Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 023 (Worship of the Magi)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

3. Посетете и поклонението на влъхвите (Матей 2:1-11)


МАТЕЙ 2:11
11 Те влязоха в къщата и видяха детето с Мария, майка му и те паднаха и му се поклониха. Откриване съкровищата си, принесоха му дарове: злато, ливан и смирна.

Когато мъдреците пристигна във Витлеем ръководи от звездата, те поискаха хората на село за новородено дете на семейството на Давид. След това някои от хората си спомни историята на овчаря, който каза преди няколко месеца, че ангелите им се явил и пяха по хълмовете на Вет-Зур обявява, че детето лежащ в яслите е сам Господ, уникален Спасител и Христос . Хората от селото не вярва, че историята на овчарите. Те се смееха в тях, мислят, че те са въобразявам.

След разпръскването на тълпи от преброяването на Роман, Жо-сепх наел къща. Мъдреци са някои от доказателство за Бога и търси, докато не намери детето и майка му в новоприсъединилите под наем къщата си. Там учените на Ориента изповяда вярата си и се поклониха на този, когото те вярват. Думата "поклонение" означава пълното отказване на себе си, и за подаване и получаване на сърцето. Роби в миналото показа поклонение по близо до султани и падане на четири крака с челата им докосват земята, сякаш казваха: "Моля, сложи крака си върху главата ми. Съм твоя. Се отнасяш с мен, както желаете. съм на ваше разположение. " Поклон на мъдреците означава, че някои нации признава, че Исус е Господ на вселената и предадено на него, като има предвид, че евреите стояха настрани мълчи и му се противопостави от началото на външния си вид. Матей прояви от началото на своето Евангелие, че обещаната благословия за Авраам и потомството му се излее върху всички народи, които вярват в Исус Христос, Синът на Бога.

Ако се приближиш до Господ на господарите и вярват в него, вие ще изпитате, че почитането на Христос не е акт, с произход само от себе си. Реки от поток благост, милост, милосърдие, власт, прошка и мир от Господа на любовта в сърцата предадено на него. Въпреки, че мъдрите мъже, които носеха подаръци за детето, те са тези, които са получили най-големия подарък на всички, Бог ги е дал Сина Си. Ние не четем, че те дадоха такава преданост, богослужение и отношение на Ирод, макар че беше в разгара на кралското си величие. Но това бебе дадоха чест, не само като цар (тогава те биха направили същото и с Ирод), но като на Бог.

Когато ние се представяме в поклонение към Бога, ние трябва да дадем всичко, което имаме към Христос. Ако сме искрени в предаването на себе си, за да го, ние ще бъдем готови да се разделим с нашия най-скъпите и най-ценните притежания за него. Нашите подаръци не се приемат, ако първо не се представяме за него като жива жертва. "Бог е имал отношение на Авел, и след това да му принос" (Битие 4:4). Били ли сте наистина да се представи като подарък, с вяра?

Бащите на църквата тълкува Маги трите видове подаръци като атрибути, които се отнасят до заслугите на Христос. Те му предлагат злато, като цар, отдавайки почит на неговата божествена слава и силата му (Изход 25:17 Евреи 9:5); тамян, като показател за страстта и смъртта на Христос на кръста - жертвен агнец на Бог за нашите грехове (сравни Псалм 69:20-21, Матей 27:33-35 с написаното в Йоан 19:28-30, 39); и смирна, символизираща човешкото съвършенство на Христос, както и молитвите на светеца до Бога чрез Христос (сравни Левит 2:1 Ефесяни 5:2; 2 Коринтяни 2:15). С тези дарове на народите свидетелства, че Исус е Царят на царете, и на първосвещеника, и че той е на божественото естество, но хората от Ерусалим и Витлеем не признава Бог жилище в плът.

Били ли сте смекчи сърцето си, че може да имате очи да видят? Ли се поклонят на Исус, Господ и Бог, и се охотно го даде сърцето си, парите си и времето си? Христос се е родил, с което Божието спасение в нечестивите нашия свят. Онзи, който обича него ще пребъдва с него, както и силата на Светия Дух ще живее в него. Наистина ли поклонник на Исус, или са все още неутрална?

МОЛИТВА: Аз ви се покланят свято Божествен Син, защото си дошъл да ме спаси. Ти обичаш всеки човек и ти ме обичаш. Признавам ми беззакония пред вас, не мога да ви предложим нещо добро като подарък, така че моля да ме приемат и ме спаси. Очисти ме и освети ме, че може да стане достоен за себе си да ви представя. Аз не заслужавам да се наричам твой син. Но побърза към мен, ме издигне и ме обичат. Кърпа ми във вашата правда и ме въведе в радостта на спасението. Вие сте Господ мой и Бог. Аз съм твоя. Моля, направи живота ми принос за славната си благодат. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на поклонение?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:02 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)