Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 009 (Meaning of the Seven Stars and Lamps)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.2 ПЪРВОТО ВИДЕНИЕ И НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЗЕМЯТА: Явяването на Човешкият Син Да освети неговите църкви (ОТКРОВЕНИЕ 1:9 - 3:22)

4. Смисълът на седемте звезди и седем светила (Откровение 1:19-20)


ОТКРОВЕНИЕ 1:19-20
19 пишат, затова нещата, които сте виждали, и неща, които са и нещата, които ще се случат по добре, 20 тайната на седемте звезди, които сте видели в дясната ми ръка, и седемте златни щандове лампа. Седемте звезди са ангелите от седемте събрания. Седемте лампа щандове са седем събрания.

Напишете нещата, които сте видели: За втори път Джон чу команда, за да пиша. Той вече не лежи на земята като мъртъв човек, господарят му го събуди отново да станем свидетели. Джон не е да се спекулира, като мистик ще направя, за настоящето и бъдещето, нито пък той да има страх от идващия съд, а по скоро, той е напълно и изцяло да свидетелстват за това, което е видял и чул. Всичко, което той е видял е впечатлен върху паметта му, така че той е в състояние да се документира всичко, което по късно с детайлна точност.

Като млад мъж Джон вече е признат и свидетелства за славата на Исус. Сега той се наводни отново със славата на верния си Господ и Спасител. По нов начин той призна и свидетелства, че Разпнатия и Възкръснал е съдия на света и Цар на царете. Пред Него всички земни първенци и представители на земята се появяват като нищо, защото те всички трябва да умре. Сам Господ живее вечно, защото той е живот персонифицирани.

Напишете неща, които ще видите: На първо място, Джон не са имали представа какво да пиша. Но той бе разкрил пред него, стъпка по стъпка, как и световната история и изкупителна история неизбежно ще стигне до целта си. Злото трябва да разкрие напълно своята окаяност, както и опит да стъпи сред масите на човечеството. Но праведните сред човечеството ще бъдат пречистени като злато в огъня на пречиствач, така че всички шлака и примеси ще бъдат премахнати от тях.

Описание на ескалиращите зло, изливането на Божия гняв върху непокаяните и присмивачи, страданията на църквите и тяхната защита до появата на един нов свят, в който присъствието на Бог обитава, са все още скрити от гледач началото на своите видения. Той документирани, изображение, като имидж и дума по дума, което бе разкрито за него.

Бог вижда и знае, че бъдещето на Вселената предварително. Историята на света се простира пред него като прозрачен морето. И все пак той непрекъснато предлага Неговото спасение на бунтовния и коравосърдечен в света. Всъщност, само малко се покаят и това е в името на тези няколко, че Господ не унищожи света. Църквата е много мистерия и целта на световната история: това е този елемент във Вселената, която ограничава на Божия гняв. Исус все още ще си спаси малцината избрани, до последно, дори ако целият ад бушува и постоянно печели все повече и повече власт в политически и религиозни сфери, както и в светските елементи на Църквата. Божията изкупителна история ще бъдат изпълнени. Никой не може да възпрепятства или осуети крайната си триумф. Колкото повече християни Господ Исус призовава и събира сред евреите и другите народи на земята, толкова по голямата част от света се втвърдява сърцето си срещу Евангелието. Всъщност, самите убеждения и действия на този паднал свят се наричат в Въпрос, претегля и измерва с присъствието на Църквата на земята. Наистина, спасение и съдебно решение се ускорява към целта си.

Седемте звезди са ъглите на седемте църкви: Гръцки и иврит думата за ангел означава "пратеник" Това е вероятно, че ангелските пратеници, споменати в книгата Откровение се отнасят до тези на отговорни постове в църквите в Мала Азия.

Ангели, апостоли, църковни водачи и църковни членове са емисари на Исус Христос, Който каза на Своите последователи: "... Както Отец Ме е пратил, аз също ви изпраща" (Йоан 21:20). Всички онези, които са били изпратени от почивка на Исус в ръката Му. Чрез тях Исус постига Неговата воля, защото те са негов представител свидетели. Той действа чрез тях днес. Исус не се изгради Своята Църква главно чрез ангели, но чрез Неговите новородените, послушни ученици.

И двете избрани и не изборната църковни лидери имат специална отговорност при извършване на тази задача. Техните знания и вярност, свидетел, например, и Молитва: допринесе много за духовното състояние на църквите. Плиткостта им, липсата на знания, мързел, гордост, или греховни начин на живот може да унищожи църква или поставят препятствия по пътя на духовното си развитие. Никой, който не е получил ясен призив от Исус трябва да търсят офис църква. Не студентите трябва да учи теология, ако те не се раждат отново и духовно защитени. Църковните лидери носят голяма отговорност пред вечния съдия.

Не само са епископи, архиереи, свещеници, Парсънс, проповедници, и председателите отговорност; всеки отделен член на Църквата е отговорна, според си ниво на духовна зрялост. Много безжизнени църкви получават духовно безизразен лидери, защото те ги заслужават. Въпреки това, където и да се намират членовете на църквата вярно молим и си сътрудничат с претоварените си църковни водачи, и там, където те се молят непрекъснато за истински вярващ като заместител, Господ във вярност ще изпрати правилния човек в Неговото времето.

Истински новороден църковните лидери и старейшините не трябва да се свие пред нарастващата тъмнина и нарастващата несправедливост, както в светския свят, както и в някои църкви и деноминации, защото никой не може да ги грабне от ръката на Господ. Те ще светят като звездите, които Йоан видя, които започват да светят по блестящо толкова по тъмно става около тях толкова дълго, тъй като те остават твърдо в ръцете на своя Господ единственото им място за убежище, източник на сила, и пролетта на благословия .

На седемте светилника са седемте църкви: След като Джон се обърна стреснато, тъй като той е от първия тръбен глас, видях седем високи, златни лампи. Те представляват пълна сила и броят на църквите. Това е работа на лампата да свети и осветява околностите му. Това се случва най вече в рамките на една стая. Понякога свещници и лампи са поставени в прозорците, така че светлината им може да излъчва в тъмнината отвън.

Исус каза на Своите апостоли и последователи: "Вие сте светлината на света. ... Нека свети вашата виделина пред човеците, че те могат да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец в небесата" (Матей 4:14-16).

С този призив, Исус се прилага един от Неговите собствени характеристики на Неговите апостоли и последователи: "Аз съм светлината на света. Който Ме следва, не трябва да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота" (Йоан 8:12).

Слава, която се излъчва от Исус, е да бъдат отразени чрез Църквата, така че всички хора могат да се научат да живеят в светлината на Исус и могат да станат деца на светлината. Така в Евангелието това е животът на Христос, която произвежда светлина в Неговите членове на Църквата (Йоан 1:4); тази реалност върви срещу закона на природата, в който тя е светлина, която произвежда живот. Неговата сила е съвършена в слабите (2 Коринтяни 12:9).

В лицето на нарастващата преследване, църквите не са светлината им да растат слабо, нито те да скрият своята светлина, ако го поставите под шиника, те по скоро да продължи да блести, тъй като те имали преди, точно както Исус и Неговите апостоли са пример за любов и истина, въпреки техните мъченичеството. Християните не са да гледат страшно в бъдещето, за славната крал ходи лично сред горящите лампи. Той ги уверява: "... И ето, Аз съм с вас винаги, дори до свършека на века" (Матей 28:20). Вярата в възкресен, все по настояще и идващия Христос дава сили църкви, които да издържат, за да благослови и да се обичат.

Първото видение на Йоан за появата на съдията на света е отговор на Молитва: на мъдрите, апостол, който е много загрижен за състоянието на неговите събрания. Господ го увери в Неговата грижа, вярност, и присъствието на всички членове на църквата, особено за църковните лидери. Нито един от тях ще бъдат забравени Джон включени, въпреки бъдат забранени при пуст и самотен остров Патмос.

МОЛИТВА: Благодарим Ти, Господи Исусе, Добрият Пастир, Който умря за да оправдае стадото си и е бил повдигнат овчар го вярно. Те хваля, защото са налице. Пеша сред вашите църкви, да ги назидава и да се грижат за тях ден и нощ и техните министри стават безопасни в ръката си. Можете да ги образоват, да ги карат, и да ги утеши. Осветете нашите министри днес църковни и себе си също, че ние може да ви прослави чрез слово и дело и в Молитва: като блестящ светилник в нашите мрачни дни.

ВЪПРОС:

  1. Какво светилника и звездите означава в книгата Откровение?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 26, 2013, at 10:19 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)