Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 043 (In Christ, Man is Delivered)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo -- Indonesian -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali? -- Spanish? -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - ПРАВЕДНОСТТА НА БОГ ОСЪЖДА ВСИЧКИ ГРЕШНИЦИ И ОПРАВДАВА И ОСВЕЩАВА ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ В ХРИСТОС (РИМЛЯНИ 1:18-8:39)
Г- СИЛАТА НА БОГ ОСВОБОЖДАВА ВСИЧКИ ОТ СИЛАТА НА ГРЕХА (РИМЛЯНИ 6:1-8:27)

6. В Христос, човекът е освободен от греха, смъртта и осъждението (Римляни 8:1-11)


РИМЛЯНИ 8:9-11
9 Вие обаче не сте плътски, а духовни, ако живее във вас Божият Дух. Но ако някой няма Христовия Дух, той не е Негов. 10 Обаче ако Христос е във вас, то при все че тялото е мъртво поради греха, духът е жив поради правдата. 11 И ако обитава във вас Духът на Този, Който е възкресил Исус от мъртвите, то Същият, Който възкреси Христос Исус от мъртвите, ще съживи и вашите смъртни тела чрез Духа Си, Който живее във вас.

Павел свидетелства на вярващите в Рим и навсякъде, че духът на Бог преодолява техните лениви тела и злонамерени характери, защото животът им беше установен върху силата и мотивите на Святия Дух. Поради това, той ги създаде, новороди ги и ги произрастява, опази ги, утеши ги, утвурди ги, изпълни ги с любов към Бога, пдтикна ги към служение и ги укрепи, за да вършат това служение. Всеки вярващ е радостен да има Святия Дух, който обитава в него.

И все пак който няма Светия Дух да обитава в сърцето му не е християнин, макар че мже да е роден от християнин, защото това име означава "този, който е помазан с Божия Дух". Както сам Христос е помазан с пълнотата на Дух на Отца, така е и с вярващия. Нито името, нито произхода, нито изпълнението на кръщението, нито плащането на такси за участие на църквата може да ви направи християнин. Това е само чрез силата на Господа, който живее във вас; чрез него можете да станете дете на Бога, принадлежащ на него, като жив камък в храма му. Онзи, който не е получил този дар на живота и остава лишен от любовта на Бога, няма нищо общо с Христос. Той е изолиран от него. Само този, който е роден от Светия Дух, е близо до Христос и принадлежи на него, живеейки в неговата воля. Така че, не бъдете хладки, но имайте предвид, че този, който не се държи здраво за Христос - завинаги няма дял в него. Христос те иска напълно и той живее в своята пълнота във вас. В противен случай, сте отдели от него, защото колебливата вяра не е вяра.

Възлюбени, покланяйте се на Господа, защото Христос ще обитава в вас ако се получиш помазание на неговата любов. Всички онези, които живеят в Духа свидетелства за това чудо, защото той потвърждава присъствието си в умовете им.

Не мислете, че Христос и греха живеят заедно в тялото ви. Не можете да мразите някого и и да обичате Христос в същото време. Не може да се покориявате на нечистота и да твърдите, че имате пълнотата на Светия Дух, защото Святият Дух е ревнив и той унищожава греха ви безмилостно. Вашата съвест не намира покой, освен ако не изповядате всичките си грехове, не се покаете от тях със сълзи, не ги намразите с отвращение и не унищожите вашата надменност, покорявайки себе си на Христос, вашият Създател. Божият Дух се бори срещу греховете ви и ви освещава напълно, защото Исус ви е призовал към святост, а не към нечистота.

Кръвта на Христос ще ви очисти от всеки грях, ако вярвате в него и в обещанието му. Неговата сила се увеличава във вашата слабост. Волята ви е укрепена и вие отричате себе си и живеете за Бога. Не забравяйте, че тялото ви ще умре за греховете ви, но Духът даден ви от небето живее вечно. По този начин, ние имаме несравнимо надежда, защото носим живота на Бога в нас, като гаранция за славата, която се очаква при пришествието на нашия Господ.

Същата сила, която работи в Христос, когато той е възкръснал от гроба, присъства и тече във всеки вярващ. Бог ще направлява потока на живота в нас при второто идване на Неговия Христос. Ще изглежда, че невярващите множества имат мъртви души, а ние живеем славно по благодат, защото Божият Дух работи в нас, и се появява в слава, радост и сила, защото той самият е Бог.

МОЛИТВА: O живи Господи, ние се покланяме, защото си ни дал Духа Си, за да живеем като твои деца завинаги, оправдани от смъртта на Христос, вярвайки в него. Ти си ни спасил от нашето неверие и грях. Благодарим ти, че смъртта не може да ни пороби, защото ние сме защитени в ръката ти, и гаранцията на славата ти живее в нас, за да живеем, както твоя син е живял сред злобните хора.

ВЪПРОС:

  1. Какво дава Святият Дух на онези, които вярват в Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 19, 2015, at 06:29 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)