Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Norwegian":
Home -- Norwegian -- The Ten Commandments -- 06 Fourth Commandment: Remember the Sabbath Day, to Keep it Holy
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- Bengali -- Bulgarian -- Cebuano -- Chinese -- English -- Farsi -- Finnish? -- French -- German -- Gujarati -- Hebrew -- Hindi -- Hungarian? -- Indonesian -- Kiswahili -- Malayalam? -- NORWEGIAN -- Polish -- Russian -- Serbian -- Spanish -- Tamil -- Turkish -- Ukrainian? -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

DE TI BUD - Guds beskyttende mur Som holder mann fra å falle

06 - Fjerde Bud: Kom hviledagen i hu, så du holder den hellig2 MOSEBOK 20:8-11
"Kom hviledagen i hu, så du holder den hellig Seks dager skal du arbeide og gjøre din gjerning, men den sjuende dagen er sabbat for Herren din Gud I det skal du ikke gjøre noe arbeid:.. Du eller din sønn eller din datter eller din tjener eller din tjenestepike eller ditt fe eller den fremmede som er innenfor dine porter. For på seks dager skapte Herren himmelen og jorden, havet og alt som er i dem, og han hvilte på den sjuende dagen. Derfor velsignet Herren sabbatsdagen og helliget det."


06.1 - Den dag av resten for priste Skaperen

Til jødene, er sabbaten en av tegnene på pakten med Gud. Oppnevnt for tilbedelse, skiller denne dagen folk i Det gamle testamente fra andre nasjoner. Fram til i dag, folk av den gamle pakt hellige dette siste dag i uken ved at de ikke fungerer som de gjør på andre dager. De ikke tenne bål eller gå på en lang reise. I stedet, de bærer de nye klærne holdt for festdager. Sabbaten er beregnet for glede som mennesker samles i tilbedelse for å lese oppnevnte passasjer av Toraen og diskutere dem i en atmosfære av ros.

På Herrens dag, bør troende tilbringe mer tid med Gud enn på andre dager. De bør fokusere på ham med sine tanker og hjerter, for han er deres Skaper, Frelser og Com-Forter. Vi bør gjøre en vane av bibellesning, høre en god preken, og delta i bønn med lovsanger som vil opprettholde og berolige oss midt i trettheten i vår ørkeneventyr av resten av uken. Imidlertid er verken mann eller hans resten fokus for en slik dag, men Herren selv. På denne måten sabbaten har blitt Herrens dag. Han har beskikket denne dagen eksklusivt, helliget det og velsignet den. Det Herrens dag er en dyrebar gave fra Gud til Hans skaperverk.

Helliggjørende sabbaten betyr at vi prise Skaperen som skapte himmelen og jorden, stjernene, den tørre bakken og trærne ved Hans mektige ord. Han skapte fisk, fugler og alle små og store dyr. Hans skapelse kulminerte i skapelsen av mennesket i Guds bilde. I denne etableringen, er enhver skapning et mirakel bygget opp med visdom og styrke på en unik måte. Forskere har løst bare noen få av de mysterier manns kropp, sine evner og opphøyethet av hans ånd. Hvor flott er Guds gjerninger! Og hvis hans skapelse er så vakker, hvor mye mer Skaperen selv må være! Menneskelig språk kan ikke fullt formidle hans storhet, ære og allmakt. Han fortjener tilbedelse og ros fra alle sine skapninger.

Da Gud oppnådd sine hensikter i skaperverket, hvilte han. Han var ikke slitne fra jobb, for den Allmektige ikke vokser slitne, verken slumbers eller sover, snarere Han var fornøyd med hans verk, glad i de utallige store undere han hadde skapt, og fant dem veldig godt. Det er riktig for oss å prise Gud hver dag og spesielt på den dagen Herren for hans ufattelige mirakler i Hans skaperverk.


06.2 - Nødvendigheten av resten på sabbaten

Under sabbaten, har vi anledning til å delta i den himmelske resten av Gud som han har planlagt for oss. Han gir oss en mulighet for dyp stillhet og tilbedelse. Denne indre og ytre ro før Herren er nøkkelen til vår trivsel. Ingen kan krenke dette budet uten å bli straffet. Land som tidligere Sovjetunionen eller store selskaper i Vesten mistet trygghet i deres forsøk på å gjøre unna med Herrens dag. De som ignorerer denne dagen og jag om i sine biler ikke forstå Herrens herlighet i Hans skaperverk. De har mistet evnen til å meditere, og deretter alt sitt arbeid led i løpet av uken. Alle, selv dyr, må ta litt hvile, og etableringen kan ikke gjenvinne sin styrke uten først å være stille for Gud. Vi må aldri ignorere Guds befaling å helliggjøre sabbaten. Vi kan se at dette budet ikke snakke om 35 eller 40 timers arbeid i uken, men om seks dager med hardt arbeid. Men den sjuende dagen er helt for Herren. Bibelen lærer oss at en inaktiv liv er terskelen til alle laster, og det daglige arbeidet er gunstig for mennesker.

Jesus oppfordrer oss til å stoppe nå og da for å meditere på liljene på marken og andre blomster og se hvordan de vokser. Har du lagt merke til hvor lang tid det tar for dem å blomstre, for bladene til å vokse, til de bærer frukt? Stopp og åpne øynene dine. Bli kjent med krefter og naturlover, så vil du se bak dem den kloke Skaperen og hans faderlige godhet. Jesus foreslo at vi sammenligne prakt av blomsten i sin farge med den fantastiske antrekk av rike mennesker, slik at vi kan innse at selv konger og fyrster ikke er kledd så vakkert som disse mange forskjellige blomster, som snart visner og dør. Mannen selv er den vakreste av alle Guds skapninger, og hans ansikt kommuniserer bare litt av hans herlighet. Oh, som vi vil endre måten vi lever, stoppe rushing om og ta tid til å tenke! Når vi gjør det, vil vi bli inspirert av den fantastisk vakre etableringen i takke Gud og priser Ham. Dessverre er det motbydelige TV-programmer som viser pornografi og vold, mens Gud ønsker å åpne våre øyne i vår, sommer, høst og vinter å se underverkene som han opprettet og helt bevart.

Når Herren befaler oss å holde sabbaten, er han de krevende at denne dagen holdes fra hverandre slik at man ville bruke den til å lære å leve for Ham. Å helliggjøre Herrens dag er ikke bare hvile eller høre og lese Guds Ord, men det er også slå til ham med alle våre hjerter slik at han kan forandre oss og fylle oss med hans godhet. Han er hellig, og Han vil at vi skal være hellige, også. Så la oss gå videre inn i lyset av hans kjærlighet og reflekterer hans herlighet, for det er ingen fornyelse uten stillhet og ro.


06.3 - Misforståelse sabbaten

Sabbatsdagen bevart folk i Det gamle testamente fra nedgang og skilte dem fra de mange guder som ble tilbedt av andre nasjoner rundt dem. Denne konsentrasjonen på Herrens dag også forberedt dem for Kristi komme, Frelseren av verden. Likevel sabbaten i seg selv var i stand til å endre, beskytte eller fornye de troende som holdt den. Alle menn fremstå som svak, ondskap og utilstrekkelig for Gud. Ingen lov kan endre menneskeheten, heller ikke sabbaten sett mannen fri fra sine synder. Men det kan holde ham fra å skli inn i ateisme. I den nye pakt vi ikke feire Herrens dag for å motta Guds nåde, men heller å takke ham fordi han skapte oss. Han ble inkarnert og kom til oss i Kristus og bryr seg om oss mer enn en far for sine barn. Av denne grunn, vi elsker ham og ære ham. Holde loven vil ikke redde oss fra våre synder, men Guds nåde er mysteriet av vår frelse og gjenfødelse. Den som ønsker å bli rettferdiggjort ved loven, skal bli fordømt av det. Men hvis du nå ut og ta hånd om Jesus rakte ut til deg, skal han veilede og beskytte deg mot all fordømmelse.

På den sjuende dagen Gud hvilte og så på hans verk. Han så at alle var svært vakker. Men Guds hellig hvile opphørte da mannen adlød og falt i synd. Gud sluttet hvile og har jobbet helt siden dag og natt at han kan redde hans tapte skapelse. Han sier: "Du har trettet meg med dine misgjerninger» (Jesaja 43:24). Jesus bekrefter dette: "Min far har jobbet til nå, og jeg har jobbet" (Joh 5:17). Gud er dypt bekymret for oss og våre stygge synder, men vi takker Gud for at det er en befrielse for alle syndere gjennom stedfortredende offer av Kristus. Den som tror på Guds Lam vil ikke komme under dommen av loven, men heller vil være helt rettferdiggjort ved Jesu blod. Jesus døde og ble gravlagt rett før sabbaten. Han hvilte på den dagen Guds hvile i graven av en rik mann. Han steg på den første dagen i uken fra de døde, og på denne måten Gud oppfylt de høye kravene fra sabbatsdagen. Gjennom sin oppstandelse, satte han opp en ny dag som symboliserer den nye skapning som trives på Guds nåde og på kraften i Den Hellige Ånd, ikke på dommen av loven.


06.4 - Må kristne har rett til å feire søndag i stedet for lørdag?

Altfor ofte jødene og de adventister anklager kristne for å bryte det fjerde bud og spår at Guds vrede vil falle på Kristi tilhengere fordi de holder søndag i stedet for lørdag som hviledag. Men Jesus sa at han var herre over sabbaten. Menneskesønnen oppfylt alle krav sabbaten på våre vegne. Han oppfylte det og fullbyrdet det. Jesus gjorde ikke passere en ny lov for å helliggjøre en bestemt dag, måned eller år. Han reddet hans tilhengere og helliget dem. Man skal ikke bare tilbe Gud på sabbaten og under visse fester, men på hver dag. Det er grunnen til at Jesus helliggjør enkeltpersoner i stedet for dager. "Uansett hva du gjør i ord eller gjerning, gjør det alt i navnet til Herren Jesus, gi takk til Gud Fader ved ham" (Kol 3:17). Hver arbeidet vi gjør under veiledning av den Hellige Ånd er en form for tilbedelse til Gud. En dag er ikke mindre verdifull enn en annen. Jesus rettferdiggjort oss med sitt dyrebare blod og fornyet oss med Den Hellige Ånd. Han skapte helliggjorte mennesker, ikke helliggjorte dager. Hensikten med hans komme til jorden var å oppnå det sabbaten ikke kunne gjøre: å skape nye mennesker, endre de onde syndere i Hans helliggjorte tilhengere, og slå den egoistiske inn tjenere.

Jesus har revolusjonert alle aspekter av vårt åndelige liv. Det er derfor kristne plukket søndag, dagen Jesus hevet, for å feire den nye pakt med hans nye kreasjon. Men Jesus ønsket hans etterfølgere å hvile også, og å meditere på det privilegium å være en del av hans nye kreasjon. Han gjorde ikke befale oss å holde søndag, heller ikke han forbyr oss å holde sabbaten. Han mente ikke at vi blir begrenset av visse dager og fester, men han kom for å frelse syndere. Jesu oppstandelse så markerte begynnelsen på en ny æra som vi ikke lenger bor under anklage loven, men under lagring nåde vår Herre. Dette betyr ikke at kristne er lovløse mennesker. Kristi Ånd som bor i oss er i seg selv kjærlighetens lov, og på samme tid, gir oss kraft til å oppfylle den. Som sådan sabbaten forblir et symbol på den svake gamle pakt, men søndag er et tegn på Kristi seier som markerer den nye pakt.

Noen troende i muslimske land kan ikke hvile på søndag eller sabbaten. Derfor får de sammen på fredag, vel vitende om at Herren selv er med dem som han lovet: "Når to eller tre kommer sammen i mitt navn, er jeg der i midten av dem" (Matteus 18:20). Jesus hadde ikke tenkt å utnevne bestemte dager for tilbedelse, men heller å helliggjøre troende alltid og overalt.


06.5 - Feirer søndag

Hvordan kan kristne hellige dagen av deres Herre? Kjærlighet ber dem om å samle sammen på søndager for tilbedelse og Bibelen målinger, og å prise ham i fellesskapet av helgener. Våre barn, gjester, stipendiat-arbeidere, selv dyr i bodene, bør bli med oss ​​i dag med hvile og i den guddommelige gleden av oppstandelsen som blir husket hver søndag og inkarnert i våre liv. Grunnlaget for de kristne 'glede er dypere enn jødene. Jesus sa: "Dette har jeg talt til dere, at min glede kan være i dere og deres glede kan være fullkommen" (Johannes 15:11, 17:13). Paul skrev også: «Gled dere i Herren alltid. Igjen vil jeg si: Gled dere!" (Filipperne 4:4). "The Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred ..." (Gal 5:22). Slike versene viser oss den typiske ånd søndag. Men de også beskrive ånd av vårt arbeid i løpet av uken, de viser oss hva som bor i en kristen familie skal være like.

Bør vi arbeide på søndager? Som alle andre mennesker, kristne er vanlige folk. De har kropper som blir lei. Det er derfor de trenger for å slappe av og hvile. De er vanlige vesener, og likevel på samme de er Guds barn i Ånden. De lever i kjødet på jorden og sitter åndelig i himmelen med Kristus. De fornekter ikke hviledag i Herrens åsyn. Søndag var ikke opprinnelig ment for å fange opp på søvn, men å ære Gud Faderen og prise ham. Denne dagen tilhører Gud, og vi er ikke ment å gjøre unødvendige jobber. Men vi bør ikke kjøre bort når det kommer til gjerninger av kjærlighet og plikter som redde andre fra fare. Vår rettferdighet er ikke basert på oppfyllelsen av loven, men på forsonende død Kristus som har innpodet begrepet offer inn i våre hjerter. Kommer til offentlig gudstjeneste og andre åndelige møter på søndag er et privilegium forbeholdt kristne. Men det er ikke nok for kristne å mate på deres åndelige mat bare på søndag, bør de også spise maten hver dag, ellers tro, kjærlighet og håp vil svekke. Søndag gir oss en mulighet til å synge i et fellesskap, be som en gruppe og utveksle ideer med kirkemedlemmene for å føle kristen enhet. Alle troende sammen er den åndelige legeme. Den enkelte troende er ikke den viktigste gjenstand for den nye skapningen, heller fellesskapet av helgener som kan sees på søndager spesielt.

Salige er de som besøker de syke, funksjonshemmede og fattige på søndag. Disse troende vil ikke se bensin målere i bilene sine for å se om drivstoff vil være tilstrekkelig for ytterligere 100 kilometer.

Ånden av Herren leder oss til å komme ut av kirken og søk etter de døde i synd. Vi er kalt til å lede dem til omvendelse i Kristus, slik at de kan stige fra sin fortvilelse og hardheartedness. Det er utilgivelig å ikke vitne til vantro om Kristus. Vi er også kalt til å gjøre veldedige handlinger for trengende enkeltpersoner og ressurssvake grupper på Herrens dag.

Søndag gir nok tid til å takke Herren, eie inntil våre svakheter og går i forbønn på vegne av behovene andre mennesker. Og hvis Herren gir oss barn, så vi bør bruke mye tid med dem og synge oppløftende, gledelig kristne sanger med dem. La oss be Jesus om hvordan å oppfylle de tre første bønneemner i Herrens bønn spesielt på søndager.

Hvis vi holde søndag vil vi bli velsignet. Jesus har forberedt mange velsignelser for alle som søker å bli fylt med ånden i Kristus oppstått fra de døde på søndag.


06.6 - Vanhellige søndag

Det er tragisk at mer synd er begått helgene enn på andre dager. På søndager biler forurenser naturen. TV-stasjoner gir bare en kort tid for Guds Ord mens det er mange flere skrekkfilmer, pornografisk eller okkulte show. På søndag noen mennesker arbeider hjemme, i hagen og på låven når de kunne ha gjort det på andre dager i uken. I gammeltestamentlig tid, hvis noen ble fanget arbeider på hviledagen ble han dømt til døden. Hvis vi kunne se alle overtredelsene i helgene, både offentlig og privat i en by bare, ville det bryte våre hjerter eller kjøre oss gal! Bare Guds kjærlighet besitter langmodighet og tålmodighet som venter på synderne.

Har du glemt hva Herren sier om en mann som gjør mennesket urent Hans dag? Hvis vi leser Exodus 31:14-17 vi vil innse hvor viktig det er for oss å forbli stille for Herren (se også Numbers 15:32-36 å forstå behovet for å holde Herrens dag). Kanskje vi bør endre vår livsstil og spør for eksempel våre studenter ikke å gjøre lekser på søndag. Herren truer med å brenne by eller landsby som ikke følger sabbaten som en dag for tilbedelse og hvile (Jeremia 17:22). Vi bør ikke være selvtilfreds om denne advarselen. Hvem vet om verdenskriger og drastiske katastrofer er ikke utfallet av en slik forsømmelse? Bibelen sier: "Ikke bli lurt, er Gud lar seg ikke spotte, for uansett hva en mann purker, at han også høste" (Gal 6:7). Ingen kan bryte Guds bud og komme unna med det.

Hvis Jesus ikke hadde dødd på korset for våre synder og bar straff på våre vegne vi ville være uten håp. Men hans død er ikke en unnskyldning for oss å skjende den dagen Herren. Jesus og disiplene alltid innviet sabbaten. Han levde for å forherlige hans far. Etter hans oppstandelse på den første dag i uken, viste Jesus til sine disipler for å feire det nye fest sin pakt med dem.


06.7 - En ny oppfatning av loven

Når vi tenker på feil måte å holde sabbaten, kan vi se hvor enkelt det er å misforstå denne Guds lov. Jesus ble dømt til døden for å helbrede de syke på sabbaten, og for å si at han er Guds Sønn. Han ble jaget av religiøse ledere i sin tid som i sin fanatisme for Moseloven, hadde mistet sin evne til å elske Gud og mennesker. De var rettferdige utad i en hyklersk måte og vendte det døve øret til kallet til omvendelse. I deres blindhet forherdet de sine hjerter. De var ikke klar til å ombestemme seg. De avviste Gud Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd. De bryr seg ikke for de syke på sabbaten. Så deres ivrige overholdelse av lov om sabbaten hadde omgjort til hykleri. Ikke rart Jesus hadde å si til dem: "Disse menneskene holder seg nær til meg med munnen, og ærer meg med leppene, men deres hjerte er langt borte fra meg. Og forgjeves tilber de Meg, undervisning som doktriner bud menn" (Matteus 15:8,9).

I sin kamp for å lære oss den rette måten å helliggjøre Herrens dag, gjorde Jesus ikke si mye om fungerer eller ikke fungerer, men understreket den rette holdningen til våre hjerter for Gud. Paul fortsatte å fremme denne forståelsen av loven i Kristi ånd. Men han ble forbannet og steinet for undervisning at ikke-jødiske troende ble frigjort fra den gamle pakt. Han lærte oss at vi er frigjort fra anklagen av loven fordi vi har allerede dødd til loven gjennom Kristi død. Derfor loven ikke lenger har myndighet over oss. Men Den Hellige Ånd har satt ny bestilling av Kristi kjærlighet i oss. Denne nye åndelige lov i våre hjerter helliggjør oss og driver oss til å prise den treenige Gud i alle våre tanker, ord og gjerninger. Så er vi ikke lenger tynget av loven, men det fungerer omvendelse og tro på kraften i Den Hellige Ånd i oss. Vi bør huske på at Kristus helliggjør mennesker, ikke dager! Dermed lærer vi den radikale forskjellen mellom Det nye testamente og Det gamle testamente, fra vår forståelse av det fjerde budet.


06.8 - Fredag for muslimer

Muslimer viste at de ikke forstår betydningen av det fjerde budet ved å utnevne fredag som den dagen de viktigste religiøse sammenkomster, og heller oppfylle de gjør det. Muhammad gikk et skritt videre når jøder og kristne avviste hans profet og hans invitasjon til å bli muslimer. Han verken enige på lørdag med jødene og heller ikke på søndag med de kristne. I prøver å etablere sin egen tro, avviste han rekkefølgen i Det gamle testamente og Det nye og i stedet utnevnt fredag som dagen for montering for muslimer. Det er ingen støtte for denne dagen i Skriften, og heller ikke har det noen sammenheng med forløsningsplanen. Faktisk stammer det fra et opprør mot Gud og hans Messias. Fredag har ingen bibelsk bakgrunn eller støtte.

Muslimer går tilbake til jobbene sine rett etter fredagsbønnen. Talene i moskeene på fredag er ofte politisk. Det er ikke sjelden at de blir fulgt av demonstrasjoner med ut-bryter av hat og ødeleggelse. Helliggjørende en bestemt dag eller helliggjørende den troende selv er fortsatt ukjent for muslimske ver-shippers. Allah er ansett å være så stor at innholdet i hans hellighet er ukjent for muslimer, med unntak av hans navn. Dette viser hvorfor Islam står langt under nivået den gamle pakt, så langt som dette budet er bekymret. De har ikke den minste idé om frelse og nyskaping i den nye pakt.

Men vi takker ham som ble oppreist fra de døde, for han utførte sine mirakler på sabbaten og på ukedager. Han stod opp fra de døde på den første dag i uken, og ga en helt ny mening til den dagen. Oh, som hver søndag ville være som en soloppgang for hver ny uke skinner med oppkvikkende Herrens ord, "Et nytt bud gir jeg dere, at dere skal elske hverandre, likesom jeg har elsket deg, at du også elsker hverandre . Av dette skal alle kjenne at dere er mine disipler, om dere har kjærlighet til hverandre "(Joh 13:34-35).

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on March 12, 2014, at 08:08 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)