Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 005 (Genealogy of Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

1. Генеалогия на Исус (Матей 1:1-17)


МАТЕЙ 1:1
1 на книгата на родословието на Исус Христос, син на Давид, синът на Авраам.

Евреите почете баща си Авраам, защото с него и група мъже, историята на отношенията си с Бога. Бог нарече Авраам от пребиваването си в Харан и нареди той да се измъкне от своята култура и се оставя приятелите си и защитата на рода си. Той го накара да пътува бедуин без дом. Авраам се изоставени правото ръководството на своя Господ и се превърна в пример за вярващите. От самото начало, Бог обеща избраните Му, че ще умножи семето му като звездите на небето, и като пясъка на морския бряг, и че в потомството му всички народи на земята, ще бъде благословен (Битие 12:2 , 7; 13:16; 15:5,18). Въпреки, че той притежава няма земя и не е имал син, Авраам повярва на Господните обещания и стана баща на всички вярващи.

Въпреки неговата истинска вяра, той падна в изкушение. Той не изчака, докато Бог му даде дете, но набързо се оженил Агар, египетски слугинята на жена си и тя роди Исмаил. Неговата прибързаност доведе до болка и страдание народи в продължение на векове.

След като държат далеч от Авраам в продължение на тринадесет години, Бог се смили над него, когато той беше на деветдесет и девет години. Пресвета направи завет с него и му предоставя символ на обрязването, му обещава отново избран син въпреки той и възраст на Сара. Авраам повярва в Бога, той също, че Божието обещание за син, който е в противоречие със закона на природата. Въпреки че Сара е била безплодна, Творецът е издала възрастна двойка син, Исак. Стават близки отношения с Бога на Авраам, дори преди той да ходатайства за хората на Содом и Гомор, и се нарече Божий приятел. Бог тествани Авраам, бащата на вярващите, и му заповядал да жертва любимия си син Исаак. Вярващият послуша гласа на Бога и готов да жертва любимия си син от любов към своя Господ. Така той се превърна в пример за Бога, Който жертва Сина Си от неговата любов към нас и желаят да ни спаси. Заради верността на Авраам, в този момент Бог се закле, че ще благослови всички народи в семето му (Битие 22:12, 16-17).

Ние знаем от Павел, апостол, че изразът "Авраамово потомство" означава един човек, Исус Христос (Галатяни 3:16), в когото и чрез когото са благословени народите. Но в момента, когато Матю нарича Исус от заглавието, "Синът на Авраам", по-голямата част от юдеите отхвърлиха този Син и разпнат носител на обещанието. Евангелист, потвърдено от началото на своето Евангелие, че не благословение ще дойде на хората на Авраам или на никой друг освен чрез Исус, Носител на обещанието, чрез Когото говорим за пълен Божието благословение да бъде получено.

МОЛИТВА: Аз обожавам вас, нашите Светия Бог, защото сте избрали лоши хора. Вие не можете да си избират хора, защото на тяхната доброта и вяра, но поради благодат и милост. Моля, помогнете ми да живеят в ярки вяра, че могат да живеят достоен за призванието си, да се изправя бързо, като син на Авраам в духа и акции в пълнотата на благословението, с мен в своя Син Исус.

ВЪПРОС:

  1. Как мога Исус е Син на Авраам?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:43 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)