Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 011 (The Letter of Jesus Christ to the Pastor in Ephesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.2 ПЪРВОТО ВИДЕНИЕ И НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЗЕМЯТА: Явяването на Човешкият Син Да освети неговите църкви (ОТКРОВЕНИЕ 1:9 - 3:22)
ЧАСТ 1.2.2 БУКВИТЕ НА ИСУС ХРИСТОС ДО СЕДЕМТЕ ЦЪРКВИ В МАЛА АЗИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 2:1 - 3:21)

1. Писмо на Исус Христос на Пастор в Ефес (Откровение 2:1-7)


Но имам това против тебе, че сте оставил първата си любов: Критиките, насочени към трудолюбивите пастор го удари като гръм от небето. Исус, като видя неговата искреност, натиск, за да се справят добре, фанатизма си за истината, и верността му в експлоатация. Но Господ не е казал, че този пастор не са имали любов на всички, за многобройните му се оказа чувството му за саможертва. Критика Господ е по скоро насочена към типа на любовта независимо дали тя е все още гори, ентусиазирани, чист, детско, по уверени и изпълнен с радост. Тази църква и нейните лидери, водени твърди битки за истината на Евангелието. Те трябваше да се излага, оказва съпротива, и да анулира лъжи. Те са се борили дявола лично. Въпреки това, усърдието на истината, любовта на мнозинството охладнее. Самият Исус предупреди: "И понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее" (Матей 24:12-13).

Исус, обаче, ни показа какво е "първата си любов" означава. Той поздрави Юда като приятел, като този човек му предател целувка по бузата му. Той се молеше на Кръста, а в мъчителна болка: "Отче, прости им, защото не знаят какво правят" (Лука 23:34). Исус е дал всичко от себе си самото му аз за да спаси нас, недостойните и несправедливи. Спестяване на любовта му е мотивът на "първа любов".

Святият Дух ни принуждава да обичаме нашите врагове. Истински християнин ученичество може да се види в постоянна Молитва: за всички, които се противопоставят, налягане, или да ни навреди. Ние трябва да обичаме, а не омраза, зли лъжци. Когато се сблъскат с такива хора, истината не трябва да бъде спрян, но тактично обявена. Този, който говори истината без любов е като човек, който удари друг с клуба, и той, който практикува любов без истина рискува да стане лицемер или лъжец. Въпреки това, присъединявайки се към любов с истината е чудото на Светия Дух, и ние трябва да се молим усърдно за този дар.

Който се ръководи от първата си любов, благодарение на Отца, Сина и Светия Дух от цялото му същество за необясним Неговата любов, благодат, милост и търпение. Мощният похвала на спасените и осветена е проява на духовното прераждане, а не само в началото на спасението, но през цялата вечност. Радостен обожание на обратно изкупените почести на Светата Троица. Преустановяване на пеенето в нашите сърца? Скъса струна в душите ни? Мюсюлманите не се пее в техните церемонии, показващи преклонение, но християни живеят, за да пеем хваления на своя Господ. обожаван Един от тях е тайната на нашата отдаденост, защото първо Той възлюби нас. Нашата служба на Бога не се основава на страха ни от Него, но на нашата благодарност и похвала за Неговата вечна любов. Исус се присъедини към всички заповеди на Стария и Новия Завет в едно изречение: "Нова заповед ви давам, да любите един друг, както Аз ви възлюбих, така и вие да се любите един друг. По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако имате любов помежду си "(Йоан 13:34-35). С тази команда, Исус Себе Си мярката на истинската любов. "Първа любов", е любовта, която Исус има за Отца и човечеството. Само в Него, с Него и Него чрез можем да практикуват тази любов.

Помни, прочее, от мястото, където са паднали: Покайте се и върши първите си дела! Ние не трябва да носят, както обикновено, когато Словото на Бог ни говори, а по скоро, да станем още и отразяват върху това, което съм чувал или чел. В тишината пред Бога греховете ни ще започне да се говори на висок глас. Помни, прочее, от където са паднали! Не е повален, но ставам. Изповядайте греховете си пред своя Бог, и да се съгласува с врага си. Ако мразиш някого в сърцето си, вашата "първа любов" не може да се развие напълно в сърцето си. Прости си противник, защото ако не може, тогава Бог ще не ти простя. Ако смачка гордостта си и омразата и да станат като вода в Божиите ръце, тогава Той може да излее Святия Дух във вас и ще ви даде Неговата безгранична любов. Тази любов ще ви закара до евангелизация в експлоатация, и да Молитва: Исус иска да се прояви във вас. Неговата сила е съвършена в слабост (2 Коринтяни 12:9).

Малко хора наистина се покаят, защото те искат нито да потвърдя, нито да изповядат греховете си. Но покаянието е радостен акт, тъй като се възстановява от заболяване. Който иска да се покаят, да се молим за твърда воля да се откаже и да мразя греха и в някои случаи да компенсирам. Светият Дух ще ни доведе до връщане неща, които не принадлежат към нас и да поиска прошка от тези, които са обидили. Нашата гордост, егоизъм, егоизмът и алчността трябва да бъдат поставени на разстояние, така че смирение и същността на Христос може да се оформи в нас.

Който се кае не трябва да остане в депресията си и не трябва да се стремят самоусъвършенстване в собствената си сила, по скоро, защото такава е била пречистена чрез пролятата кръв на Христос, той трябва да се издигне в силата си и обичат и да започне да служи други. В църквата са необходими най разнообразни услуги. Те не трябва да се извършва рутинно, прибързано и без любов, а по скоро, те трябва да се извършва спонтанно и с радост чрез обитаващия присъствието на Христос и се процедира, от Неговото спокойствие.

Аз ще дойда при тебе скоро и премахване на светилника ти от мястото му ако не се покаете: Божият съд започва в Неговата Църква. Бог ще съди овчарите първо и след това стадото, според Неговото Слово. Той прониква в сърцата си, разрушава тяхната гордост, и слага край на празна техния бизнес.

Исус трябваше да насочи думите на заплаха за пастор в Ефес, защото този човек не може да си намери правилното условия сред всички на своята дейност и коравосърдечието. Духовния живот на срещане този пастор е в риск. Следователно, Исус поставя знак стоп директно пред очите му: той не може да продължава по този начин вече! Ако този човек няма да се промени от земята, Исус трябва да дойде и да го накажа.

От какво ще се състои мъчението на Исус? Господ заплаши, че самият той ще дойде и ще пренасочат много зает и чул сърце пастор. Идването на Христос не е само слънце и добро състояние, но също така и наказанието, което произвежда положителна промяна в любимия чрез болезнена корекция. Това води до правилното пренасочване на мотиви в любимата.

Господ не казват, че Той ще изгасне и отмяна на лампата на църквата, но че Той ще го преместите на друго място. Ако членовете на църквата забележите повече любов в техния лидер и ако му липсва духовен надзор и не чуват гласа на Добрия Пастир в проповедите си, те ще спрат да идват да си църква и да намерят друг, в който те ще получават храна за тяхното души, както и комфорт, сила и любов. В обществото няма да бъде разрушен, но разпръснати, и зает проповедник, който липсва в любовта, ще бъдат премахнати. Празните църкви са често признаци на неадекватно покаяние от своите лидери и старейшини. Те трябва да се научат да стане още в присъствието на Исус Христос, и да му се кланяте, така че Господ може да ги изпълни със Своята любов. Тогава обществото ще получат нов блясък и жизненост. Светият Дух иска да води такива духовно настроени каещите се на хора, които се нуждаят от нашата помощ, ориентиране, комфорт, и насърчение.

Това второ споменаване на идването на Исус Христос в Откровение се отнася до натоварения църква лидер в Ефес, който, въпреки че е много зает, за Господа, въпреки това е загубил първата си любов. Първото споменаване на идването на Исус, свързани с обещаната покаянието на евреите в Неговото завръщане (Откровение 1:7). И двата примера показват пастирска любов на Исус като мотив за Неговото завръщане.

Но това, което трябва, които ви мразят делата на Николай тен, които и Аз мразя: Не е известно днес, точно кой николаитите. Това е малко вероятно има някаква връзка между тях и Никола, посочени в Деяния 6:5, за този човек е изпълнен с Духа дякон и евангелист. Вместо това, тя се предполага, че църква член или група от съмишленици са били посочени, може би една група, която се опитва да създаде фалшив мир с анимисти или евреите в Ефес. Те се опитват да се приведе в съответствие с тези, чиито убеждения са различни от техните. Възможно е, че те потвърдиха оправданието чрез закона и необходимостта от обрязването. Те могат също така да отиде на идолопоклонниците и част в техните жертвени празници в храма на Артемида, на която присъствието на жени, вино и песни доведе до неприлични оргии.

Исус каза лидерът на тази църква, че той сам провеждане подходящ начин, когато той съди и мразеше тези синкретична увертюри. Въпреки това, Исус не отхвърли николаитите като лица, а по скоро, той просто отхвърли делата им. Исус мрази греха, но обича грешника. Той изгони нечистите духове и освободи тези, които са притежавали. Това е Светият Дух, който ни кара не само да обичаме всички хора, но също така и да разкрие и осъди тяхната грешка. Всеки християнин е призван да обичам хиндуисти, будисти, мюсюлмани и евреи с цялото си сърце. Въпреки това, ученията и делата на тези хора, както и техния дух, трябва да бъдат изложени, мразеше, и е отхвърлил като анти християнски сили и машинации.

Исус, олицетворение на Божията любов, често казва, че Той също мразеше делата на николаитите. Какво обвинителен думи! Светият Дух не позволява компромис с греха. Той самият е свято и освещава всички, които следват Исус. Той ни отделя от всички светогледи и хора, които се противопоставят на духа на Исус Христос, така че ние няма да участва в техните злите и нечисти практики. Исус не позволява компромис с всяко беззаконие или грях. Въпреки това, в същото време Духът на Исус принуждава ни да почитаме и уважаваме всички хиндуисти, будисти, мюсюлмани, евреи, и други хора, да се моли и да се жертва за тях, да евангелизират и ги обслужват. Но ние сме нито да потвърди техните анти християнски практики, нито да участват в тях. Способността да мрази греха, но любов грешниците не е човешко постижение, а по скоро подарък на Исус Христос. Този привиден конфликт виждаме един аспект на Божието спасение, което всеки християнин трябва да практикуват и проповядват: да останат непоколебими в първата любов, а също така мрази всички демонични сили.

Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите: Св. Климент Александрийски пише, че вярата е ухото на душата. Исус каза: "Моите овце слушат гласа Ми" (Йоан 10:27). Това е благодатта на Бога, когато Той ни говори и когато чуваме и разбираме Неговите думи. Исус иска да премахне "тапи за уши" на самооправдание, самодостатъчност, и над бизнес от ушите ни, така че ние можем спокойно да се научат да чуя отново в Неговото присъствие.

Ние трябва да поиска Исус в Молитва, че ние не си падат по други гласове, а по скоро, че ние слушат думите на Светия Дух. Ние сме в отчаяна нужда от дара на Светия Дух на духовна проницателност, така че ние няма да се изтълкуват погрешно гласът на Сатаната за гласа на Бог. Мохамед е искал да бъде пратеник на Аллах, но стана пророк на Сатана.

Светият Дух може да бъде забелязана в това, че Той прославя Исус като разпнат и възкръснал Син на Бога. Синът разкрива Отец и винаги се свети името Му. Следователно, всички гласове, които не признават или да изповядат на Отца, Сина и Светия Дух, или които ще се откаже, а не гласът на Бога (1 Йоан 2:23; 4:1-5). Пазете се от всички заблуждаващи и фалшиви откровение на Бога. Апостол Павел пише: "Ние проповядваме разпнатия Христос ..." (1 Коринтяни 1:23). С тези думи той е имал предвид много гласове, езици, пророчества, и теология в църквите, и искаше да напомни на вярващите в Коринт за основаването на тяхната вяра.

Духът, който вдъхнови Йоан на остров Патмос също исках да подготви Църквата за завръщането на Исус. Според до Откровение, всички благословии, съдебни решения, призовава към покаяние, чаши на гнева, думи на утеха, персонификация на злото, и катастрофи в крайна сметка имат за цел неизбежен и необратим завръщането на Исус, които ще дойдат да се реализира на Неговото царство Отец.

Който е слуша, нека слуша какво говори Духът към църквите. Това е не само главната църква в Ефес, който се разглежда тук, но всички църкви в Мала Азия и всяка църква в целия свят. Какво е Светият Дух казва на последователите на Христос днес?

На този, който победи, ще дам да яде от Дървото на Живота: Християни са се прероди за победа (1 Йоан 4:4-6). Всички сили, които се противопоставят на Бог да бъдат преодолени чрез вяра, любов и надежда на онези, които следват Исус. Всяка от седемте църкви в Азия се нарича да се преодолее, точно както самият Исус Христос преодоля (Откровение 3:21; 5:5). В Откровение е посочено ясно кой е той, че се стреми да преодолее Църквата: Сатана, обвинител (Откровение 13:1) и неговият звяр (Откровение 15:2). Те обаче ще бъдат преодолени законно (Откровение 12:10), а също и чрез смел духовна битка (Откровение 17:14). Победата често ще бъде постигнато чрез смъртта, точно както самият Исус преодоля греха, Сатана, смърт и Божия гняв чрез Неговата смърт заместващата. Пълен спасение е обещал на победители, тъй като тяхното наследство.

Може да включи "преодоляване" в личния ни живот, когато ние го вземем при нас да се отречем от себе си, да вземе кръста си всеки ден ни и следват Исус. Това не е лошо, защото Исус каза: "Който ме обича, държи Моите заповеди." Това послушание на вярата включва преодоляване на собствените желания, желания, слабости и тенденции. Целта на живота ни не е себереализация, но по скоро, за прослава на Христос в нас.

Специална преодоляване на Исус нарече Йоан чрез Неговия Дух е нещо много подълбоко, отколкото само себеотрицание. То е свързано с края на правомощия и сили, които Църквата на Исус "е да завладее чрез силата си във вяра, страдание и смърт. Въпреки това, никой не е способен на такъв подвиг и на себе си. Павел е написал на църквата в Ефес по рано, че всички християни трябва да се постави на Божието всеоръжие. Ние ще направим добре, за да проучи внимателно тази инструкция и да я последват (Ефесяни 6:11-12).

Исус има власт да издаде благодат на тези, които побеждават по време на последните времена, и такова, че нашите умове трудно може да разбере. Той самият е най великият от всички подаръци! Но той също стои пред нас като Един, който дава на всеки това, което Той е обещал. В седем писма има дванадесет обещания, които са трофеи, които да бъдат дадени на тези, които обичат Исус повече от честта или мощ, и които предпочитат да умрат, отколкото да отричат своя Господ.

Какво е Дървото на Живота в рая на Бог? Четем в Битие 2:9, че дървото на живота стоеше в средата на Едемската градина. Който иска да яде от това дърво ще живее вечно. Това обещание, споменати отново в Откровение 22:2, 14, 19, е последната и най голямото обещание, което включва всички други обещания, защото той се занимава с безсмъртие, един от Божиите собствени характеристики. Който мие дрехите си неопетнени в кръвта на агнето получава вечен живот дори днес (Йоан 3:15-18).

Това обещание към църквата в Ефес е достатъчно силна, за да надвият страховете на църковни членове на мъченичество. Църквата е била да бъдат подготвени за безжалостно преследване в последните времена. Ето защо Исус привлече вниманието на тези, които преодоляват чрез вяра към вечния живот, който ги очаква.

Дървото на живота в Божия рай* също се споменава в Откровение 2:7. Според Откровение 22:2, такива дървета на живота стои в средата на Новия Йерусалим. Това означава, че вечният живот се намери, където Божието присъствие. От кръста Исус, като представител на човечеството, увери наказателното разпнат до него, че той ще бъде с Него в рая същия ден (Лука 23:43). Исус и Бог Отец ще присъства в рая. Християни не предвиждане на земните изкушения в рая, както е обещано на мюсюлманите в Корана, те по скоро дълъг, за да се върне у дома при баща си и Спасител. Те са в семейството на Бога, Неговите собствени гости и деца. Исус им обеща: "В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа. Отивам да ви приготвя място за вас. И като отида и ви приготвя място за вас, аз ще дойда отново и да получават при Себе Си, че където съм Аз, там ще може да бъде също" (Йоан 14:2-3). Освен това, Исус се молеше следното в своя висок жречески Молитва: "Отче, желая, че те също които Ти ми даде може да бъде с мен, къде съм, че те могат да гледат Моята слава, която си Ми дал, защото не си ме обичала преди създанието на света" (Йоан 17:24).

* Персийският рай дума означава малка, затворена градина.

МОЛИТВА: Ние се срамуват да се повиши очите ни, въплътен любов, защото ни обича, че много, за да умре за нас на кръста, докато ние само обичаме себе си и нашия клан чувство не загриженост за вдовиците, сираците, прости и неверниците. Простете ни егоизъм и изпълним сърцата си с божествената любов, че ние може да ви прослави наистина, и преодоляване на нашата слабост чрез силата на Светия Дух.

ВЪПРОС:

  1. Какви са недостатъците на пастор на църквата в Ефес и това, което е обещал, ако той се победиха в силата на Светия Дух?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 26, 2013, at 10:45 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)