Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 041 (In Christ, Man is Delivered)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hebrew -- Hindi -- Indonesian -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Spanish? -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - ПРАВЕДНОСТТА НА БОГ ОСЪЖДА ВСИЧКИ ГРЕШНИЦИ И ОПРАВДАВА И ОСВЕЩАВА ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ В ХРИСТОС (РИМЛЯНИ 1:18-8:39)
Г- СИЛАТА НА БОГ ОСВОБОЖДАВА ВСИЧКИ ОТ СИЛАТА НА ГРЕХА (РИМЛЯНИ 6:1-8:27)

6. В Христос, човекът е освободен от греха, смъртта и осъждението (Римляни 8:1-11)


РИМЛЯНИ 8:2
2 Защото законът на животворящия Дух ме освободи в Христос Исус от закона на греха и на смъртта.

Нашата вяра е пълна с живот, защото Светият Дух се излива в сърцата ни ако отворим сърцата си за Христос. Това е животворната, съживителна и творческата сила на Бога, която работи в тези, които се уповават на Разпнатия.

В началото на сътворението, божествения Дух се носеше безформено над Вселената. Днес, този благословен Дух дарява живот на надежда на милиони хора. Ние, като вярващи, не живеем от себе си, а чрез неговата грижа и търпение. Който е съгласен с това и отваря сърцето си за делото на Духа на Христос, се изпълва с Божията сила. Не сте спасени или осветени чрез вашата воля, мисли или сила, но само чрез Святия Дух на Бога. Той е създателят на вашата вяра, начинателят на вашата любов, изворът на вашето удоволствие и източникът на вашето благоволение. Той е Бог, който работи в нас, подтиква ни да вършим милостиви дела, продължава делото си в нас и ни води до съвършенство в любовта.

Този живот на божествения Дух не е променлив, както променлив вятър, който сменя посоката си всеки момент, но е стабилен, добре подреден и законосъобразно, така че апостолът го нарича "Законът на животворящия Дух". С други думи, законът на Духа е животът на Христос в тези, които вярват в Него. Светият обвърза себе си с тези, които вярват в новия завет, и са установени чрез смъртта му в истина, която продължава въпреки края на този свят, защото верността му е вечна. Духът, който се излива от сърцето на Отца и Сина, не дойде при нас поради нашите молитви, пост и правда, но заради правдата на Христос показана на кръста. Бог е основал вечния живот във вас върху истината. Неговата сила не тече експлозивно или по принудителен начин, но в свята доброта и ред. Тя нито вика, нито реве, но обича и се държи смирено, както Христос обича грешниците, защото той живее във вас и вие в Него. Затова не позволявайте никакъв странен дух да се вселява във вас.

Този духовен живот, който е във вас, е единствено чрез Христос; чрез непрекъснат контакт и тясно единение с вашия Спасител, за да станете член на неговото духовно тяло.

Не е вярно, че християните са принудени да изпадат в грях. Това изявление означава обида към Христос и хули против кръста му. Ние може да се противопоставяме на изкушението повече от преди, както самият Христос направи. Ние също можем да изпаднем в грях и да сгрешим несъзнателно. Но по принцип, Христос ни избави от властта на греха и следователно, смъртта не е заплаха за нашия живот. Освен това, законът не означава ад за нас, нито ни кара да грешим повече, но законът живее в сърцата ни, за да можем да се наслаждаваме на това. Ето защо, ние не сме роби на греха, а деца на Божията любов. Ние не умираме като тези, без надежда, но живеем според закона на Духа на живота завинаги, както и Христос живее вечно. Вникнете дълбоко в апостолските думи, които са натоварени със значения, за да може да сте утвърдени в правата, да се освободите от закона на греха, да победите злото и да живеете в наредбите и силата на Бога, чрез напътстващия му Дух.

МОЛИТВА: O Господи Исусе Христе, благодаря ти, защото си ме привел от смърт към живот, за да мога да те прославям в любовта на моя Отец и да ходя в закона на Духа. Утвърди ме в твоята любов, за да мога да те прославям и хората около мен да усетят уханието на живота, а не на смъртта.

ВЪПРОС:

  1. Какви са двата закона, които апостолът сравнява и какви са техните значения?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 19, 2015, at 06:26 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)