Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 050 (The Wonderful Works of Christ at the Hand of Peter)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

8. Чудните дела на Христос в ръцете на Петър (Деяния 9:31-43)


ДЕЯНИЯ 9:31-35
31 Тогава църквите по цяла Юдея, Галилея и Самария имаше мир и се назидава. И като ходеше в страх от Господа и в уюта на Светия Дух, се умножаваше. 32 И стана така, че Петър, като премина през всички части на страната, че той също слезе на светиите, които живееха в Лида. 33 Там той намери един човек на име Еней, който е бил лежащо осем години и беше парализиран. 34 А Петър му каза: "Еней, Исус Христос те изцелява. Стани и леглото си. "Тогава той стана веднага. 35 И тъй, всички, които живееха в Лида и Шарън го видя и се обърнаха към Господа.

Стих 31 са имали голямо значение за Лука, който пише, че християнската църква се разпространява независимо от преследване в районите, известни като Палестина, където Исус също ходи. Дори и в планинските райони на Галилея Там се създават църкви, чиито основатели остават неизвестни.

Когато Саул се обърна към Спасителя Исус, преследване срещу християните загубиха много на своя импулс. Правни експерти, на практика по-теоретична, са доволни, че смъртта на Стефан би да е плашещо предупреждение към обществеността. Павел е прекарал три години далеч от Ерусалим и преследване престана за известно време. Омразата остана като един тлеещ огън, скрита под земята. Това не е нарушил неконтролируемо или причини вярващите отворен преследване.

Църквите между Дамаск, Галилея и на морския бряг може да диша отново. Те бяха поучени в Святия Дух чрез любов, изучаване на Писанията, търпение, саможертва и общение. Страх от Господа остава в тях, което е началото на мъдростта. Християните радост и любов в Светата Троица са свързани с благоговение пред Светия. Ако ние, с хвала и благодарност, обадете се на Бога, нашия Отец, тогава ние не трябва да забравяме, първата петиция в Господнята молитва: "Да се свети Твоето име"

Когато църкви живеят пред Бога в любовта и са изпълнени със Святия Дух, Евангелието се проповядва автоматично. Този тип възраждане не се нуждае от специални срещи да го популяризира, тъй като всеки вярващ е светлина в средата на тъмнината. Всеки, който е твърдо в Господа е като ярка, светеща звезда в дълбока черна нощ, води към пътя на спасението. уплашени от Божия съд се трогнат, когато Светия Дух се слива показанията на един променен живот със силата на словото. Покаянието е увенчан с правдата от вяра. Евангелието на спасението водачи към Него, който е бил разпнат. Новият вярващ след това се затваря от обитаването на Светия Дух, става мотиватор за нашата проповед. Той говори за физически лица чрез регенериране вярващите. Църкви да станат активни чрез действието на Неговата сила. Как е във вашите църкви, скъпи братя? Трябва да любите един другиго? Сте непоколебими в Христос? Той е в центъра на живота си? Е общественият ви свидетелство провъзгласена за всички хора чрез силата на божествена Утешителят обитаващия?

Че църквите са имали успокояващо сияние на свобода и мир, без преследване, Петър е свободен да напусне Ерусалим, център на християнството. Той посети всички църкви от север на юг и от изток на запад. Той също слезе до морския бряг, пристигат в град, близо до Иопия (сега се нарича Яфа).

Имаше една общност на светии в Лида, които Господ е избрал и извика на света, което ги прави Неговата собствена. Той ги пречиства чрез кръвта на Христос и ги напълни с любезното Дух. Те стават светци по благодат чрез вярата си в Христос. Те бяха спасени, потвърди, осветен, и се съхраняват в Неговата любов.

Въпреки тези привилегии, имаше проблеми, болести и изкушения сред тях. Един от вярващите са били по в продължение на осем години. Петър, като чу за него и започнал да търси за дома си. Той го посещава като верен служител и да му говори за Христос. Силата на Святия Дух е присъствал на тази среща, тъй като те се молили заедно та изповядаха своите грехове. Петър потвърди на паралитика, че греховете му било върнато, казвайки: "Братко, Исус Христос те изцелява." С това изявление Петър обобщи цялото евангелие и призна публично, че Исус Назарянина, е истинският Христос. За Него е дадена всяка власт на небето и на земята. От Него правомощията на спасението и поток изцеление от един вярващ в друга, както и Христос е казал: "Който вярва в Мене, както рече писанието, от сърцето му ще потекат реки от жива вода" (Йоан 7:38).

Еней, парализиран човек, чу и повярва. Доверявайки и подчинявайки се на апостола, той стана и се претърколи си сълзи облян мат. Докато седеше заедно с другите в молитвено общение, те напълно възвеличи техния Господ. Всички вярващи по крайбрежието, които са знаели този верен, търпелив брат се зарадваха и бяха доволни. Те не провъзгласяват, че Петър е работил чудо, но че Христос се беше намесил, за да се лекува в църквата. Живия Господ славеше името му с много знамения и чудеса.

МОЛИТВА: Господи Исус, благодарим ви за растежа на вашата църква. Ние ви възвеличи силата си, която работи в Твоите раби. Ние се молим за сила от Вас, нашата вяра е слаба. Прости греховете ни, и да ни очисти от всяка злоба. Излекувай нашето равнодушие и да ни помогне да се процедира във вашия начин.

ВЪПРОС:

  1. Как Христос излекува Еней в Лида?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:20 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)