Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 061 (Almsgiving)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
2. Нашите задължения към Бога (Матей 6:1-18)

a) даване на милостиня в тайно (Матей 6:1-4)


МАТЕЙ 6:1-4
1 Бъдете внимателни, че не си върши благотворителна дейност пред човеците, за да се види от тях, защото иначе нямате награда при Отца си, Който е на небесата. 2 Затова, когато милостиви дела, не звучи тръби пред себе си, както правят лицемерите по синагогите и по улиците, че те могат да получат слава от човеци. Най-вероятно аз ви казвам: Те са получили вече своята награда. 3 Но когато правиш милостиви дела, не нека лявата ти ръка знае какво прави дясната си ръка, 4, така че вашите милостиви дела може да бъде в тайна, значи, че вашият Отец, Който вижда в тайно, ще ти въздаде наяве.

Матей е бирник на римските обичаи в Cапер Наум. Той стана експерт в разкриването на измамата на Мер-песнопения и пътешественици. Той отбелязва, как хората обичаха пари и държани за него. Така че, той разбира ясно от проповедта на Христос за поклонение, че всеки праведен трябва да предлагат дарения за Бога. Матю е убеден, че искреността на поклонниците може да се види по начина и размера на парите, които те предлагат.

Исус не говори много за стойността на предлагането от вярващ, но подчерта, начина, по който го прави и се концентрира върху намерението на ума си, защо и как да се даде.

Христос не е поискал Неговите последователи да плащат десятъка. Той по-скоро се центрирана върху жертвата, с произход от милосърдно сърце, по причина на любовта, точно както Той е жертва себе си напълно за грешниците. Като такъв, той очаква Неговите последователи, за да участват в ръководството на църквата в съответствие с тяхната любов и способности. Намерението е толкова важно, тъй като деянието, и онзи, който обича много жертви, много, според това, което той притежава. И все пак, който не обича остава стиснат. Нуждаещите вдовица я дневно заплащане в пълен размер. Сумата е малка, но е голямо количество пред Господа. Тя даде повече от всички богати, който представи само десятъка на излишъка от парите си. Господ гледа на сърце. Той иска да освободи тези, които се доверят парите си като златен своя идол. Може ли любовта си към Бог безплатно можете прилепени към богатството си и ви води до финансова жертва за разпространението на Евангелието и помощ за нуждаещите се? Дух Господ ви призовава да се даде, публично и в частни, реални жертви на Господа. Даването не е задължение в християнството, но привилегия да изразят духовното израстване на вярващия.

Христос третира темата за даване на милостиня в тайно, без знанието на всеки един, и без поставяне на размера и името на регистрите на донори, които ще направят подарък известно, че всеки орган. Който прави себе си очевидно и очаква чест от човек за даровете му ще загубят божествена благословия. Исус призова учениците Си, когато дадат милостиня, да не кажа на членовете на семейството и приятели, че дарителят не могат да станат горди след това.

"Не позволявайте на лявата си ръка знам какво си прави дясната", когато дават милостиня. Може би това намеква до cорбан, даване на подаръци в съкровищницата на Бога - нещо, което вероятно е направено с дясната ръка при влизане или излизане от храма, минаваща полето хазна. Или даване на милостиня с дясната ръка може да покаже доброто желание да даде, а не нежеланието неловко. Дясната ръка могат да бъдат използвани за подпомагане на бедните, като ги повдигнете, тоалетка раните си и да върши добри дела, различни от финансови вноски. Но, каквото и доброта дясната си ръка на бедните, не нека лявата ти ръка знае какво прави дясната си ръка. Скрие колкото е възможно, опитайте се да я запазите лична. Направи го, защото това е добра работа, не защото тя ще ви даде добро име.

Ние не трябва да се прекалено много внимание на доброто, което правим - аплодира и се възхищавах. Самомнение и обожаващи на нашата собствена сянка са клонове на гордост. Имаше своите добри дела се сети да им чест, които са ги забравили. Когато вземем поне известие за нашите добри дела, Бог взема най-известие от тях.

Даваме ли нашите дарби, за да получат повече благословии и материална награда в рая? Нашият Бог не е търговец и не плащат лихви за милостиня от небесната банка. Преди да му е дал нашите дарби, Той вече е жертва Своя Единороден Син напълно за нас. Сам Господ е нашата награда! Ние не жертва, за да получи спасение, но даваме своя принос, защото ние вече са получили спасение, така че ние даваме нашите пари и за себе си на Отца и Сина, се ръководи от Светия Дух. Намерение да даде в християнството е благодарност и похвала за свободно изразено нашето спасение.

Обявяването на името на Бог Отец прави даването на милостиня смислени. Могат ли децата да представи милостиня на баща си? Не, но да Го символите на своите благодарности и да му даде акции на културата, че Той им е дал от Неговата пълнота. Нашият Бог не е в необходимостта от дарбите си, защото Той е богат, той е даващия, но Той позволява на Неговите деца представя Него продукция на просперитет и да участват с Него в разпространението на Евангелието и подпомагане на бедните мъдро. Господ възложи голяма отговорност върху нас, че ние може непрекъснато участват в отговорността на църквата. Така че, който се движи и който дава приятно и редовно?

Някои на богати евреи използва, за да плащат вноските си в обществото, че дори парад може да отиде в имената им, тромпети звучеше и барабани пребит. Но днес, ние жертваме живота си за Бог в тайна, без думи или издухваща. Жертва сърцето си и парите си за Бога и не казвай на никого, на вашите услуги, за вас са от Господа, и Господ е твой.

МОЛИТВА: О Небесен Господ, благодаря ти за нас като търпеливо. Моля те, прости ни лицемерие и малки жертви и ни учат да се даде целия си живот в благодарност като похвала към вас, че ние може непрекъснато да помогнат на бедните, болните и нуждаещите се. Благослови всички, които търсите и не Знаеш ли, ни научи да мълчи, когато ние даваме милостиня и ни свързва с кротост и себеотрицание. Помогнете на членовете на нашата църква непрекъснато да допринесе за финансови разходи, задавани от тях.

ВЪПРОС:

  1. Как трябва да се направи жертва пред Бога Отца?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:54 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)