Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 016 (The Letter of Jesus Christ to the Church Leader in Thyatira)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.2 ПЪРВОТО ВИДЕНИЕ И НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЗЕМЯТА: Явяването на Човешкият Син Да освети неговите църкви (ОТКРОВЕНИЕ 1:9 - 3:22)
ЧАСТ 1.2.2 БУКВИТЕ НА ИСУС ХРИСТОС ДО СЕДЕМТЕ ЦЪРКВИ В МАЛА АЗИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 2:1 - 3:21)

4. Писмото на Исус Христос на Църквата Лидер в Тиатир (Откровение 2:18-29)


ОТКРОВЕНИЕ 2:18-29
18 До ангела на събранието в Тиатир запис: "Син на Бога, който има очи като огнен пламък, и краката му са като лъскава мед, казва, че тези неща: 19 Зная твоите дела, твоята любов, вяра,услуги, търпение, и че последните ти дела са повече от първото. 20 Но имам това против тебе, че си понасят жена, Езавел, която нарича себе си пророчица. Тя учи и прелъстява Моите слуги да блудстват и да ядат идоложертвено. 21 Дадох си време да се покаят, но тя отказва да се покаят за сексуалната си неморалност. 22 Ето, аз ще я хвърли в леглото, и онези, които прелюбодействат с нея в голяма потисничество, освен ако те не се покаят от нейните творби. 23 ще убие децата си със смъртта, и всичките църкви ще познаят, че Аз съм този, който търси умовете и сърцата. Ще дам на всеки един от вас според делата си. 24 Но да ти кажа, за останалите, които са в Тиатир, колкото не е нужно това учение, които не знаят това, което някои наричат "дълбоките неща на Сатана", на вас казвам, аз не съм пускането всяка друга тежест върху вас. 25 Въпреки това, това, което имате здраво, докато дойда. 26 Този, който победи, и който пази моите работи до края, за него ще дам власт над народите. 27 Той ще ги управлява с желязна тояга, разбивайки ги като глинени саксии, както и Аз получих от Отца Си: 28 и аз ще му дам зорницата. 29 Който има ухо, нека слуша какво говори Духът към църквите."

И Ангел на Църквата в Тиатир запис: Командата на Йоан да пише на всеки един от църковните лидери се повтаря. Думи, разкрити в писмата не са човешки думи, но откровение на възкръсналия Господ и Спасител.

Тиатир е град, разположен между Пергам и Сардис, североизточно от Ефес и Измир. Това е родното място на Лидия, продавач на луксозни лилаво боядисани дрехи, които по късно са живели във Филипи. Днешното име на Тиатир е (Деяния 16:14-40).

Някои коментатори смятат, че църквата в Тиатир е твърде малък, за да се нарича църква. Според еврейските обичаи, синагога трябваше да се състои от най малко десет души. Но в Ню Кесария, е имало епископ, назначен за една църква, която включваше само 17 вярващите. Повечето от членовете на църквата в Тиатир се към привлекателна пророчица и са отпаднали от простите учения на църквата министър. Лидерът на църквата в Тиатир е вероятно, които се бяха събрали около него останалата част от верните паство.

Божия Син, има очи като огнен пламък, и краката приличат на лъскава мед: Въвеждане на Исус Христос по този начин на всички врати мъгла и прониква в споменатите по горе имена. Чуваме от собствената си уста, че Той е Син на Бога. В Тиатир, той не говори като на Човешкия Син, нито като Спасител и Изкупител на света, но се появява в блестящи Неговата божествена слава да съди и да унищожи злия дух в църквата, за да може царството на своя Небесен Отец не страдат щети.

Това по скоро необичайно самостоятелно свидетелството за Исус е един от кратък, но решаващ показатели в книгата Откровение по отношение на тайната на Божествената Синовничеството на Христос и бащинството на Бог. С това свидетелство Исус се отнася до обещание в Псалм 2, където хиляда години по рано и по драматичен начин, показанията на Своя Отец бе разкри: "Ти си Моят Син, днес аз ви родих." (Стих 7)

Във втората книга на Самуил (7:14), Господ тайната на Бога Синовничеството на Исус, преди очите на пророк Давид и потвърди пред царя, че той не е да се построи къща за Бога, а по скоро, Сам Господ щеше да построи къща за Давида (династия). За тази цел той избра син на Давид, който в същото време е Божия Син, който трябва да изгради духовен дом на Господа, това е Неговата църква.

(Псалм 2:8-12) четем, че тази божествена Човешкият Син ще се произнесе не само синовете на Яков, но всички народи. Той ще унищожи всички дяволски сили в тях (2 Коринтяни 10:4-5), подадени князът на този свят (1 Йоан 3:8), както и започване на божественото царство на мира. Всички царе и съдии трябва да променят мнението си, да се покаем и целуна краката на уникалният Син на Бога (Филипяни 2:12, Евреи 12:28; Откровение 2:27; 12:5; 19:15).

Се яви Божият Син на Джон с очи като огнен пламък, такива, че няма мисъл или постъпка може да бъде скрита от погледа му. Той вижда всичко в дълбочина и съдии с Висшия правосъдие. Той разделя светлината от тъмнината; никакви лъжи или трикове останат скрити пред очите му. Неговите нозе приличат на лъскава мед знак на незабавен и необратим изпълнение на правосъдието. Той ще стъпче непокорни духове и да ги направи пепел. Сам Бог ще направи Своите врагове подножие на нозете Му (Псалм 110:1).

В лъскавата си слава на Божия Син разговаря с лидера на църквата в Тиатир. Само за този свещеник Христос е разкрил Себе Си като Син на Бога. С този вид Той потвърди също в изгнание Йоан на Патмос Предишният му свидетелство, че Исус е въплътеното Слово и Единородният Син на Бога. Той дойде до Тиатир, за да се прецени, консумират, доставка и очисти застрашени църква.

Знам твоите дела, Любов, услуги, вяра и вашето търпение, и за твоите дела, последният не са повече от първите: Никога не са имали църковен лидер е толкова широко похвали от Исус за вярната си служба като този човек в Тиатир. Исус го е гледала с очите си, които са като огнен пламък, видял в дълбините на него и го разбира. Той е видял, че пратеникът на тази църква не е нито философия нито един обществен говорител, но са служили на практика, за да се прослави Син на Бога. Той обичаше членовете на неговата църква, неговото семейство и неговите врагове, и служи не ги егоизъм или самоутвърждаване. Божията любов е по скоро се изля в сърцето му от Светия Дух, който е работил в него (Римляни 5:5). Службата му е бил установен въз вярност и ръководството на Духа. Той не е имал намерение да съживи неговата църква от личната си сила, но търпеливо изчака, за това, което Господ ще направи. Той не безмилостно критикува трудните членове на неговата църква или да ги изобличи преди другите, но ги е търпял с дълготърпение на Духа.

Този човек бил състрадателен, добър и траен в неговата църква. Въпреки че антихристиянска духове живееше в неговата църква, той не отпаднат от първата си любов като министър в Ефес. Неговите услуги, които не са станали рутинни работи. Колкото повече той е работил толкова повече той произвежда. Падежът на любовта му се осъществява в растящата му министерства, както по отношение на качеството, така и в дълготърпение. Той бил верен и опитен в страдания.

Съдебната опис на Вечния Съдия доведе в най почтен и дълготраен похвала на министъра на Тиатир. Но Господ намери слабо място в него на пациентите си издръжливост и изобилна любов, той е срам за наказване на злото жена в неговата църква. Може би той не е имал дар за разпознаване на духове, и по този начин да се издържа с дълготърпение излъже жена, която изкушават членовете на неговата църква с нея предсказания. Липсваше му способността да управлява и да се накаже, и, следователно, Господ му побърза да му помогне. Неговият верен слуга Той трябваше да укоряват за отдаване под наем на тази опасна жена крадат в църквата и гнездо в него.

Имам няколко неща "Срещу вас, Защото ви позволи тази жена Езавел, който нарича себе си пророчица: Думите на Исус означават ужасно предупреждение. Лъжливият пророчица е довело до прекъсване на правомощията сатанински в духовната сфера на църквата в Тиатир. В Стария Завет Бог е заповядал, че всеки лъжлив пророк веднага да бъде убит. (Второзаконие 13:5-6; 18:20; 1 Царе 18:19, 40; Еремия 14:14-15; 28:15-16). Павел проклел всеки дух, който проповядва друго благовестие от това, което той е обявен (Галатяни 1:8-9). Господ счита фалшивите откровение и демонични съблазните, които са проникнали в църквата на Тиатир, за да бъде на такова изключително значение, че Той е възкръснал и забърза като съдия, за да осъдят фалшивата пророчица лично.

В Стария Завет кралица Езавел е съпруга на цар Ахав. Тя не е сама твърдят, пророчица, но е все пак, донесе четири сто пророка на Астарта от Тир в светата земя и истински пророци на Господ уби безмилостно. Тя символизира правомощията противоположни Бог, който навлиза в духовна територия на Бога и иска да се бори срещу Неговото влияние.

Фалшиви пророци са голяма опасност за църквата на Исус Христос. Те могат да имат различни имена и изяви, атрактивни лозунги, както и примамливи учения, както и тези на Русо, който учи, че човек е добър в себе си, или "Карл Маркс" в книгата си "Капитал", или Хитлер в книгата си " мой" (в която той възнамеряваше да направи арийската раса господстващо), или Мохамед в Корана му, в които той отрича божествеността на Христос. Християни, които обожествяват филиал на Дева Мария с фалшиви пророци. Те отнемат сърцата на хората, да ги обвърже с собствените си богове или празни идеали, и ги напълнете със странен дух. Те заблуждават хората в духовно блудство, че те не могат да обичат Исус "сам", но дяволът, който е представен чрез неговите блестящи емисари.

Павел учи, "Жените нека мълчат в църквите" (1 Коринтяни 14:34). Исус упрекна министъра на църквата, защото той нека този модерен Езавел учат редовно в заседанията. Може би на говорителя не е имал дара на проповядване и доставени проповедите си по скучен начин, без използване на атрактивни думи, и, следователно, благодарен на тази жена за привеждане на дейността и ветровете на промяната в неговата църква. Въпреки това той не се признае, че тя е средство за странен дух, този, който се бореше за правата на жената и повече. Светият Дух не говори чрез нея. Тази жена е толкова привлекателна, умна и чаровна, че тя подмами дори праведни мъже със сладки приказки. Министърът на църквата не тестват учението на тези духове в сърцето си, но са ги толерирали. Той не се признае, че на Отца, Сина и Светия Дух вече не са център в феминистки проповядването на тази жена. Тя водеше членовете на църквата да проникнат дълбоко в проучване на Сатана, с щедра снизхождение бъде позволено за прелюбодеяние и блудство, които бяха обяснени като практическото прилагане на "любов".

Жената привлече мъжете към нея, ги свързва към себе си, и в крайна сметка ги поведе в разпуснат фестивали на идолопоклонничеството, с придружаващи оргии. Курсът на църквата в Тиатир започна с извършване на блудство, и продължи да яде идоложертвено, докато хода на църквата в Пергам се наредиха обратното (Откровение 2:14). Многократно е било установено, че духовно прелюбодейство води до физическа изневяра. Където и страх от Бога изчезва, святостта на Бога става закрита в Светата Троица. Нечисти работи скоро ще се появи.

Аз я даде време да се покаят за сексуалната си грехове, и тя не се покаяха: Исус е дал демона притежавал фалшиви време пророчица и възможност да се покае. Тя имаше свободата да избират. Тези, които са длъжни да злите духове може да се каже дали или не искат да се избави от робството на греховете си. Те могат да вика за помощ и да се хвърли в краката на своя Спасител, така че той може да ги избави от властта на дявола "Който върши грях, е роб на греха. ... Следователно, ако Синът ви освободи, ще бъдат наистина свободни" (Йоан 8:34, 36).

Фалшивата пророчица в Тиатир, обаче, не е готов да се откаже от греховете си. Тя обичаше нечистият дух, който се произнесе в нея. Исус многократно е призовавал хората на Ерусалим и техните лидери да дойде при него, но те все още не са готови (Матей 23:37-39). Те са откъснати от Неговото спасение, така че не можеше да ги освободи (Йоан 5:37-40). Ето защо, Божият съд стана неизбежна. Чрез леене и отхвърлят своя Спасител самите те осъди.

Всъщност аз ще я хвърли в болничното си легло, и онези, които прелюбодействат с нея в голяма скръб, ако не се покаят за делата си: Господ не е убил великия измамник веднага, независимо от твърдостта на сърцето си. Той отново я даде час и ден да се покаят, преди той да я нанесе, може би с Чумата, които обаче биха могли да бъдат излекувани от. Нейната скръб може да се сравни с болестта на СПИН, които неизлечимо нанася много през робството на своите страсти.

Тези, които са прелюбодействувал с нея стана изключително уплашени и не се знае дали те са били нанесени от същата болест. Освен това, целият град говори за "нечист набожен". Те държат далеч от тях, защото все още е налице опасност от заразна инфекция. Немилост, изолация и страха от смъртта са резултат на преподаването на фалшивата пророчица. Исус каза: "По плодовете им ще ги познаете." (Матей 7:16)

Ще убия децата си със смъртта. И ще дам Всеки един от вас според делата му: Децата на тази мултикултурно общение изневяра всички ще умрат, точно както първото дете на Дейвид, плод на блуден контакт с Витсавее, умря. Фалшивата пророчица нужда от една последна идея в сърцето си, преди смъртта я изпревари. Болка и страдание за нея умиращи деца все още трябва да я карам да се покаят. И все пак не всички деца на прелюбодейците ще трябва да умре, защото в противен случай милиони малки деца ще загинат. Исус ни учеше да не проклина прелюбодейци, когато той каза, "Който е без грях между вас, нека пръв хвърли камък по нея" (Йоан 8:7).

Отклоняването членове на църквата, които Господ все още се нарича в стих 20 "Моите служители", които са били изкушени от фалшивата пророчица и прелюбодействувал с нея, трябва да се признае в това решение на Сина на Бог това, което често четем в Библията, "Не се заблуждавайте, Бог не е за подиграване, за каквото посее човек, това ще и да пожъне" (Галатяни 6:7). Те трябваше да се признае, че те не са само съгреших против себе си и църквата, но преди всичко срещу Бога. Веднага след като измамените признае и да изповядат греховете си и да съжалявате, омраза, и да ги остави те могат да получат благодат и прошка.

Движение за обновление чрез Сина на Божия съд е не само да се съживи църквата в Тиатир, но също така и всички църкви в Мала Азия. Те трябваше да започнат разбирането, че Господ е жив! Той е свят и толерира никакъв грях. Неговата присъда започва с църквата. Ние също не са по добри от братя, които се отклоняват. Исус каза: "Който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си" (Матей 5:28). Ли сме всички са прелюбодейци пред Бога?

Благият страх на Сина на Божията святост трябва да се разпространи във всички църкви, които е необходимо да се признае, че благодатта не е евтина. Който го използва като предлог, за да покрие неговите беззакония ще отпадне от благодатта и да бъдат осъдени според собствените си зли работи. , Който се покланя на други богове, духове, светци и пророци до Бог, и ги почита над всичко друго, ще видите, че всички те са мъртви грешници и не са в състояние да му помогне в последното решение. Само онези, които се придържат към Исус и пребъдвам в Неговата подслон, живеят в Неговото смирение и под ръководството на Неговия дух, ще се удостои с пълно опрощение. Този, който изоставя свой Спасител ще видите как нещата се разбира за него в решението без Неговата благодат. Всяка дума, всяко дело и всяка мисъл ще бъде претеглено в светлината на Бог. Духът на Бог ще разгледа сърцето и ума си през и чрез да видите къде си намерения и похотите да. Достойнство, нито самодоволство ще остане, но само вина и всички твърде късно разкаяние. Решение очаква всеки, който се отклонява от благодатта и се гради бъдещето си върху основата на собствените си произведения или постигане на други хора.

МОЛИТВА: Господ Исус, да ни пази от предсказване, приказлив учители, министри и дами, че те не могат да ни доведат до науки и лъжи на Сатана. Вие се скара на прелъстител в Тиатир, които не е подготвен да се покаят и предсказал смъртта си, с децата си. Почистете нашите църкви от измамни учения и нека не лукавия убие духовния живот в своите последователи.

ВЪПРОС:

  1. Защо Христос ядосан за верен пастор в църквата на Тиатир?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 26, 2013, at 10:39 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)