Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 008 (The Son of Man Presents Himself)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.2 ПЪРВОТО ВИДЕНИЕ И НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЗЕМЯТА: Явяването на Човешкият Син Да освети неговите църкви (ОТКРОВЕНИЕ 1:9 - 3:22)

3. Човешкият Син се представя на слугата си Джон (Откровение 1:17-18)


ОТКРОВЕНИЕ 1:17-18
17 Когато го видях, паднах при нозете Му като мъртъв човек. Той сложи дясната си ръка върху мен, казвайки: "Не се страхувайте. Аз съм първият и последният, 18 и живата. Бях мъртъв, и ето, Аз съм жив завинаги. Амин. Имам ключовете на смъртта и на Хадес.

Когато го видях, паднах при нозете Му като мъртъв: Ослепителна бяла славата на Исус проникна Джон. Той падна на земята, като че ли са мъртви.Бог живее в светлина, в която не може да оцелее грешник (1 тимотейка 6:16). Неговото явяване изпълва с ужас, за Неговата светлина прониква в очите и сърцето, и тя изгаря далеч цялото човешко доверие. Джон беше завладяна от излъчваща светлината на Христос. Същото нещо се случва, когато славата на Господа лице: хората се разклати до мозъка на костите. Мойсей, Исая, Езекиил, Даниил, овчарите от Витлеем, Петър и Павел преживя същата съдийството и смъртта на техните горди его. Нищо не е останало от собствената си стойност.

Мохамед не е имал лична среща с святия Бог. Ето защо си "I" остана непокътната. Той знаеше, нито славата на Господ, нито собствената си бездънна поквара. Той никога не е имала в светлина и решението на Светия.

Той тури десницата Си върху мене: Исус, съдията се наведе да постави Дясната му ръка на негов апостол, който лежеше проснат на земята. Исус е действал по същия начин, докато той беше жив на земята Той изцелява болните и възкресявал мъртви. Той е действал по същия начин, когато Той благослови Своите ученици преди възнесението Си. Когато той определя Ръката му върху хората, те са излекувани, осветени, изпрати и възкресил от мъртвите. Който е от дясната страна на Исус, който му я получи нова сила от Неговата пълнота (Даниил 8:18, 10:10, Матей 17:7, между другото). Джон, който е над 80 години по това време, е оправомощен за нова услуга чрез ръката на своя Господ.

Той говорине бой се: Исус говори на Джон пряко и му дал комисиона, посока и водещи. Думите на Човешкия Син не е убил апостола, а по скоро му даде възможност да утеши своите последователи.

На първо място, Джон имаше ужасен страх, когато Господ се яви пред Него в Неговата святост. Божията светлина излага всички вина и провал. Неговото всемогъщество означава унищожаване и ад за грешниците, но не и за Джон. Божият глас превозени до него милост, любов, спасение, активизиране, сила, защита, и насоки.

"Не бой се!" Това е команда. Джон беше да се напомни на думите, които самият той беше написал: "В любовта няма страх, но съвършената любов прогонва страха" (1 Йоан 4:17-18). Страх от съд вече не е проблем за Джон, защото Исус понесе наказанието за греха, за него и за останалата част от света. Който вярва в Сина, не ще бъдете съдени; те вече са преминали във вечния живот (Йоан 3:17-18; 5:24).

Аз съм първият и последният и Той, който живее: Самият Исус представи в пламнал Неговата слава с три от 347 те имена на Бога, които са споменати в Библията. Той не счита за грабеж, за да бъде равен на Бога (Филипяни 2:6), Той е бил и е "роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истински", както е описано в Никейския събор . В Него, пълнота на Божеството обитава телесно (Колосяни 2:9).

Бог е създал света чрез Неговото Слово. Той изкупени чрез Исус, Неговото Слово, а чрез Словото Си Той ще го съди. Заедно с баща си, Исус беше Първо да съществува. Той е съществувал преди началото на създанието. Словото на Бога, също ще бъде последният да бъде предмет на Бога (1 Коринтяни 15:26-28).

Христос, ако победител! След него, никой друг няма да се появи на арената на историята. В неговото смирение, нежност, святост и любов, Той е преодоляла всички правомощия, се противопоставят на Бога. Той напълно отрече самия себе си. Смъртта е била завладяна в Неговото възкресение, в края на вековете, Той ще изкорени този последен враг веднъж и за всички!

Исус притежава правото да използва собствено име на Бог за Себе Си, защото Той има живот в Себе Си (Йоан 5:25-29), точно както Бог е живот Себе Си. Исус е Йехова, Вечният, който никога не се променя. Църквата признава тази тайна в неговото начало: "Исус Христос е същият вчера, днес и в цялата вечност (Евреи 13:8). Исус е живият Една елементарна сила, който единствен може да убие смърт.

Бях мъртъв: Исус не само е разкрил Себе Си на Джон с величествени заглавия на Яхве, Той също така разкри Себе Си със специална характеристика че нито бащата, нито на Светия Дух: Исус е мъртъв! Този малък изречение е неразбираемо. Как може Вечния умре? Самият живот източник на живот не може и не трябва да умре!

С това изречение, Исус доказателство за реалността на Неговото въплъщение и с цел да стане Неговата човешка: Той е роден да умре. Той предположи, естествен, земен живот така, че той може да стане жертва на заместващата за всички. Неговата смърт е най великото чудо на всички световната история. В любовта и в името на Неговите врагове, Вечния понесе болката от смъртта и изпи до дъно чашата на Божия гняв. Който може да разбере тази любов ще се покланят на Божия Агнец.

Исус наистина е умрял, Той не само изглежда са починали. Неговото разпятие е безспорна историческа реалност, дори ако мюсюлманите го отричат. Джон се изправи под кръста, за които Исус, носи корона от тръни, бил прикован, е станал свидетел на тази реалност със собствените си очи. Той чу и документирани последния си вик: "Свърши се!" (Йоан 19:30).

Какво е завършена? Исус понесе вместо нас и умря на наше име. Той е свят, изкупителната жертва за грях, който изцяло отговаря на праведните изисквания на един свят Бог. Чрез Неговата заместващата смърт на Божия гняв са изпълнени веднъж и за всички, и паднал свят е примирен с Него, както и. Победа над всички изкушения на Сатана е завършена. Исус пророкува точно чрез вяра за Неговата победа над смъртта и възкресението Му (Матей 16:21, 17:23, 20:19).

Ето, аз съм жив завинаги: Исус оспорва Джон да го гледа уверено и да разберат, че Той, Разпнатия, е жив. В началото на преследванията на ранната Църква, Джон е да се знае със сигурност, че Исус, чрез собствената си смърт, премахва самата смърт и вечен живот на светлина (2 Тимотей 1:10). Исус е първият човек, който е бил възкресен победоносно от гроба му. Така той също го победените, които притежават власт над смъртта: Сатаната (Евреи 2:14).

Оттогава живота на Исус Христос е увеличаване Конти чрез Своите изкупени последователи. Исус е жив с Бога като независим човек, но в същото време той е сред Неговата Църква. Той е главата, и Неговата Църква е Негово тяло (Римляни 12:5; 1 Коринтяни 12:27; Ефесяни 4:25).

Живота на Господ не е предмет на времето и пространството вече. Той съществува цяла вечност. Всеки, който го следва, ще отиде да живее в Него безкрайно. Джон е да се разбере, че Господ на славата, който сложи ръка върху него, е същата, Човешкият Син, който преди това му позволи да си почине главата си в пазвата си. Той е жив! Всички песимизъм, страх и тревога поради неверието и греха. Защото Исус е жив, християните имаме всички основания да бъдем оптимисти, активна и утеши. Неговият живот е нашата сила и надежда.

Имам ключовете на ада и смърт: Исус беше предал ключовете на небесното царство на Петър и на другите апостоли (Мат. 16:19, 18:18; Йоан 20:22-23). Който вярва в показанията си, че Исус е Син на Бога, живее вечно. Въпреки това, Исус не може да предаде ключовете на Хадес и смъртта на Своите ученици, защото те принадлежат към царството му на власт. Сатана иска всички хора да бъдат обвързани с него като длъжници, но Исус отвори вратите на затвора на смъртта. Той освободил вярващите. Неговият живот оживява тези, които са мъртви в греховете. Неговото държи ключовете е в знак на вечна Неговата власт. Преди Неговата смърт завладяването живот, всички, лидери, президенти и диктатори се появяват като краткотрайни повреди. Дори философии и политически партии, които нямат отговор на мистерията на смъртта, са на стойност по малко.

МОЛИТВА: Господ Исус, Вечния Съдия, ние Те славя, защото Ти повдигна апостол Йоан от страх и полу смърт, когато той е Виждал ли си в славната вашия орган и му е попречило да стане страхува за Вас са първият и последният. Ти беше мъртъв и са живи и ни донесе към вечния живот. Ние увеличаваме и се радвам на вашата вечна любов.

ВЪПРОС:

  1. Какво е изумителна тайна в живота на Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 26, 2013, at 10:15 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)