Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 036 (Temptation of Christ)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
Б - ЙОАН КРЪСТИТЕЛ ПОДГОТВЯ ПЪТЯ НА ХРИСТОС (Матей 3:1 - 4:11)

4. Изкушение на Христос и Неговата велика победа (Матей 4:1-11)


МАТЕЙ 4:5-7
5 Тогава дяволът го взе в светия град. Той го постави на върха на храма, 6 и му каза: "Ако сте на Божия Син, да се съборят, защото е писано:" Той ще постави Своите ангели отговаря за себе си. "И" На ръцете си, те ще ви носят, така че да не се блъска о камък ногата. "7 Исус му каза:" Отново, това е написано "Ти не трябва да се тества Господ, твоят Бог."

Когато главата на една държава посещава съюзи страна, той е като цяло добре се получи. Войници стоят във формирането на студентите представят цветя, знамена се стичат, се изпълнява музика, длъжностните лица се появяват в официалната си рокля, тълпи се състезават от други страни, за да гледате на политически, религиозни и спортни фестивали. Човек се озовава заобиколен от масата единство.

Дяволът изкуши Исус с визия бона, съблазнява Исус да си представим да лети с облаците, обградени и вдигна от десетки хиляди светли ангели, така че претъпканите множества може да прекланят глави и да му се поклонят. Дяволът изкуши Исус да изпълни Неговото второ идване преждевременно без проливането на кръвта му на кръста. Няма нищо по-омразно на Сатана, отколкото кръста. Изкушението е била доставена в сърцето на религиозната култура на своя народ, от най-високата точка на Храма.

Не мисля, че вие, скъпи братко, чрез събиране под банера на църквата, са защитени от зли мисли. В сърцето на святост, бащата на лъжите изкушава онези, които слушат Божието слово, като се стреми да се превърне мислите си далеч от Бога, за да горд себе си, така че те грях и падение.

Най-голямата цел на Сатана в съблазнително Исус и неговите последователи е да отреже тяхното общение с Бога. Той повтори опита си да постави под съмнение в сърцето на Исус казва: "Ако сте Божия Син, да се хвърли сред поклонниците, и те ще ви признаят и да викат:" Христос Бог е слязъл от небето " Тогава светът ще ви следват, и няма да има нужда от кръста ". Хитър измамник от Библията, добави: "Писано е". Пропусне част от това, което Бог каза усукване неговото истинско значение. Библейската обещание е: "Защото ще заповяда на ангелите Си за тебе да те пазят във всичките ти пътища." Изкусителят пропусне последната част, "да те пазят във всичките ти пътища." В първото изкушение, Исус преодоля Сатана със същите думи, "е написано", а след това продължи да цитира думата, дадена от вдъхновението на Бог. Сатана използва същия стил, но той направи неистина на истината. Христос ангажирани в духовна война със Сатана цитира Божието слово, който е живот на всеки, който се доверява на Бог, твърди за него и не се съмнявам, че той е с тях. Нежелание да вярва, Бог или съмнение в истинността на думата си е признак на неверие. Децата на Израел изпитаха Бога в пустинята казва, "Господ между нас, или не?" (Изход 17:7), въпреки че той е сред тях, за да се грижи за тях, но те не вярват. Ние ще бъдем като тях, ако се съмнява в присъствието на Бог с нас и цялостна грижа за нас.

Не е град на земята, така свято, че да ни освободят и да осигури от дявола и неговите изкушения. Първият Адам е бил изкушаван в "свещена градина", вторият Адам е бил изкушаван в "светия град". Затова нека не се хванат неподготвен. Не мисля, че "свято място" има големи предимства и Дявола не ще изкуши децата на Бога с гордост и презумпция. Но благословен да бъде Бог за светия Иерусалим в небесата, където нищо нечисто не влиза, там ние ще бъдем завинаги, без да изкушение.

Така че, внимавайте! За лукавия е добре запознат в Писанието и е в състояние да го цитирам лесно. Но той използва полуистини и обрати смисъла да ви предпази от изпитва Божията пълнота.

Намерите много книги в света, независимо дали са религиозни, философски или политически, които използват думите на Евангелието и принципите на Божието вдъхновение с опит да се смесват истината с ненаклонени лъжи. Скъпи братко, различаваме духовете внимателно, и се знае, че всеки високомерен дух е от дявола, и че който почита себе си не е от Бога.

Ако Христос отговори на изкушението на дявола, и се съгласи да се покаже по чудесен начин, да се хвърлят, той щеше да умре, защото той не върши волята на Бога. Бог не иска да спечели хората чрез чудеса, но само чрез кръста. Ако Исус се вслушат в гласа на дявола, той щеше да бъде оставяйки му общение с неговия Небесен Отец. Лукавия възнамерява да унищожи Син на Бога, но Исус можеше да различи гласа на дявола от думите на баща си и избра пътя на смирението и истината. Той не се появи в славния храм първи, но той е работил в Галилея, презрян и отхвърлена от мнозина от юдеите.

Пиннаcлес на храма са места на изкушението. Те представляват високите места на света, които са хлъзгави. Напредъкът в гордостта на човек на света лифт и го прави справедливо цел на Сатана да стреля огнени стрели. Бог хвърля, че той може да вдигне дявола повдига, че той може да повалят.

Исус в отговор на изкусителя отново решително казва: "Писано е още, не изпитваш Господа твоя Бог". Всички тези, които знаят, че Бог не се съгласи на предвидените актове и все още търсят помощта му в ежедневния им живот, са примамливи Бог чрез своята упоритост и са против неговия дух. Те със сигурност ще изпитате гнева си в края. Имате ли способността за различаване на гласа на Бога в сърцето си? Знаете ли своята любов, доброта, своята чистота и му смирение? Не носете нищо, което може да се противопоставят на неговите цели. Това не е в полза на човека да действа срещу гласа на водени от Духа си съвест. Ако не знаете каква е волята на Бога е в дадена ситуация, тогава бъдете търпеливи и изчакайте, докато той се отваря още една врата за вас и да ви обяснява това, което той иска да направи. Следвайте Христос и не изпитваш Господа твоя Бог.

МОЛИТВА: Господи Исус, аз ви благодаря, защото не търси сила и власт, но сте търсили пътя на смирението. Ние ви виждаме с болните, с грешниците и с най-уважаваната. Потърси онези, които умирали. Моля да ни научи да умрат, за да ни високомерие, че не може да бъде арогантен, сред приятелите ни, но се откажем, да се потърси бедните и благослови загубена, да бъде в съгласие с вашето спасение.

ВЪПРОС:

  1. Защо не Христос се хвърли от върха на храма?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:22 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)