Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 042 (In Christ, Man is Delivered)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - ПРАВЕДНОСТТА НА БОГ ОСЪЖДА ВСИЧКИ ГРЕШНИЦИ И ОПРАВДАВА И ОСВЕЩАВА ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ В ХРИСТОС (РИМЛЯНИ 1:18-8:39)
Г- СИЛАТА НА БОГ ОСВОБОЖДАВА ВСИЧКИ ОТ СИЛАТА НА ГРЕХА (РИМЛЯНИ 6:1-8:27)

6. В Христос, човекът е освободен от греха, смъртта и осъждението (Римляни 8:1-11)


РИМЛЯНИ 8:3-8
3 Понеже това, което беше невъзможно за закона, поради това, че беше слаб чрез плътта, Бог го извърши, като изпрати Своя Син в плът, подобна на греховната плът, и в жертва за грях, и осъди греха в плътта, 4 за да се изпълнят изискванията на закона в нас, които ходим не по плът, а по Дух. 5 Защото тези, които са плътски, копнеят за плътското; а тези, които са духовни - за духовното. 6 Понеже копнежът на плътта значи смърт, а копнежът на Духа значи живот и мир. 7 Защото копнежът на плътта е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може; 8 и тези, които са плътски, не могат да угодят на Бога.

Христос установява нов завет, защото стария завет не е в състояние и не успява да преодолее страстите и греха в плътта. Въплъщението на Божия Син е началото на новия завет и на първия етап от божествената победата над слабото човешкото тяло, защото Христос контролира напълно своето тяло чрез Светия Дух, който живееше в него, така че лукавият не можа да го обвини. Чистят живот на Христос е осъждане, вързване и умъртвяване на греха.

Христос е живял свято по всяко време, защото Духът на неговия небесен Отец умъртви греха в тялото му, който той наследи от своите предци. Поради това, той продължи да живее без вина, а в неговата любов и доброта той отговаря на всички изисквания на Закона. Кулминацията на живота му беше, когато той понесе греховете ни в собственото си тяло и ни покри с Божията правда чрез смъртта си. Ние не осъзнаваме това божествено оправдание чрез теоретично-традиционната вяра, но то се материализира в практическия живот, защото Божията правда е неговата любов, основана на истината. Тази голяма любов е изляна в сърцата на вярващите, за да могат да кажат: "Христос живее в нас. Той ни води, насочва и ни призовава да изпълним закона. "Един християнин не може да живее според греховните страсти на плътта, но според Духа и неговите намерения в благодарност, радост и облекчение.

Това са основните въпроси, отправени към вас: Човек на Светия Дух ли сте? Обитава ли Христос във вас? Изкупителят на света центриран в сърцето ви ли е? Смъртта му на кръста оправдала ли ви е, за да ходите в новия живот? Вярата не е нито предположение, нито въображение. Тя е жива духовна сила, както и присъствието на Бог в изкупените светии.

Духовният човек се познава по неговите интереси. Той се интересува от прошка и мир. Миротворец ли сте? Търсите ли примирението с Бога сред всички хора, за да бъдат мнозина обновени и да станат Божии чада, и по този начин божествения живот да се реализира в тези, които са плътски, за да се спасят и те? Въпреки това, който живее без Божия Дух остава плътски, слаб, грешен в мислите и в поведението си срещу Светата Троица и се покланя на своите земни страсти и желания. Такъв човек наследява смърт, Божия гняв и праведен съд на края. Плътският човек не иска, в крайна сметка, да се подчини на закона на Господа, но се бунтува срещу него с ехидната си воля. Той нито удовлетворява Бога, нито го обича, освен ако не се покае, и се обърне, и повярва в Христос. Човекът, без присъствието на Святия Дух в сърцето му, е изгубен. Той пада от унищожение в погибел. С други думи, всеки, който няма от любящият Дух не принадлежи на Христос, но е роб на дявола.

Духовният човек, от друга страна, е в съзнателен. Той бди над Божият мир, който му е даде, обича враговете си, моли Бога всеки ден за неговата сила и защита и желае с цялото си сърце да привлече всеки към Исус, източникът на живот и мир, за да не погине ни един, но да има вечен живот. Изпълнени ли сте с Божия Дух, направлявани от него, осъзнавайки неговата любов?

МОЛИТВА: Господи Исусе, любящи Боже, нашите умове са неспособни и не можем да разпознае твоя Дух и любовта ти сами. В твоята изобилна благодат ти ни изпълваш с търпение, и за да те хвалим с Отца и Светия Дух и да волята ти с радост. Дръжте ни в твоя мир, за да те следваме в силата на твоя дух. Дай ни мъдрост и воля, за да можем да призовем всички тези, които са плътски, да ти се покорят, за да могат да бъдат спасени, променени и осветени.

ВЪПРОС:

  1. Какъв е интересът на духовния човек? Какво е наследството за тези, които са плътски?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 19, 2015, at 06:26 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)