Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 006 (Genealogy of Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

1. Генеалогия на Исус (Матей 1:1-17)


МАТЕЙ 1:2
2 Авраам стана баща на Исаак.

Евангелист Матей написал своето Евангелие за евреите и християните от еврейски произход. Той донесе в изглед, на първо място, цялото родословие на Исус да докаже, че той е бил законно достоен за Месия, тъй като той е от семето на Авраам и син на Давид. Матей дава родословието на Исус ", знаейки, съществуването му не започва с неговото раждане.

Бог е началото на пътя на спасението с Авраам. Чрез предлагането на Исаак в жертва, той посочи необходимостта от уникалната жертва осъществява в Исус Христос на кръста. Исак, наследник на обещанието, е отгледан от детството си в благочестие с пълно подчинение на Бога. Той беше човек на молитвата, които са започнали брака си в името на Господа, и има много възвръщаемост от нивите си. Той беше търпелив, оставил два кладенеца, за да карат пастирите, и изкопа нова, добре, преодоляване на враговете си с любов. Той живее с цялото си смирение и кротост, докато Бог му се явил и потвърди завета на Авраам. Поведението на Исаак и на Исус мечка много прилика повече, отколкото в сравнение с всеки друг член на семейството (Битие 24:63; 25:5, 26:12-13, 22).

Но Исаак извършил грехове, подобни на тези на баща му. Той нарича жена си "сестра си" да се спаси от похотливите му врагове (Битие 26:6-7). Също така Исаак обичаше първородния си син Исав повече от втория си син Яков, който води в заговор, създадена от съпругата му и Яков срещу той и Исав, което е причинило неговата благословия да се даде на Яков, вместо на Исав, което го прави връзка на блажените родословие на Исус.

МОЛИТВА: Аз ви славят и хвалят, Господи на небето и земята, за постоянната защита на бащите на вярата, независимо от техните слабости. Твоята любов продължава през вековете. Вярвам, че сте избрали да живеят в Христос и че имате милост към мен Въпреки своя неуспех. Благодаря ви за вашата голяма доброта.

ВЪПРОС:

  1. Как беше Исак сравнима с Исус

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:44 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)