небесният Отец е свят в себе си и не е необходимо да се усъвършенства Неговата святост чрез нас, но Той позволи ни участва в тази привилегия, и затова ние Го хвалим, да Го прославят и да Му служим щастие и радост.

Той трябва да бъде наш вожд и крайната цел във всички наши петиции, че нашият Отец да се прослави. Всички други наши искания трябва да бъдат в подчинение на това и в изпълнение на. "Отче, си прославят и да ни даде насъщния ни хляб и прости греховете ни." Тъй като всичко е от Него, чрез Него, всичко трябва да бъде към Него и за Него. В молитва, нашите мисли и чувствата трябва да се фокусира върху светостта на нашия Отец в небесата. Фарисеите се Главната цел на молитвите им, но правим точно обратното. Са насочени към името на Бога, нашия Отец нашия главен края. Нека всички наши петиции център в тази цел и да се регулира от него.

Всеки баща в този свят желания, че децата му живеят с повторно отношение, направи верните услуги за обществото и повишаване на стойността и репутацията на семейството. По този начин Христос се надява, че ние почитаме нашия Небесен Отец със светена нашето поведение и носят плодовете на Неговия Дух. Тогава дори и невярващите ще прославят нашия Отец в небесата, защото на неговите уважавани синове и дъщери. Каква радост ще бъде за нашия Отец, ако светът ще каже: "Виж ги, те вярват, като баща си!"

Тъй като не всеки човек е баща, освен ако той има деца, ние се молим, че множество духовни чеда ще се роди като роса на слънце и че те живеят в святост, праведност и любов към нашия Небесен Отец.

МОЛИТВА: Отче, Твоето име на устните ни е по-сладко от рафинирана мед. Ние бяхме грешници, и сега ние сме вашите деца. Благодаря Ти за любовта си, за благодатта на Твоя Син и на милостта на Твоя Свят Дух. Благодарим Ти, защото чрез осигурено изкуплението ви, ние станахме синове и дъщери в истината и същността. Моля, разкрие своя бащински името на нашите градове, че днес много деца да бъдат родени от Вас и нека Светия бащински име се прослави в живота ни.

ВЪПРОС:

  1. Как можем да осветите името на Отца?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:57 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)