Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 064 (The Lord’s Prayer)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
2. Нашите задължения към Бога (Матей 6:1-18)

в) Господната молитва (Матей 6:9-13)


МАТЕЙ 6:10
10 Нека дойде Твоето царство. ...

Тази петиция е тясно свързан с посланието, че Христос проповядвал, че Йоан Кръстител проповядвал, и че Исус изпрати Своите апостоли да продължи проповядване "Небесното царство е под ръка." Царството на Отца ви, Който е на небесата , царството на Неговото "Месия" - това е под ръка и ни е позволено да се молим, че скоро ще дойде.

Бог е създал целия свят, така че е Негово собствено. Той е нашият собственик, но хората не се подчинява своя Господ и го остави, ако самите те открадна от ръката му. Въпреки това неподчинение, те остават Своите Си. Ти също, брат и сестра, принадлежат на Бога в пълния смисъл на думата.

Бог не искат да останат далеч от това, което е негова собствена, така че Той изпрати Своя Христос да бъде крал в Неговото царство. Той излекува болните, имаше милост към бедните, проповядва на покаялия се, плакал над непокорните и умря вместо нас. Царството на нашия Отец се основава на изкуплението на сина си, че се е класирал на вярващия грешник да влезе в царството Му. И все пак, на Светия Дух реализира духовното царство в света чрез Неговата сила и освещава вярващите в Христос.

Това божествено царство продължава и днес в деца на Бога. Точно както Неговото вечно царство не е от този свят, ние също са непознати в нашия свят. Ние сме духовно отделени от този свят, ако ние се молим, че името на Отца освети.

В тази втора петиция, ние също желаем да бъдат разпръснати върху земята небесното царство му, че Неговата благост да бъде прието от всички народи. Небесният Отец дава на децата му и църкви привилегията да проповядва евангелието на Неговото царство. Ние се молим, че тя може да бъде изпълнена в нашия свят. Бог е любов, и Той желае да изпълним света с Неговото присъствие. "Той желае всички хора да бъдат спасени и доведени до познание на истината." Познавате ли тези огромни значения, когато се молиш, да дойде Твоето царство? "Целта на вашия Отец в небесата е да се премине сърцето си, че може да се разпространи това съобщение във вашия квартал и по целия свят.

Царството на нашия Отец най-накрая ще се появи в слава, когато Царя на царете отново идва в блясъка на Неговата сила да управлява Неговото царство. Тогава всички конфликти ще бъде разпуснат и Сатана изхвърлиха. Ние тогава ще побързат към нашия Небесен Отец, за да Го видят и да бъде с Него. Признае ли дълбочината и целта на втората петиция на Господнята молитва? Идването Кинг Ви предлага привилегията да подготви пътя си в думи и дела чрез молитви и жертви, че царството на Неговата любов могат да преобладават на земята.

МОЛИТВА: О Небесен Отец, ние Те прославят, защото Ти изпрати Твоя Син, Цар на царете за нас. Ние Го отхвърлиха и Го разпнаха с нашите грехове. Обаче, Той ни изкупи и ни удостои да станат членове в Небесния Твоето царство. Ние ви молим да се разпространи духовното царство в нашия град и страната и сред нашия род. Хайде Господ Исус, чака ви заедно с онези, които страдат в името на разпространението на Твоето царство. Благодарим Ти, защото Ти дойде да ни вземе у дома на нашия Небесен Отец, когото ще видим както е.

ВЪПРОС:

  1. Какво мислите, когато се молиш, да дойде Твоето царство"

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:58 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)