Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 005 (Identification and apostolic benediction)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
НАЧАЛОТО: ПОЗДРАВ, БЛАГОДАРНОСТ КЪМ БОГ И НАБЛЯГАНЕ НА „БОЖИЯТА ПРАВЕДНОСТ” КАТО МОТО НА ПОСЛАНИЕТО (РИМЛЯНИ 1:1-17)

А) Представяне и апостолско благословение (Римляни 1:1-7)


РИМЛЯНИ 1:7
7 Благодат и мир да бъдат с вас от Бога, нашия Отец, и Господа Исуса Христа.

Апостолското благословение, с което Павел започва повечето от своите послания, е обобщение на теологическото знание, концентрацията на неговата апостолска сила и широкия обхват на многото негови благословения, които излива върху своите читатели. Така че, застанете под „душа на благодатта” чрез тези думи и ги пазете в сърцето, за да сте обогатени в Бога. Дръжте апостолското благословение в сърцето си и се радвайте на всяка дума.

Първото нещо, което апостолът ни представя, е пълната благодат, защото вие сте изгубени и погиващи, но Бог ви обича и не иска да ви унищожи. Поради смъртта на единствения му свят Син, вместо да ви съди, той ще ви оправдае. Благодатта е законната форма на божията любов. Святият продължава да бъде праведен, въпреки че оправдава недостойни за оправдаване. Всички Божии дарове са ваши и всички отговори на молитвите ви са благоволение, тъй като не сме заслужили нищо друго, освен гняв.

Положението ни пред Бога е променено след смъртта на Христос; преди е имало вражда между Бог и грешниците, но мирът е надделял поради помирението на кръста. Вечният Свят Бог няма да ни унищожи. Първите думи на Христос след възкресението бяха: „Мир вам/ Мир да бъде с вас”. Той изпълни всички изисквания на закона и няма други оплаквания срещу нас пред Бога, защото Христовата кръв е тази, която ни oчиства. Нова ера е започнала с истинския мир, който обитава в пречистените сърца.

Който приеме всестранната Божия благодат и живее в мир с Бога, разпознава великото чудо, че Всемогъщият създател не е тиранин, който иска да му се покланяме треперейки от страх, но той е нашият Баща, който ни обича и се грижи за нас. Той не ни оставя, а завинаги ни държи в ръката си. Няма по-красиви думи в Новия завет от „Боже, наш Татко”. Това теологическо знание идва от самия Христос. Идеята за бащинството на Бог е новото откровение в християнството. Освен това, целта на кръста е да ни очисти, за да заслужим осиновление, второ раждане, и вечният живот да обитава в нас. По този начин Бог наистина а нашият истински Бог и ние сме нeгови деца.

Познаваш ли Исус Христос? Разпознаваш ли неговото величие и смирение? Той е и човек, и Бог в своята същност. Той се отказа от славата си и се смири, за да ни изкупи. И когато завърши изкуплението за човечеството, той се възнесе при своя Небесен Баща, където стои от дясната му страна, високо почетен, защото той е единственият, който може да помири света с Бога. Ето защо Исус наследи властта на Бог. Той самият е Господ. А твой Господ ли е? Той иска да има власт над живота ти; да те очисти, освети и да те изпрати, както му е угодно.

МОЛИТВА: Небесни татко, ти си моят баща в Исус Христос. Ти ме избра, изгубен и нечист, за бъда твое дете. Падам по лицето си и ти се покланям, и те обичам, давам живота си, парите си, силата си и времето си на теб и твоя Син. Направи от мен това, което искаш, за да на не те посрамвам, но да прослaвям твоето бащинство с поведение, подобаващо за твоето име. Благодаря ти, защото изпрати Сина си, Исус, да спаси всички грешници. Покланям ти се с вечна хвала.

ВЪПРОС:

  1. Кое твърдение от апостолското благословение смятате за най-важно и за най-ефективно за вашия живот?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 08, 2015, at 04:58 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)