Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 070 (Practical Result of the Knowledge that Christ is coming again)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hebrew -- Hindi -- Indonesian -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Spanish? -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 3 - Божията правда е изявена в живота на последователите на Христос (Римляни 12: 1 - 15:13)

7. Практическият резултат от знанието, че Христос идва скоро (Римляни 13: 11-14)


РИМЛЯНИ 13:11-14
11 И това вършете, като знаете времето, че часът е вече настанал да се събудите от сън; защото спасението е по-близо до нас сега, отколкото когато повярвахме. 12 Нощта премина, а денят наближи: и така, нека отхвърлим делата на тъмнината и да се облечем в оръжието на светлината. 13 Както в бял ден, нека ходим благопристойно, не в пирувания и пиянства, не в блудство и разпътство, не в свади и зависти. 14 Но се облечете с Господ Исус Христос и не се грижете за плътта, за да угаждате на нейните страсти.

Апостолът споменава в посланието си, че църквата в Рим е очаквала предстоящото завръщане на Христос. Вярващите бяха разпознали знаците на последните дни и еманация на въплъщението на духа на антихриста в Римския Цезар. Те очакваха появата на Божия Син в слава и тяхното грабване в небето.

Апостолът моли последователите на Христос да не продължават да са духовно заслепени, но да разпознаят духовната борба в тях, както и спасението, което започва с присъствието на Святия Дух като гаранция за нашето освобождение. Той ни напомня за предстоящото идване на Христос, който иска да ни облича със своята власт, слава и доброта. Нощта в света почти е свършила, а зората разказва за един нов ден, чиято светлина със сигурност ще изгрее. В крайна сметка, Павел разпознава, че нашият живот е само подготовка за вечността, която е въплътена във взаимоотношението с Отца и Сина в силата на Святия Дух. Тогава, в резултат на това знание, апостолът казва: "отхвърлете делата на тъмнината, и да се облечем в оръжието на светлината. Отмахнете греха от живота си. Украсете себе си с характера на Христос в силата на Неговия Дух ". Това означава означава да се противопоставяме на тъмнината в живота си и понякога в църквите си. Евангелието и плодовете на Святия Дух трябва да се появят в нашия живот и по време на страданията ни.

Павел знаеше истината за тези хора, които не познаваха Бога, които бяха мотивирани от своите инстинкти и желания като животните. Те ядяха, пиеха и се възпроизвеждаха; и в същото време се давеха в омраза, завист и скъперничество. Любовта без Бога е зла, покварена, нечиста и трудна, защото всеки се интересува единствено от себе си и безсрамно използва слабостите на другите за собствените си цели.

Апостолът вкусва от действията на хората на тъмнината; но в същото време преживява новия живот в Христос и моли вярващите в Рим не само да намерят удовлетворение в своята вяра в Христос, но и да се „облекат” в него духовно. Да се „облечем” в Исус означава да придобиваме неговия характер, да ходим в неговите пътища, да се покоряваме на заповедите му и да позволим на Неговия Дух да ни ръководи и напътства, за да бъдат плодовете на Духа му явни в живота ни.

Скъпи читателю, нека ти зададем един въпрос: Живееш ли за Христос или си по скоро живееш за себе си? Исус те е освободил от твоята надменност, себецентричност, упованието в парите и всички плътски страсти. Борбата между Светия Дух, плътта ни и греховните мисли е същността на нашата подготовка за идването на Христос.

Поради това, апостолът приканва християните да се въоръжат с духовните оръжия; не да се борият с враговете си, но да преодолеят изкушенията и страстите на плътта и да бъдат изпълнени с любовта и светостта на Христос.

МОЛИТВА: O небесен татко, величаем те, защото Исус на практика ни показа как да живеем достоен живот. Помогни ни, чрез силата на Святия Дух, да се облечем в Христос и да станат истински вярващи, приготвени за идването на нашия възлюбен Спасител, Господа на господарите.

ВЪПРОС:

  1. Към кои добродетели ни води знанието за предстоящото идване на Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 04, 2015, at 04:42 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)