Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 012 (The Letter of Jesus Christ to the Pastor in Smyrna)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.2 ПЪРВОТО ВИДЕНИЕ И НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЗЕМЯТА: Явяването на Човешкият Син Да освети неговите църкви (ОТКРОВЕНИЕ 1:9 - 3:22)
ЧАСТ 1.2.2 БУКВИТЕ НА ИСУС ХРИСТОС ДО СЕДЕМТЕ ЦЪРКВИ В МАЛА АЗИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 2:1 - 3:21)

2. Писмото на Исус Христос на Пастор в Смирна (Измир) (Откровение 2:8-11)


ОТКРОВЕНИЕ 2:8-11
8 До ангела на събранието в Смирна пишат: "Първата и последната, който е мъртъв и се върне към живота, казва, че тези неща: 9, които познавам вашите творби, потисничество и сиромашия (но пак си богат), ибогохулство от тези, които казват, че са евреи, а те не са, но са синагога на Сатана. 10 Не се страхувай от нещата, които са на път да страдат. Ето, дяволът е на път да хвърли някои от вас в тъмница, които могат да бъдат тествани и вие ще имате потисничество в продължение на десет дни. Бъди верен до смърт и Аз ще ти дам венеца на живота. 11 Който има ухо, нека слуша какво говори Духът към църквите. Който победи, няма да бъдат засегнати от втората смърт."

Това казва Първият и Последният, Който бе мъртъв, и оживя: Смирна (Измир) беше богат пристанищен град, който е дом на богатите и влиятелни евреи. Една малка конгрегация е разработен във връзка с синагогата им. Това общество е духовно заземен в Христа, но е скромен и незначителен, и се проведе в презрение от обществото.

Живия Господ заповяда на ясновидеца да пишат в този малък, презрени и омаловажена срещане, разположен в средата на тази просперираща и процъфтяващ град пристанище. Той особено искаше да се утеши, укрепи и насърчи лидер на това общество, който е бил в този град и на Неговия Пратеник. За тази цел той използва едно изречение от визията като отговор на диагнозата му на тази църква. Точно както Самият Господ е преследван, страда, умира и се повиши отново на третия ден, така също е този малък срещане не да се свие от преследвания и страдания; тя е да намерите Разбира се, че е на действие на живот и пример на Исус. Ученичеството не винаги води до успех и чест, а от време на време страдание и унижение. Трудностите и смърт, обаче, не са целта на християнския живот, а по скоро, победа, възкресение и вечен живот ни е обещано да.

За трети път четем благочестивите инструкция, която се простира като златна нишка през целия откровение на Исус Христос: "Аз съм първият и последният!" С тези думи Бог и Христос произнася тяхната божественост недвусмислено. Пред тях нямаше нищо, а след тях никой няма да оспори тяхното правосъдие, власт, и царство. Отца и Сина, като един Бог в пълно единство, и изкупил света. Те също така ще го съди един ден. От Него, в Него и Него чрез всички неща. Той е създател и съдия. Той е Господ. Нищо не съществува или се случва освен на знанията и волята на нашия Отец и Изкупител. Неговото вечно съществуване преодолява всички сили, които се опитват да му се противопоставят. Той е вечен живот.

Неговата божествена същност откровение, Исус добавя специална характеристика: фактът, че той е мъртъв, но сега е жив посочи Разпети петък и Великден. Святостта на Бога, че ни осъжда, както и самостоятелно жертвена любов и вечен живот на Сина, осъществено нашето спасение за 72 часа. Греха, смъртта, Сатана, и решението вече не може да има власт над човек, който се е вкопчил в Божия Агнец. Ако не беше за жертвената смърт на Исус, ние всички ще бъде осъден. Но в Неговото възкресение Той разкри не само неговото, но и вечен живот. Той беше мъртъв, но виж, Той е жив! Това са окуражаващи думи на Исус Христос до църквата в Смирна.

Знам твоите дела, скръб, и бедността (но пак си богат): Самият Исус претърпял глад и жажда, докато той е в пустинята, в затвора, а по време на Неговото мъчение, което е довело до смърт. Той имаше право да кажа на пастора в Смирна: Познавам и разбирам вашата ситуация. Аз съм съпричастен с вас. Но точно както не е изоставен от Бог, така че също може да се чувстват вечно безопасно в Неговата любов.

Като съедини с Христос чрез вяра не ни гарантира богат, удобен, или успешен живот много по малко, признаването от тези в уважаваната позиции на властта. Но Бог може да се прослави чрез физически лица или цели църкви, точно когато те са бедни, преследвани, или гледат с презрение. Любовта на изгонените за своя Господ, намиране на комфорт по време на опасност, техните нужди са изпълнени чрез вяра, и благодарността си към грижовен Отца си ги освещава. Те се натрупват духовни богатства, че тези, които са доволни, силен, решение или известен, никога не може да знае.

Бедна вдовица, която има Христос в Святия Дух е по богат от компютърен гуру Бил Гейтс, за когото Бог е без значение. Безработен баща, който пита за ежедневна хляба си с вяра, от Бога е по богат в познаването на триединния Бог, отколкото някои уважаваната епископи, пастири, или с гарантирани доходи старейшини. Повечето християнски работи, които не са финансирани от милионери или заможен, но по скоро от искрена Молитва и на онези, които сами по себе си са имали трудности и които, чрез осветяване от Светия Дух, са в състояние да се види вътрешната и външната изработка на Царството Небесно. Лептата на вдовицата е по силен от дарения от гордите сърца. Въпреки бедността, църквата в Смирна, предлагани Исус вярно.

От какво се състои богатството на църквата в Смирна? Благодатта на Исус Христос, любовта на Бога и общението на Светия Дух са имали по време на трудности от членовете на тази църква. Тяхната вяра не е само интелектуално съгласие за някои истини, а по скоро, беше изпитана реалност. Те са живели в присъствието на Бог, тъй като тялото на Христос и като храм на Светия Дух. Своето божествено богатство в Христос има вечен вещество. Те не се доверяват, в нетрайни злато, земното чест, или земни блага (Псалм 34:11, Лука 6:20, 12:21, 2 Коринтяни 6:10; 1 Тимотей 6:18; Яков 2:5). Бедността със скромност често води до освещение на вярващите в Христос. Въпреки това, без трудности и бедността на Христос често водят към омраза, завист, революция, и проклятия. Но вярващ в Христос могат да получат още по големи духовни богатства чрез бедността.

Как те клеветят на тези, които казват, че са евреи и не са, но са синагога на Сатана: В Смирна имаше относително силен еврейското общество с известна синагогата. Много е вероятно, че в началото на християните от еврейски и езически произход в тази синагога, са вярвали в Бога на Авраам, заедно с ортодоксалните евреи. Те също така да прочетете закона на Мойсей, Псалмите на Давид, и обещанията на пророците, и разбра всичко като позовавания на Месията.'''

Все пак, реалността на разпънатия Месия доведе до разделение, омраза и отричане, за бойкотиране на бизнеса и ограничаване на търговията. Унищожаването на търговски споразумения, довели до съдебни обвинения и производство, последвано от обвиненията на размирици. Конфликтът се основава в крайна сметка на Въпрос: Кой е евреин? Членовете на синагогата в Смирна посочи древната тяхна племенна история, роден от еврейска майка, мъжки обрязването, или тяхното спазване на съботата. Те представиха доказателства на еврейската си вяра.

Въпреки това, християните от еврейски или езически произход посочи техния духовен живот и призна, че биологичното обрязване на плътта не означава автоматично да доведе до чистотата на сърцето. Спазването на съботата е само един от останките на религия по силата на закон, който в крайна сметка води до Божия гняв и осъждение. Християните призна, че духовното прераждане на Светия Дух е истинското обрязване на сърцето. Събранието на възродения е единственият храм на Светия Дух. Събирането заедно на християните в неделя свидетелства за Възкресението на Христос като отправна точка за ново творение, този, който е построен на оправданието чрез вяра.

Все повече и повече на конфликта в еврейската идентичност се основава на личността на Исус, и дали той е обещаният Месия и истински служител на Бога според Исая 53. Но евреите на синагогата се втвърдява все повече срещу Синът на Мария и изрази обществени богохулства срещу него и майка му (Откровение 12:17).

Лицето на Исус Христос е точка на раздора за еврейските християни по отношение кой е и кой не е бил истински евреин и израилтянин. Но тъй като враждебността на членовете на синагогата към активните християни расте непрекъснато, възкръсналия Господ Сам трябваше да се произнесе шокиращото решение, че традиционните евреи в Смирна не са истински евреи, въпреки тяхното биологично еврейско потекло. Синагогите им по никакъв начин не храм на Светия Дух, а по скоро място за срещи, които са се превърнали в център на духа на Сатана. Докато той е бил все още жив, Исус вече казах за индивидуални, фанатични еврейски опоненти, че Авраам не е баща им, а по скоро самият Сатана. План за битка на благочестивите, анти християнски пазителите на Закона, не са се променили след две поколения (Йоан 8:37, 16:2).

Бихме искали да твърдят, че не всеки евреин мразеше или проклет Исус. Всички апостоли, авторите на евангелията, както и цялата оригинална църквата в Ерусалим бяха направени на Месиански християни. Изливането на Светия Дух ги прави в синагогата на Бог, в която пълнотата на Божеството се установява. Спасението идва от евреите! (Йоан 4:22). До днес, всички вярващи са живели според думите на Христос и свидетелството на Неговите апостоли. Тяхното свидетелство е нашият живот.

МОЛИТВА: O Възкръсналия Господ, ние ви благодаря, защото Ти укрепи министър на църквата в Смирна в неговите проблеми сред преследването срещу него и призна, че да го центъра на Сатана в неговия град. Обогатява презрян министър, докато неговата доброта, толерантност и търпение стана ясно. Помогнете на вярващи и църковни министри днес, когато лъжи и гонения дойде до тях, че те могат да ходят вярно с вас дори и в долината на сянката на смъртта.

ВЪПРОС:

  1. Какво е състоянието на пастора на църквата в Смирна?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 26, 2013, at 10:26 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)