Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 003 (Identification and apostolic benediction)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
НАЧАЛОТО: ПОЗДРАВ, БЛАГОДАРНОСТ КЪМ БОГ И НАБЛЯГАНЕ НА „БОЖИЯТА ПРАВЕДНОСТ” КАТО МОТО НА ПОСЛАНИЕТО (РИМЛЯНИ 1:1-17)

А) Представяне и апостолско благословение (Римляни 1:1-7)


РИМЛЯНИ 1:2-4
2 което по-напред Той беше обещал чрез пророците Си в светите Писания, 3 за Сина му, нашия Господ Исус Христос, Който по плът се роди от Давидовото потомство, 4 а по Дух на святост беше със сила обявен като Божий Син чрез възкресението от мъртвите.

Както река Нил омекотява и напоява сухите, безплодни местности и ги прави плодоносни, така и евангелието работи във вярващите и им дава сила и ги прави плодоносни и радостни. Голямата тайна на евангелието е идването и делото на Исус Христос. Вие сте призовани да вярвате не в книга, но в исторически, вечен образ. Преди хиляди години Бог заяви, чрез пророците, че човек ще бъде роден от Божия дух и от непорочна девица, и неговото име ще бъде единствения Божий син. Тората е пълна с пророчества, относно това събитие. Ето защо всеки истински пророк изповядва в своето послание, че Христос е Божият син. Кой тогава би противостоял на Святия Бог, ако той е казал, че е свято триединство, за да промени нашите нездрави мисли и да заведе до по-дълбоко ниво? Откакто Христос дойде на земята, ние знаем, че Бог е милостив и любящ баща, защото образът на милостивият Син ни дава нова идея или урок за Бог: Той е Любов.

И Божият син стана истински човек, роден от родословието на цар Давид, пророкът и псалмист, който прие обещание от Бог, че един от неговите потомци ще бъде синът на Всемогъщия (2 Царе 7:14). В това превъплъщение, вечният Христос се облече в слабостта на плътта и беше изкушаван по-всеки начин, точно както и ние сме.

Въпреки това в него не се намери грях и смъртта нямаше сила над него, защото Святия Дух, който обитаваше в него в пълнота, победи тялото на греха. Исус безспорно доказа своята сила когато възкръсна от гроба, триумфирайки и осигурявайки победа над смъртта, врага на човека. Чрез това чудо, Бог потвърди синовничеството на Исус и го постави отдясно му като истински Господ, където сега той царува, както и самият Исус каза: „Дадена ми е цялата власт на небето и на земята” и той живее с Отец и Святия Дух; един Бог завинаги.

Божията сила излизаше от Павел и мощно влизаше в църквите; и силата на Исус работи дори и днес в онези, които изповядват, че Той, който е бил роден от девица, е нашият жив Господ. Твърдението: „Исус Христос нашия Господ” е обобщение на нашата вяра от началото на християнството. То съдържа всички значения на тайната на святото триединство, силата за спасение и надежда.

МОЛИТВА: Покланяме ти се, о Божий сине, защото ти се въплъти и победи греха и смъртта в тялото си. Моля те приеми нашия смъртен живот като благодарност към теб и ни освети чрез твоя Свят дух, за да може да сме готови да влезем в царството на твоята любов. Молим те да надделееш над мислите ни, думите ни и поведението ни, за да можем да сме верни свидетели за теб и всички други слуги на твоята праведност в нацията ни.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на твърдението, че Христос е Божият син?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 08, 2015, at 04:43 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)