Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 062 (Prayer)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
2. Нашите задължения към Бога (Матей 6:1-18)

б) Молитва в самота (Матей 6:5-8)


МАТЕЙ 6:5-8
5 Когато се молите, не трябва да бъде като лицемерите, защото те обичат да се молят стоящи по синагогите и по ъглите на улиците, че те могат да бъдат видени от мъже. Най-вероятно, аз ви казвам: Те са получили вече своята награда. 6 Но ти, когато се молиш, влиза в вашата вътрешна стая, и след като си затвори вратата, помоли се на своя Отец, Който е в тайно, и вашият Отец, Който вижда в тайно, ще ти въздаде наяве. 7 в молитва, не говорете излишни думи, както езичниците, защото те мислят, че ще бъдат послушани заради многото си говорене. 8 Затова не бъдете като тях, защото Отец ви знае от какво имате нужда, преди да го питате.

Всяка религия има специални ритуали, за да упражняват молитва, молитвата е основен елемент на религията. Евреите вдигнаха ръце, за да получат благословията на Бог директно слиза върху тях незабавно. Понякога са се молили в публичното пространство по улици и алеи, за да привлече вниманието към себе си. Но ние, християните, нямат определена рутинна споразумение за молитва, тъй като Христос ни освобождават от ритуали и формалностите. Ние не сме роби в очите на Бога. Ние сме синове и говорим с нашия Небесен Отец дали сядане, ходене, стоящи или на колене. Същността на молитвата се говори за Бог като синове говори на баща си, като му благодаря, похвали и изповядването на греха, както и да иска прошка и молитва и моление за другите. Като говориш с баща си телесни, по-скоро трябва да се говори и бивш натиснете собствените си привързаност към своя Небесен Отец.

В молитва, ние имаме по-непосредствено общо с Бога, отколкото в даването на милостиня, и затова ние сме още по-загрижени да бъде искрен, което е това, което ние сме тук, насочени към. Се приема за даденост, че всички Христовите ученици се молят. Веднага след като Павел е бил преобърнат, казва за него "ето, той се моли." Веднага след Можете да намерим жив човек, който не диша, като християнския живот, който не се моли.

Като цяло, не се молим в обществото. Който не се моли тайно не се моли с група, защото ние не се молим за хората, но Бог директно. Вашият Небесен Отец винаги чува и знае какво се нуждаете преди вие Го помолите. По време на молитва, вашите грехове, фалшиви надежди и вълнуващи желания изчезват, тъй като можете да разпознаете Божието присъствие с вас. Препоръчително е да коленичи, но вие сте спасени чрез вярата си не от насочването на движенията. Вие имате право да се поклонят пред себе си, както и Христос в Гетсиманската градина, но Бог не ви спести колене надолу или изтощение. Той ви спестява, защото Той ви обича. Той пожертва Неговия Единороден Син за вас, преди да сте Му се поклониха.

Ако искате да се молите, идете в тихо и спокойно място тайна. Затвори вратата и излее тревогите и тежестите на сърцето си пред баща ти. Ако не разполагате с килер на правото на неприкосновеност на личния живот, отидете в пустинята и говоря там с вашия Небесен Отец и Той ще те чуе. Вие не сте способни да живеят без молитва. Тъй като тялото не е в състояние да живее без да диша, така че душата ти не е в състояние да живеят без молитва. Молете се по няколко пъти на ден с медитация върху Библията, ако е възможно, че вашата молитва може да се превърне в отговор на думите на баща ви към вас. Ако не ви харесва да се моли и да се въздържате от четенето на Евангелието, тогава вие сте на ръба на голяма опасност, това означава, че не искал да бъде насаме с Бога. Не дълго да говоря с вашия Небесен Отец? Той чака за думите ви, благодарение и доверие.

Фарисеите се помоли за мъжете, отколкото на Бога. Обхватът на тяхната молитва е да просят чест на мъжете и съд техните услуги. Не попадайте в същото Фарисейската практика. Молете се на Бога като баща, като небесен Отец, който винаги е готов да чуе и отговори, любезно склонни да съжалявам, помощ и ви подкрепят. Молете се на своя Отец, който чака за вас.

Голяма казано, любовта на дълги молитви или е резултат от гордост или суеверие, или погрешно мнение, че Бог трябва или да бъдат информирани или твърди от нас, или просто глупост и наглост, защото мъжете се радвал да чуя себе си говори. Не че всички са забранени дълги молитви; Христос се моли цяла нощ (Лука 6:12). Има понякога нужда от молитвите, когато нашите поръчки и чувствата ни са извънредно, но само за удължаване на молитвата, като че ли ще го направи по-приятен или повече преобладаващата с Бога, е това, което тук е отхвърлена. Дълги молитви не са осъдени, не, ние сме поканените да се моли винаги. Опасността от тази грешка е, когато ние само да кажа на нашите молитви, без да мислим какво се молят. Това се обяснява с тази на Соломон (Еклисиаст 5:1), "Нека думите ви са малко", внимателен и добре претеглени "изберете думите" (Йов 9:14) и не казвай всичко, което идва най-отгоре. ЗВО, тогава мислели, че Бог се нуждае от много думи, за да го разбирам това, което е казано за Него, или да му донесе, за да се съобразят с техните искания, ако са слаби и трудно да се помоли. Така Вааловите свещеници бяха усърдно от сутрин до почти нощ с техните напразни повторения, "О, Ваал, да ни чуят; О Ваал, да ни чуят", и напразно петиции са. Но Илия, съставен рамка на глас и с много кратка молитва, поиска и получи огън от небето и след това дъжд (1 Царе 18:26-45). Ако молитвата не е искрен общуване с Бога, а само устни труд, той е загубен труд.

Бог, ние се молим на нашия Отец чрез създаване, чрез завет и от Светия Дух. Ето защо нашите думи към Него трябва да бъде лесен, естествен и незасегнати. Децата не трябва да правят дълги речи пред родителите си, когато те искат нещо. Достатъчно е да се каже, "Главата ми, главата ми" (2 Царе 4:19). Нека дойде при нашия Отец с разположението на деца, с любов, благоговение и зависимост. Тогава не трябва да кажа много думи, но са научени от Духа на приемане да се каже, "Отче наш!"

Изповядай престъпление Господ и не забравяйте да кажете: "Благодаря Ти, о Небесен Отец, за всички подаръци. Търсят знание, сила и мъдрост, за да се реализира любов в живота си. Нека се знае, че вашия Отец знае, че по-добре, отколкото ти знаеш.

Да се молиш? Това е решаващият въпрос, за да изследвате вашата вяра, защото, когато не се молите душата си и съвестта си да се разболеят. Изповядай греховете си изцяло на твоя Господ скоро. Потърсете си дълбоко пречистване и лечение, която може да бъде изпълнен със Святия Си Дух, който ви учи сърцето молитва. Вярвайте в които се молите. Вашият небесен Отец чува и реагира. Тогава радостта на Господа изпълва сърцето ти и се молим не само за себе си, но и за всички онези, които Господ поставя на сърцето си. Духът на Отца ви, ще ви помогне да се молят по правилния начин!

МОЛИТВА: О Небесен Господ, благодаря Ти, защото Ти си ни позволи да ти се обадя Моля, да ни научи на приетата молитва и ни водят с Твоя Свят Дух, че ние винаги може да прослави и Исус Христос "Отче наш". Помогнете на нашите приятели, роднини и врагове, които ви подход и се осмеляват да говорят, "Нашият Отец в небесата!"

ВЪПРОС:

  1. Какъв вид молитва ще бъде отговорено от нашия Отец в небесата?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:56 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)