Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 022 (Worship of the Magi)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

3. Посетете и поклонението на влъхвите (Матей 2:1-11)


МАТЕЙ 2:7-10
7 Тогава Ирод тайно повика мъдреците и научих от тях времето, когато се е явила звездата. 8 Той ги изпрати във Витлеем, и казал: "Идете, разпитайте внимателно за детето. Когато са го намерили, донесете ми дума, така че аз също може да дойде и да се поклонят него "9 те, като изслушаха царя, тръгнаха си; и ето, звездата, която бяха видели на изток, вървеше пред тях, докато дойде и спря над мястото гдето беше детето. 10 Когато те видяха звездата, те се зарадваха с твърде голяма радост.

Цар Ирод и Висшия еврейски съвет затворени сърцата си срещу призива на Бог. Те не се покаяха за греховете си, нито е вярвал, че мъдреците. Така че Ирод посетители от Изтока, за да се среща тайно и попита точното време звездата се е явил, за да научите времето, когато Христос е роден. Той вече е научил от първосвещениците и книжниците, където е роден. Той хитро прати мъдреци към Витлеем, за да търсите за кралското дете сред много деца на града с намерение да го убие.

Ирод се престори, че преди мъдреците, че ще ги следвате, за да се поклонят на божественото дете. Всичко това може да изглежда подозрително, ако той не беше я покрил с шоу на религията: ", че може да дойде и да му се поклоня." Най-голямото беззаконие често се прикрива под маската на религията и благочестие.

Най-вероятно, нито Ирод, нито книжниците, нито някой в Ерусалим, че историята на мъдреците. Евреите и римляните считат думите им в легенда и се присмиваха на мъдреците от изток. Главните свещеници не вярват, че Бог може да изпрати Христос, без да ги информира, тъй като те се смятат само мъжете и другите народи нечисти. Мисълта, че Бог може да разкрие тайните си на непознати, е в противоречие с тяхното възприемане.

Във всеки случай, Ирод попита мъдреците, за да върне дума за него при намирането на детето. Ако Ирод е бил мъдър, той би избрал някой лоялен към него, за да вършат работата му. Витлеем е толкова близо до Йерусалим, той лесно може да са изпратили шпиони да гледате мъдреците, и дори да унищожат детето, когато го намерих.

Бог може да заслепява очите на враговете на църквата да виждат методи те лесно може да използвате, за да унищожи църквата, точно както той може да "прави съдиите глупави" и "Оловно първенците ограбени" (Йов 12:17, 19).

Докато ръководителите на евреите в първата затвори сърцата си срещу Христос, мъдреците, наблюдавани на 7 декември, на четвъртия ден БC, за трети път, съюзът на Сатурн и Юпитер. Колко удивително! Този път, тяхната връзка е случило в не на юг, на изток. Те вече пътува от изток на запад, но те промениха посоката си към Витлеем, който се намира на около шест километра югозападно от Ерусалим. Звездата, тъй като очевидно изглежда, вървеше пред тях.

Мъдреци дойде от далечна страна, за да се поклонят на новородено дете, докато евреите, братята си, няма да преминете към следващия град, за да наддават го посрещне. Би могло да бъде обезкуражаване на тези мъдреци, за да го намеря, когото те търсеха занемарени у дома. Но мъдреците продължава в тяхното решаване. Ние трябва да продължим в нашето идване в Христа. Въпреки, че може да сме сами, ние трябва да служи на Господа, без значение какво правят другите. Ако те няма да отидат в рая с нас, ние не трябва да отидат в ада с тях.

Ако служим на Господ във всяка една област, той ни насочва, Бог ще ни позволи да направим това, което не можем да направим "Стани и се прави, и Господ ще бъде с вас" (1 Летописи 22:16). Латинска поговорка казва: "Законът дава помощта си, не на празен ход, но към активното".

Звездата ги остави за известно време и след това се върна. Тези, които се държат здраво за Бог в тъмното, ще откриете, че светлината винаги се сервира отново да осветява пътя им. Бог завел Израел от огнен стълб към "обетованата земя", и той поведе мъдреците от звезда на "обещаното семе", който самият е "светлата утринна звезда" (Откровение 22:16). Бог би по-скоро "създаването на нещо ново", отколкото да напуснат тези на загуба, които усърдно и с вяра Го търсят.

Бог не се въздържат от вярващите знак от езичниците. Въпреки че мъдреците не бяха писари и не знаеше Писанията, те дълго пътуване, за да видите на Царя на царете и да търсят неговата благословия. Те бяха изпълнени с неизразимата радост, когато те видя, за трети път, съюзът на двете планети в небето. До сега, голяма радост изпълва всички онези, които търсят Бога и го търси с цялото си сърце. Те му се поклонят и наслада в него.

Ние трябва да признаем тези дни, че Господ дава някои не-християни сънища и видения, за да ги привлече към Христос, думите му и неговата църква. Те търсят и намират истината, те са били въведени в лицето на Исус. За съжаление много образовани християни не вярват, че Исус е роден от Бога. Те се подиграват Неговото възкресение, и следователно губи вечното съкровище, депозирани в техните ръце. Една от тези страни да ме последваш ли? Търсите ли Бог с цялото си сърце, с цел нищо друго, освен него? Е съкровището ти? Или искате за земни подаръци? Оставете всичко и Исус и неговата светлина търси, тъй като той е единствената надежда за притеснен нашия свят. Той е роден заради вас. Христос е най-големият подарък. Ще се представя за него без никаква резерва?

Сега, когато се е родил Христос, Слънцето на правдата, ние не трябва да наблюдава звездите и планетите повече, за да учат и да открият тайните на бъдещето. Христос отговаря, осигурява и ръководства нас, който разчита на звезди, астрология, или хиромантията да се предвиди невидимото отрича Христос и остава далечна сянка.

МОЛИТВА: Обичам те Господ Исус, защото станах мъж, а ти ми направи дете на Бога. Аз съм в действителност, е повреден. Вие сте моя Спасител и Шепърд, Моята мощ и моя Цар. Давам живота си на теб, че може да бъде достоен, от славната си благодат, за да бъде едно от децата ти.

ВЪПРОС:

  1. Защо бяха мъдреци, пълни с голяма радост?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:01 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)